Gość karwo Opublikowano 1 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2009 Witam. Od niedawna jestem posiadaczem Micry K12 2005r 5d i mam kilka pytań z racji że przeszukałem całe forum i nie znalazłem odpowiedzi na nurtujące mnie pytania. Po pierwsze jak w temacie - po dłuższym postoju, tj. kilka dni (garaż, centralny nie zamknięty, kluczyk poza autem) kasuje mi się ustawienie zegara i daty. Co z tym zrobić? Przejrzałem już: bezpieczniki - OK, panel z komputerem i radiem (ten na środku) - przewody i kostki OK, akumulator - OK i skończyły mi się pomysły. Po drugie czasem zaraz po uruchomieniu silnika na wyświetlaczu centralnym komputera pojawia się napis: "Airbag Warning contact nissan dealer" i wiem że w przednim fotelu pasażera nie ma poduszki (bo eksplodowała - sprzedający poinformował mnie o tym i powiedział też że wszystkie błędy zostały wykasowane) a kontrolka przy zegarach zachowuje się normalnie - po przekręceniu kluczyka zapala się i po kilku sekundach gaśnie. Czy ten komunikat jest konsekwencją braku poduszki w fotelu pasażera? Kolejną sprawą jaka mnie nurtuję jest jak rozpoznać wersje (czytałem tu na forum o tence lub visie) ale skąd mam wiedzieć jaką ja mam? To tyle jak narazie. Dzięki za odpowiedzi. P.S. Wiem już kto buchnął mi lusterko - strzeż się bo nie znasz dnia ani godziny... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Witek Opublikowano 2 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2009 Witaj w sprawie zegara to ci raczej nie podpowiem ale ta lampka od poduszki to normalna sprawa jeśli po kilku sekundach gaśnie u mnie gaśnie jako ostatnia. Jeśli natomiast chodzi o wersje to tecna to powinna mieć np: automatyczną klimatyzację czy czujnik deszczu. Tecny są też najczęściej wyposażone w silnik 1.4 ale nie zawsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość niewiniatko22 Opublikowano 2 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2009 Jeśli chodzi o wyposażenie to prosze przeczytaj na tej stronie (jest to strona klubu Micry ) : http://www.micra.pl/wyposazenie.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość karwo Opublikowano 2 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2009 A co z tym kasującym się zegarem? Wie ktoś czemu tak się dzieje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość atrorgabiefab Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2011 buhahaha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.