Gość keempes Opublikowano 5 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2009 Witam, właśnie zakupiłem micrę K11 i niestety nie zauważyłem ze kontrolka nie zapala sie po włączeniu zapłonu. Nie wiem dokładnie gdzie powinna sie zapalić kontrolka ale wydaje ni sie że koło kontrolki doładowania.(mam zegary bez obrotomierza)Mam nadzieję ze nie trafiłem na nieuczciwego sprzedawce który w jakiś sposób odłączył kontrolkę. Jeśli kontrolka oleju jest koło kontrolki z symbolem akumulatora to sprawdziłem i żarówka jest ok. Czy macie może jakieś sugestie gdzie mogę szukać przyczyny? może uszkodzony czujnik oleju? pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal801 Opublikowano 5 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2009 Wypnij czujnik od oleju i na zapłonie dotknij przewodem do masy jeżeli zapali się kontrolka oleju to uszkodzony jest czujnik natomiast jeżeli nie to albo żarówka (nie jesteś pewien która)albo wiązka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość keempes Opublikowano 6 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2009 Witam Dzięki za odpowiedz, nie wiem tylko gdzie się ten czujnik znajduje. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfabox0266 Opublikowano 6 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2009 Witam Dzięki za odpowiedz, nie wiem tylko gdzie się ten czujnik znajduje. Pozdrawiam Czujnik ciśnienia oleju jest z tyłu silnika pod kolektorem ssącym,nad filtrem oleju. Często zdaża się że po prostu przewód się urwie lub wypnie z czujnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość keempes Opublikowano 6 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2009 dzięki wielkie za odpowiedź. Czujnik nie do znalezienia i strasznie kiepski dostęp. Jak poprawi sie pogoda to spróbuje od spodu zajrzeć. pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rogal Opublikowano 6 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2009 Ja bym sprawdził jeszcze żarówkę w tablicy rozdzielczej - jak ja kupiłem Micre to połowa tych żarówek nie działała. Obudowę się odkręca 2 śrubami na dole mocowania, a samą tablicę 3 śrubkami (trudno nie zauważyć) - później trzeba tylko wypiąć wtyczke a'la com komputerowy (zegar i chwilowy przebieg się wyzeruje). A trzonki wraz z żarówkami wykręca się z tyłu tablicy - wszystkie są podpisane. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.