adasios Opublikowano 28 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 Ja mam też z tej firmy, tylko z pięcioma diodami. Założyłem je półtora roku temu (opis na pierwszej stronie tego wątku) i nic się z nimi złego nie dzieje. Świecą mocno, automat działa sprawnie i nie robią zakłóceń. Moim zdaniem wyglądają lepiej niż cienkie Philipsy. Czy te światełka zapalają się samoczynnie po przekręceniu stacyjki? Sporo czytałem, ale nie moge się zdecydować, które będą lepsze: http://moto.allegro.pl/swiatla-do-jazdy-dziennej-4smd-sij-mycarr-polecan-i2221903769.html http://www.e-lunar.pl/LED_DayLight_4_DRL_4_PHILIPS-1516.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Synkro Opublikowano 29 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 Czy te światełka zapalają się samoczynnie po przekręceniu stacyjki? Sporo czytałem, ale nie moge się zdecydować, które będą lepsze: http://moto.allegro....2221903769.html http://www.e-lunar.p...ILIPS-1516.html Zdecydowanie radzę kupić markowe - czyli Philipsy. Przerabiałem obie opcje, w niemarkowych już po roku część diod nie świeciła, a ogólna jakośc wykonania była znacznie niższa (szczelność, okablowanie, połączenia). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adasios Opublikowano 29 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 Zdecydowanie radzę kupić markowe - czyli Philipsy. Przerabiałem obie opcje, w niemarkowych już po roku część diod nie świeciła, a ogólna jakośc wykonania była znacznie niższa (szczelność, okablowanie, połączenia). dzieki właśnie na taką odpowiedź czekałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huling Opublikowano 29 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 Zdecydowanie radzę kupić markowe - czyli Philipsy. Przerabiałem obie opcje, w niemarkowych już po roku część diod nie świeciła, a ogólna jakośc wykonania była znacznie niższa (szczelność, okablowanie, połączenia). Nie przesadzaj. Moje "niemarkowe" ciągle świecą i nie zaparowały, czyli są szczelne, a przeżyły już dwie zimy. Michal KJ też miał Philipsy i mu się zepsuły. Z tych 2 aukcji Philipsy są tańsze, więc wydają się lepszą propozycją, ale do QQ jakoś mi nie pasują (są za cienkie). adasios - światła działają automatycznie - same się zapalają i same gasną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adasios Opublikowano 29 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 (edytowane) adasios - światła działają automatycznie - same się zapalają i same gasną. spóźniłeś się kolego huling :-/ już kupiłem Philipsy, tu chodzi bardziej o sztukę, żeby świeciły i przełącznik w trybie auto załaczał sam, a wieczorem (czujnik zmierzchu) przełączał na mijania, cóż znaczy lenistwo :-) P.S. Z innej beczki, tak się zastanawiam jaką cechą charakteru określić siebie, ponieważ tydzien po zakupie rocznego QQ gościu rozbił mi zderzak, błotnik, oponę, reflektor, więc jeszcze nie dziele się z wami opiniami nawet z jazdy bo jeszcze się nie zdąrzyłem nim nacieszyć :/ Edytowane 29 Marca 2012 przez adasios Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huling Opublikowano 29 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 ....tu chodzi bardziej o sztukę, żeby świeciły i przełącznik w trybie auto załaczał sam, a wieczorem (czujnik zmierzchu) przełączał na mijania, cóż znaczy lenistwo :-).... No przecież o tym właśnie piszę. Kiedy czujnik zmierzchu wyłączy światła mijania, to automat ze świateł dziennych wyczuwa kiedy gasną światła mijania i oświeca LED-y. Jak zrobi się ciemno i czujnik zmierzchu włączy światła mijania to automat świateł dziennych wyłączy LED-y. Bardziej łopatologicznie nie potrafię tego wytłumaczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adasios Opublikowano 30 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 No przecież o tym właśnie piszę. Kiedy czujnik zmierzchu wyłączy światła mijania, to automat ze świateł dziennych wyczuwa kiedy gasną światła mijania i oświeca LED-y. Jak zrobi się ciemno i czujnik zmierzchu włączy światła mijania to automat świateł dziennych wyłączy LED-y. Bardziej łopatologicznie nie potrafię tego wytłumaczyć. huling, ale ja to całkowicie zrozumiałem w Twoim poprzednimm poście po otrzymaniu ledów i montarzu postaram się zdać relację, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Synkro Opublikowano 30 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 (edytowane) Nie przesadzaj. Moje "niemarkowe" ciągle świecą i nie zaparowały, czyli są szczelne, a przeżyły już dwie zimy. Michal KJ też miał Philipsy i mu się zepsuły. Nie ma tu nic z przesady - zrelacjonowałem swoje wrażenia oparte na doświadczeniu i rocznej eksploatacji świateł niemarkowych. A zatem - albo i Ty nie przesadzaj albo niech każdy po prostu opisuje swoje doświadczenia. Edytowane 30 Marca 2012 przez Synkro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 30 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 ===================================================================================================== Głosujemy w konkursie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! http://www.auto-swia...san-klub-polska ===================================================================================================== Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huling Opublikowano 30 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Synkro, ja też opisuję swoje doświadczenia. Zauważ jednak, że Twoje niemarkowe i moje niemarkowe, to zupełnie inna bajka. Twoje miały 56 zwykłych diod (myślę, że w obu lampach), a moje mają w sumie 10 mocnych diod. Moje kosztowały 2 lata temu na Allegro 250 zł, Twoje zapewne dużo mniej. Teraz, kiedy ceny Philipsów spadły wybór jest chyba oczywisty. Ich wygląd w QQ może się komuś podobać lub nie, ale to już jest jednak kwestia gustu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavelsti Opublikowano 31 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2012 spóźniłeś się kolego huling :-/ już kupiłem Philipsy, tu chodzi bardziej o sztukę, żeby świeciły i przełącznik w trybie auto załaczał sam, a wieczorem (czujnik zmierzchu) przełączał na mijania, cóż znaczy lenistwo :-) P.S. Z innej beczki, tak się zastanawiam jaką cechą charakteru określić siebie, ponieważ tydzien po zakupie rocznego QQ gościu rozbił mi zderzak, błotnik, oponę, reflektor, więc jeszcze nie dziele się z wami opiniami nawet z jazdy bo jeszcze się nie zdąrzyłem nim nacieszyć :/ to jeszcze przed montażem popatrz jaki masz moduł bo są dwa rodzaje, ja się nie mogę doprosić w serwisie żeby ktoś się zajął moimi światłami a zaczyna mnie już lekko denerwować jak jadę i co 3 auto mi mruga że nie mam świateł (bo ledy gasną co jakąś chwile) a z forum i z infolini philipsa wychodzi że to wina modułu (który philips zastępuje nowym jak wychodzi taka potrzeba) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agit11 Opublikowano 31 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2012 Witam Ja kupiłem i sam zamontowałem zestaw NSSC DRL 506HP http://www.nssc.eu/drl-lights.php. Montowałem je w grudniu lampki świecą mocno i jak na razie bez zastrzeżeń. Znajomy ma te 4led philipsa montowane w serwisie też wymieniał moduł ale zdarz mu się że lampki mu gasną w czasie jazdy. Moje pracują bez zastrzeżeń mam załączone cały czas auto i całkowicie nie myślę o przełączaniu świateł automat idealnie sam to robi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaten Opublikowano 31 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2012 Witam kolegów jestem właśnie w trakcie wybierania świateł dziennych led i proszę o podpowiedź osób które ostatnio montowały takie lampy. Wybór po obserwacji na drodze jak widoczne są ledy w samochodach jadących z przeciwka padł na te podane w linkach,dzisiaj na przeglądzie pan podpowiedział mi żeby zwrócić uwagę na to żeby ledy wyłączały się po włączeniu świateł mijania(żarzą się po włączeniu mijania) i coś jest na rzeczy bo często widzę auta z włączonymi ledami i mijania,myślę że chodzi tu o jakość wykonania.Proszę o opinię używających podane poniżej lampy jutro będę coś zamawiał więc może ktoś pomoże w podjęciu decyzji. http://moto.allegro....2220458301.html http://moto.allegro....2220458305.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agit11 Opublikowano 31 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2012 (edytowane) Witam Zobacz sobie te dobrze pasują łatwy montaż mam je od grudnia i na razie wszystko w porządku, szczelne nie zaparowane, mocno świeca, po zapaleniu świateł mijania gasną, nic nie żarzy http://allegro.pl/sw...2201997425.html Pozdrawiam Edytowane 31 Marca 2012 przez agit11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yan_2007 Opublikowano 31 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2012 Witam kolegów jestem właśnie w trakcie wybierania świateł dziennych led i proszę o podpowiedź osób które ostatnio montowały takie lampy. Wybór po obserwacji na drodze jak widoczne są ledy w samochodach jadących z przeciwka padł na te podane w linkach,dzisiaj na przeglądzie pan podpowiedział mi żeby zwrócić uwagę na to żeby ledy wyłączały się po włączeniu świateł mijania(żarzą się po włączeniu mijania) i coś jest na rzeczy bo często widzę auta z włączonymi ledami i mijania,myślę że chodzi tu o jakość wykonania.Proszę o opinię używających podane poniżej lampy jutro będę coś zamawiał więc może ktoś pomoże w podjęciu decyzji. http://moto.allegro....2220458301.html http://moto.allegro....2220458305.html Niektóre światła do jazdy dziennej (np. Philips 8 LED) mają dodatkowo funkcję świateł pozycyjnych i może to jest to"żarzenie" się świateł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dino55 Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Ja zamontowałem czterodiodowe Philipsy. Zaraz po zakupieniu zgłosiłem się do BOK Philipsa i zgłosiłem problemy z przygasaniem świateł. W przeciągu10 dni przysłali mi inny moduł sterownika z dodatkowym przewodem podłączanym do świateł mijania. Działają bezproblemowo! Przełącznik świateł mam w położeniu auto i w zależności od zewnętrznych warunków świecą mijania albo DLR. Dodatkowo zapalają się na ok 15 sek. po zamknięciu lub otwarciu samochodu - b. wygodne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaten Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Ja zamontowałem czterodiodowe Philipsy. Zaraz po zakupieniu zgłosiłem się do BOK Philipsa i zgłosiłem problemy z przygasaniem świateł. W przeciągu10 dni przysłali mi inny moduł sterownika / Dodatkowo zapalają się na ok 15 sek. po zamknięciu lub otwarciu samochodu - b. wygodne. Ciekawa opcja,podaj oznaczenie tego modelu sprawdzę sobie parametry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dino55 Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2012 (edytowane) Ciekawa opcja,podaj oznaczenie tego modelu sprawdzę sobie parametry Jest to standardowy Philips DayLight 4 z wymienionym przez Philipsa modułem o nazwie "Alternative control box ACC/KL15 starter". Proces wymiany był już opisany wcześniej w tym wątku:http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/66608-dzienne-swiatla-led/page__st__460__p__808073?do=findComment&comment=808073 Edytowane 1 Kwietnia 2012 przez dino55 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Michal KJ Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zaraz po zakupieniu zgłosiłem się do BOK Philipsa i zgłosiłem problemy z przygasaniem świateł. Mógłbyś podesłać właściwy kontakt w tej sprawie do BOK Philipsa. Ja chyba miałem pecha.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dino55 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Telefon 00800 7445 4775 (jest wydrukowany na opakowaniu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Michal KJ Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Telefon 00800 7445 4775 (jest wydrukowany na opakowaniu) Dzięki, a ja głupi wczesniej nie wpisywałem 00 na początku, oj głupi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sas_qashqai Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Oferta z e-bay - zespolone światła dzienne led i przeciwmgielne H3 montowane w otwory dla przeciwmgielnych w zderzaku, lewe i prawe z modułem sterującym: http://www.ebay.pl/itm/LED-TAGFAHRLICHT-NEBELSCHEINWERFER-NISSAN-QASHQAI-X-TRAIL-PRIMERA-ALMEREA-MICRA-/320885021718?pt=DE_Autoteile&hash=item4ab63cdc16#ht_3126wt_992 co o tym sądzicie? Mało szczegółów, jest homologacja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toruńczyk Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Oferta z e-bay - zespolone światła dzienne led i przeciwmgielne H3 montowane w otwory dla przeciwmgielnych w zderzaku, lewe i prawe z modułem sterującym: http://www.ebay.pl/i...6#ht_3126wt_992 co o tym sądzicie? Mało szczegółów, jest homologacja? Homologacja musi być - nie przejdzie na przeglądzie techn.Ponadto mam wątpliwości czy umiejscowienie ich w światłach przeciwmgielnych spełni wymagane parametry: Światła dzienne muszą być zainstalowane: Symetrycznie względem osi pojazdu, Na tej samej wysokości względem siebie, Minimalna wysokość montażu to 25 cm od ziemi do dolnej krawędzi lampy, Maksymalna wysokość montażu to 150 cm od ziemi do górnej krawędzi lampy, Minimalny odstęp między lampami wynosi 60 cm (mierzony od wewnętrznych krawędzi lamp), W przypadku gdy szerokość pojazdu jest mniejsza niż 130 cm - odległość minimalna pomiędzy lampami wynosi 40 cm, Odległość od obrysu auta nie może być mniejsza niż 40 cm licząc od zewnętrznej krawędzi lampy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yan_2007 Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Homologacja musi być - nie przejdzie na przeglądzie techn. Ponadto mam wątpliwości czy umiejscowienie ich w światłach przeciwmgielnych spełni wymagane parametry: Światła dzienne muszą być zainstalowane: Symetrycznie względem osi pojazdu, Na tej samej wysokości względem siebie, Minimalna wysokość montażu to 25 cm od ziemi do dolnej krawędzi lampy, Maksymalna wysokość montażu to 150 cm od ziemi do górnej krawędzi lampy, Minimalny odstęp między lampami wynosi 60 cm (mierzony od wewnętrznych krawędzi lamp), W przypadku gdy szerokość pojazdu jest mniejsza niż 130 cm - odległość minimalna pomiędzy lampami wynosi 40 cm, Odległość od obrysu auta nie może być mniejsza niż 40 cm licząc od zewnętrznej krawędzi lampy. Takie rozwiązanie stosowane jest w ASX i ma homologację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rootmaster Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Homologacja musi być - nie przejdzie na przeglądzie techn. Ponadto mam wątpliwości czy umiejscowienie ich w światłach przeciwmgielnych spełni wymagane parametry: Światła dzienne muszą być zainstalowane: Symetrycznie względem osi pojazdu, Na tej samej wysokości względem siebie, Minimalna wysokość montażu to 25 cm od ziemi do dolnej krawędzi lampy, Maksymalna wysokość montażu to 150 cm od ziemi do górnej krawędzi lampy, Minimalny odstęp między lampami wynosi 60 cm (mierzony od wewnętrznych krawędzi lamp), W przypadku gdy szerokość pojazdu jest mniejsza niż 130 cm - odległość minimalna pomiędzy lampami wynosi 40 cm, Odległość od obrysu auta nie może być mniejsza niż 40 cm licząc od zewnętrznej krawędzi lampy. Wszystko pasuje oprócz ostatniego punktu. Zgodnie z nowym wyciągiem z przepisów ECE 48 z dnia 14 June 2010 odległość od obrysu auta nie jest wymagana. Wymagana jest jedynie w przypadku kiedy światła dzienne mają funkcję świateł postojowych np. Philips DayLight 8. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi