Radvrin Opublikowano 3 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2009 Może nic poważnego, ale mam problem z wyciągnięciem linki prędkościomierza ze ślimaka w w10. Końcówka siedzi w nim jak przyklejona. Czy na lince są jakieś zabezpieczenia, czy może trzeba jakimś charakterystycznym ruchem/sposobem ją wyciągnąć, tak aby nie uszkodzić ani linki, ani ślimaka. Proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Peter Opublikowano 4 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2009 Może nic poważnego, ale mam problem z wyciągnięciem linki prędkościomierza ze ślimaka w w10. Końcówka siedzi w nim jak przyklejona. Czy na lince są jakieś zabezpieczenia, czy może trzeba jakimś charakterystycznym ruchem/sposobem ją wyciągnąć, tak aby nie uszkodzić ani linki, ani ślimaka. Proszę o pomoc. Po odkręceniu tej nakrętki kluczem 17 albo 19 (nie pamiętam już dokładnie) linka powinna bezproblemowo wyjść. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radvrin Opublikowano 4 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Września 2009 Po odkręceniu tej nakrętki kluczem 17 albo 19 (nie pamiętam już dokładnie) linka powinna bezproblemowo wyjść. Nakrętka odkręcona ręką (nie ma tam miejsca na klucz), wyjęta teflonowa tuleja i gumowa przekładka, a linka dalej ani drgnie niestety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Peter Opublikowano 5 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2009 Koło tego miejsca gdzie siedzi linka jest śruba "10" mocująca cały napęd prędkościomierza. Poluzuj ją Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radvrin Opublikowano 5 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Września 2009 Linka i napęd dawno jest wymontowana z samochodu. Ja chcę wyjąć linkę ze ślimaka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adamos4852 Opublikowano 6 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2009 Więc pozostaje jedynie rozwiązanie siłowe. Linka jest tylko wkładana do napędu i zablokowanana nakrętką od zewnątrz.Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radvrin Opublikowano 6 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2009 dziękuję za odpowiedzi, a więc jutro z nią powalczę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.