Gość lunatyk1 Opublikowano 1 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2009 (edytowane) Witam,dziś gdy odpaliłem samochód zauważyłem,że zamiast mijania w jednym reflektorze pali się drogowe a w drugim postojowe...;(Ponieważ samochód potrzebowałem pojechałem na postojowych...Gdy już miałem czas zobaczyłem ,że jedna kostka jest "przypieczona" po odłączeniu tej kostki wszystko zaczęło działać normalnie(tzn.to drugie światło)...A więc do rzeczy,czy mógłby mi ktoś opisać krok po kroku wymiane takiej kostki(jakby jeszcze ktoś powiedział gdzie to kupić ,to już poprostu bomba-bo jak widziałem na allegro to za dużo nie ma-chyba ,że coś źle wpisałem)... Pozdro i dzięki;-) Sorry ,że nie otagowałem topa ale dawno na forum nie byłem;-) Mam nissana k11 Edytowane 1 Września 2009 przez lunatyk1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart-qlka2 Opublikowano 2 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2009 Witam,dziś gdy odpaliłem samochód zauważyłem,że zamiast mijania w jednym reflektorze pali się drogowe a w drugim postojowe...;(Ponieważ samochód potrzebowałem pojechałem na postojowych...Gdy już miałem czas zobaczyłem ,że jedna kostka jest "przypieczona" po odłączeniu tej kostki wszystko zaczęło działać normalnie(tzn.to drugie światło)...A więc do rzeczy,czy mógłby mi ktoś opisać krok po kroku wymiane takiej kostki(jakby jeszcze ktoś powiedział gdzie to kupić ,to już poprostu bomba-bo jak widziałem na allegro to za dużo nie ma-chyba ,że coś źle wpisałem)... Pozdro i dzięki;-) Sorry ,że nie otagowałem topa ale dawno na forum nie byłem;-) Mam nissana k11 Co prawda N15 ale problem i rozwiązanie te same. http://forum.nissanklub.pl/index.php?showtopic=57790&view=&hl=&fromsearch=1 Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demano Opublikowano 2 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2009 Witam,dziś gdy odpaliłem samochód zauważyłem,że zamiast mijania w jednym reflektorze pali się drogowe a w drugim postojowe...;(Ponieważ samochód potrzebowałem pojechałem na postojowych...Gdy już miałem czas zobaczyłem ,że jedna kostka jest "przypieczona" po odłączeniu tej kostki wszystko zaczęło działać normalnie(tzn.to drugie światło)...A więc do rzeczy,czy mógłby mi ktoś opisać krok po kroku wymiane takiej kostki(jakby jeszcze ktoś powiedział gdzie to kupić ,to już poprostu bomba-bo jak widziałem na allegro to za dużo nie ma-chyba ,że coś źle wpisałem)... Pozdro i dzięki;-) Sorry ,że nie otagowałem topa ale dawno na forum nie byłem;-) Mam nissana k11 Standardowa usterka elektryki w nissan micra k11 . jeśli nie znajdziesz tej kostki w wolnej sprzedaży , to można ją uciąć i na końcu kabla pozarabiać wtyczki wsówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lunatyk1 Opublikowano 2 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2009 Dzięki panowie,temat uważam za zamknięty;-) Pozdro;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lunatyk1 Opublikowano 2 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2009 Poszło gładko(nie spodziewałem sie tego),gdybym miał jeszcze zaciskacz do konektorów to już w ogóle miód.Mam również pytanie :czy taśma teflonowa nadaje sie na pokrycie niektórych elementów instalacji,gdyż w niektórych miejsach wystają troszke kabelki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart-qlka2 Opublikowano 2 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2009 Poszło gładko(nie spodziewałem sie tego),gdybym miał jeszcze zaciskacz do konektorów to już w ogóle miód.Mam również pytanie :czy taśma teflonowa nadaje sie na pokrycie niektórych elementów instalacji,gdyż w niektórych miejsach wystają troszke kabelki? W jakim sensie "wystają" ? Z czego? Nie wiem co chcesz obklejać ale na moje oko to chyba izolacyjną lepiej co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawcior Opublikowano 2 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2009 W jakim sensie "wystają" ? Z czego? Nie wiem co chcesz obklejać ale na moje oko to chyba izolacyjną lepiej co? przerabialem to w mojej micrze. kostka rowniez byla przepalona i swiatelko gaslo. wymienilem je w ASO -koszt 160 zl + jakies 20 zl zarowki. wymiana byla przy przebiegu chyba ok 110 tysiecy. do tej chwili ww. kostki dzialaja elegancko a przebieg 3 razy taki xD . no i caly rok na swiatelkach... raz wymienisz to bedziesz mial spokoj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lunatyk1 Opublikowano 2 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2009 Jedyne co zauważyłem to ,że żarówka (z nową kostką daje bardziej żółte światło niż ta druga)...A co do taśmy to facet w castoramie doradził(w sumie teflon ma podobne właściwości do izolacyjnej).W drugie lampie mam inną kostke(jakąś firmową,może poprostu jest lepszej jakośći i dlatego daje lepsze światło?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borciuch1964 Opublikowano 3 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2009 Jedyne co zauważyłem to ,że żarówka (z nową kostką daje bardziej żółte światło niż ta druga)...A co do taśmy to facet w castoramie doradził(w sumie teflon ma podobne właściwości do izolacyjnej).W drugie lampie mam inną kostke(jakąś firmową,może poprostu jest lepszej jakośći i dlatego daje lepsze światło?) wymieniles obie zarowki czy tylko jedna? zmien na nowe dwie a bedzie lepiej o ile kostka nie daje za slabej mocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lunatyk1 Opublikowano 3 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2009 Zarówki były wymieniane ok.1-2miechy temu(obie)więc nie wiem czy to jest spowodowane...na 90% jest to właśnie tak kostka.Ta kosztowała 4zł natomiast ta druga wygląda na jakąś porządną(AMP,widziałem taką na allegro to po 2dyszki była-może to jest przyczyną tej różnicy?).W sumie to nie wiem czy to sie przekłada jakoś na bezpieczeństwo bo jak zauważyłem to jakieś dużej różnicy w oświetleniu drogi nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borciuch1964 Opublikowano 3 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2009 plsatik nie ma znaczenia... w srodku sa te blaszki stykowe jedynymi elementami ktore moga cos do tego miec.. podmien dla ciekawosci zarowki prawa na lewa lewa na prawa i porownaj moze ci sie tylko wydaje <efekt jak z pb98 > Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lunatyk1 Opublikowano 3 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2009 Dzięki za rade tak też zrobie.Dobra zamykam ostatecznie temat bo nie ma sensu spamować o takich pierdołach(ważne ,że działa:D) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borciuch1964 Opublikowano 3 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2009 to nie spam.. porady dla innych z usmazona kostka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piegus3 Opublikowano 4 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2009 Jedyne co zauważyłem to ,że żarówka (z nową kostką daje bardziej żółte światło niż ta druga)...A co do taśmy to facet w castoramie doradził(w sumie teflon ma podobne właściwości do izolacyjnej).W drugie lampie mam inną kostke(jakąś firmową,może poprostu jest lepszej jakośći i dlatego daje lepsze światło?) witam, mam podobny problem, dotyczący kostki reflektora która się sfajczyła. wymieniłem kostkę na nową wraz z żarówkami i co się okazało? światło w tej co była spalona kostka, świeci gorzej. nawet na ostatnim przeglądzie zrucano mi uwagę, że światło jest słabsze. nie byłem jeszcze u elektryka ale myślę,że może to być wina przekaźnika. co wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lunatyk1 Opublikowano 6 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2009 (edytowane) Nie mam pojęcia czemu tak sie dzieje.Jak przytknąłem sam kabelek to światło zaczęło idealnie działać(jak to drugie).Być może coś źle przewodziło...Jednak nie jestem przekonany do mojej instalacji "kostki" dlatego musze pojechać do elektryka i niech on na to spojrzy fachowym okiem;) Edytowane 6 Września 2009 przez lunatyk1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart-qlka2 Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 Nie mam pojęcia czemu tak sie dzieje.Jak przytknąłem sam kabelek to światło zaczęło idealnie działać(jak to drugie).Być może coś źle przewodziło...Jednak nie jestem przekonany do mojej instalacji "kostki" dlatego musze pojechać do elektryka i niech on na to spojrzy fachowym okiem;) Jeżeli styk będzie słaby to będzie duża rezystancja styku co z kolei będzie powodowało odkładanie się napięcia na niej. W tym konkretnym przypadku rezystancja ta będzie połączona szeregowo z rezystancją żarówki a co za tym idzie napięcie podzieli się na te dwie rezystancje więc na samej żarówce będzie mniej niż oczekiwane 12V. Efekt - będzie słabiej świecić. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi