Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

PROBLEM! POMOCY

Gość mechoov

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. mam problem z autkiem. odpalilem autko i wyjechalem spod domu. przejechalem ok 1 km skrecalem w ulczke. wczesniej dalem auto na luz zeby sie toczylo. po skreceniu chcialem wbic bieg i auto nie jechalo. predkosciomierz szedl do gory a auto dalej jakby bylo na luzie. stanalem i sprawdzilem wszystkie biegi i na zadnym auto nawet nie drgnelo. gdy popatrzylem pod spod auta ciekl olej. co sie moglo stac? jakie sa koszty naprawy. prosze pomozcie mi bo ja nie mam zielonego pojecia.

post-27532-12524054391498_thumb.jpg

Na mój gust poszła skrzynia. Dokładnie co ciężko wnioskować na odległość. Trzeba rozebrać i sprawdzić.

zadnego hałasu nie bylo slychac ?? ale olej ci napewno ze skrzyni wyciekl i napewno ja trafilo skoro silnik nadal pracuje ...na warsztat i wyjmuj skrzynie i albo wymianka na uzywke albo naprawa starej ... tak czy inaczej troche kosztow bedzie

Mój kumpel miał podobne objawy jak z Niemcowni zakupionym Golfikiem wracał:D. Powód- olej wyciekł ze skrzyni, wszystko w wiórach. Te chrobotanie to mogą być łożyska skrzyni- spróbuj wcisnąć sprzęgło i zobacz czy ustaje, jeśli tak to łożyska skrzyni(po wyciśnięciu pedału- wysprzęgleniu silnika wał sprzęgłowy wyhamowuje).

biegi wchodza normalnie ale jest zero reakcji. auto stoi w miejscu. jak odpale silnik wtedy cieknie olej prawdopodobnie z polosi wchodzacej do skrzyni i cos chrobocze. pewien Pan powiedzial ze byc moze to jakies uszczelki czy cos nie pamietam bo nie znam sie na tym. jestem po szkole gastronomicznej a nie samochodowej i sie nie znam. dlatego prosze o podpowiedzi i rady

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...