Gość arcom Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 Kupiłem auto w październiku 2008 z palącą sie lampką trybu awaryjnego. PIerwsze moje odczycie to auto przy wkręcaniu na obroty było trszkę za tempe. PO jakimś czasie miałem kłopot rano odpalał na dotyk ale kłopot był z ruszaniem dławił sie przez chwile a póżniej bez problemu jeździł. Wymieniłem przpływomierz skasowałem błąd. Auto odrzyło wkręca sie na obroty nie ma żadnych dławień rano jest ok. Znowu zapalił sie tryb awaryjny i wyskakuje ten sam błąd co przed wyminą przpływki czyli słaba mieszanka na bloku 1. Spalanie w miescie od 7,8l do 8,5. przy spokojnej jeździe. Zproponowano mi wymiane wtrysku i nie wiem co dalej mam robić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość reaczarna Opublikowano 8 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2009 mam podobny problem.zapalił mi się tryb awaryjny. uboga mieszanka rząd 1 zbyt uboga mieszanka błąd po171 wymieniłem sondę i błąd też powraca .zaliczyłem już pięciu diagnostów i każdy co innego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość raffaell Opublikowano 10 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 Panowie. MIałem bardzo podobny problem - z tym że u mnie był błąd wypadające zapłony. I były to 2 zatkane wtryskiwacze. Poszukajcie kogoś kto wam przeczyści wtryskiwacze, a jak nie to wymiana (niekoniecznie na nowe, na allegro kupicie używane z gwarancją rozruchową). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość imbutu Opublikowano 18 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2009 wlałem szuwaksu za 5,50 zł. do przeczyszczenia wtrysków i pomogło po 40 km lampka trybu awaryjnego sama zgasła. Dzięki za pomoc pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.