Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

kupiłem używaną navarę i ...

kapelan78

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Jestem szczęśliwym ( ? ) mam nadzieję, posiadaczem navary d 40 i mam już pytanie

1 czy na lewym wyświetlaczu pod obrotomierzem nie winno być zegarka albo czegoś podobnego bo jest pokrętło a wyświetla się tylko napęd ,

2 nie działają halogeny (wszystkie a kontrolka się zapala

3 po włączeniu auta nawiew sam zmienia się na wewnętrzny( kilka dni temu tak nie było)

4 skrzypienie na przedniej osi - z kilku opinii zajmę się jutro zamkiem

czy to normalne niespodzianki w nawarze czy mam zacząć martwić się elektroniką ... :angry:

ad.1 pod obrotomierzem powinien być wyświetlany zegar, napędy i temperatura na zewnątrz

ad.2 nie pomoge

ad.3 nawiew nie powinien sie samoczynnie zmieniac na wewnetrzny

ad.4 posluchaj, czy na pewno skrzypi przednia os. Prawdopodobnie zamek od maski, zawiasy albo odboje gumowe. chyba kazdy z nas przez to przechodził (przechodzi) ;)

Witam

a'propos ad. 3 u mnie w porze wysokich temperatur zewnetrznych i wlaczonej funkcji auto w klimie przy starcie samochodu sterownik zamyka doplyw powietrza z zewn. na pewien czas by szybciej schlodzic wnetrze auta (jak mniemam)

pozdrawiam

Potwierdzam, u mnie (automatyczna, ale chyba nie montują innych?) po starcie w upały i w zimie najpierw przełącza się na obieg wewnętrzny, a dopiero po dłuższej chwili otwiera.

Za te właśnie samoczynne przełączanie w te i we wte kocham automatyczną klimę :)

Potwierdzam, sprawdziłem to dzisiaj z ciekawości. Opcja "auto" powoduje zamknięcie obiegu powietrza.

trzaski usunięte ( oczywiście zamek) co do cyrkulacji powietrze to zmienia się bez klimy i auto przy zwykłym nawiewie , więc raczej czeka mnie wizyta u elektronika

Pozdrawiam . i dzięki....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...