Gość mapet Opublikowano 4 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2009 Witam, Jestem swieżym posiadaczem patrola GR Y60 long. Pomyślałem o lekkim podbiciu budy do góry. I tu proszę o wasze opinie - Zakup zastawu 2`` (spręzyny i amortyzatory) za 3,1 tys jest poza moim zasięgiem. Znalazłem opcję zastosowania podkładek z poliuretanu pod sprężyny o wysokości 4 cm. No i pytanie jest takie - czy to się sprawdza? Czy jest potrzeba inwestowania w dłuższe amoryzatory i dokonywania przeróbek np. wydłużania przewodów, obniżania skrzyni biegów. Może ktoś miał z tymi podkładkami doświadczenie. Auta używam do jazdy po lekkim terenie wiec nie wymagam od niego jakiegoś "heavy duty" zacięcia. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaca V6 Opublikowano 15 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 Możesz sobie założyć takie podkładki, bez problemu wtedy założysz większe koła bez obawy podczas wykrzyżu, jest to jakieś rozwiązanie na teren o jakim piszesz, tak jak pisze Bonzo reszta daje rade, skrzyni też nie musisz obniżać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.