Gość clooks Opublikowano 5 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2009 Z tego co szukalem, bylo to wiele razy na forum, lecz tylko odcinanie przy filtrze powietrza. Zablokowalem doplyw do kolektora po prawej stronie od silnika - miedziana rurka. Uzylem do tego monety 20 gr, ktora pasowala idealnie. Odlaczylem przy tym sterownik przy przepustnicy,i tak nie ma nic do roboty teraz. Auto jest jakby bardziej zywe, i wydaje ciut inny odglos,bardziej czysty. A pytanie mam takie: _ Jakie beda negatywne skutki tego manewru na dluzsza mete? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rudy89 Opublikowano 5 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2009 A jaki motur pod maską? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość clooks Opublikowano 5 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2009 1.4 16V Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziutek Opublikowano 6 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2009 Zastanawia mnie jak mógł Ci się zmienić odgłos silnika? Odcięcie EGR na pewno tego nie sprawiło. Skutki zaślepienia są żadne - nie mam EGR od prawie 2 lat i nie zauważyłem żeby coś się złego działo. Literatura na temat EGR mówi tylko o spelnieniu norm czystosci spalin o ile pamiętam a nic o złym wpływie na silnik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.