Gość pitkr Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Witam, Zainstalowałem ostatnio Philips DayLight 4 do QQ w serwisie. Po przekręceniu kluczyka do pozycji ON ale nie wlączaniu silnika, zalączają się swiatła dzienne kiedy wrzuce bieg, pod maska delikatnie zaczyna piszczeć. Dźwięk robi się intensywniejszy kiedy podniosę maskę. Nie powstaje on w module sterownika, ani światłach dziennych. Spotkał się ktoś z taką sytuacją? Czy to normalne zachowanie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavelsti Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2012 (edytowane) A miał ktoś z Kolegów taka sytuacje żeby w Philips DayLight 4 była opcja świateł pozycyjnych bo w końcu się doczekałem wymiany modułu sterowania tyle że teraz światła sie świecą z tą opcja bo jak daje na postojowe lub ksenon to ledy przygasają tak o około 50% ale wtedy mam 4 postojówki - jutro zamieszczę zdjęcia a takie rozwiązanie jest chyba niezgodne z prawem ? Edytowane 28 Kwietnia 2012 przez pavelsti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel198310 Opublikowano 1 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2012 Jak masz swiatla led z opcja pozycyjnych to orginalne pozycyjne powinny byc odlaczone. Z tego co pamietam cos wlasnie bylo w ten sposub w jakims ustepie prawa o tym. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia96 Opublikowano 10 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2012 Dzisiaj montowalem dodatkowe zabezpieczenie i ogladalemwlasnie ledy. Znajomek powiedzial,ze miedzy jedna a druga musi byc 60 cm przerwy-takie prawo. U mnie wyszlo 58-59 cm ;/ Zastanawiam sie nad nimi. Hey Czy te światełka zapalają się samoczynnie po przekręceniu stacyjki? Sporo czytałem, ale nie moge się zdecydować, które będą lepsze: http://moto.allegro....2221903769.html http://www.e-lunar.p...ILIPS-1516.html Philips to marka,jak kupowac to cos dobrego a nie shit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Fajka Opublikowano 16 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2012 Oglądałem wcześniej to wykonanie, muszę przyznać, że te kostki są cąłkiem estetyczne, cena samych kostek montażowych w przeliczeniu wychodzi przy koszcie całoście tego kompletu ( światła + kable podłączeniowe Hella ) co masz załączone na drugiej miniaturce poniżej to koszt około 400 PLN, czyli nie tak żle, ale jak dodasz wszystko + koszt wysyłki to robi się już konkretna kwota Ten plastik w zderzaku jest wyczepiany/wczepiany na zatrzaskach wiec nawet jak go uszkodzisz nacinając otwory i będziesz chciał powrócić do oryginału to można go dokupić w Nisssanie lub na allegro z np używanego zderzaka i wymienić ( i po problemie ). To był główny powód dlaczego zdecydowałem się na LEDAYFLEXY no i ten co napisałeś czyli jakość, ale podobno na bezpieczeństwie nie powinno się oszczędzać , a diody Helli swiecą rewelacyjnie ( poniżej w miniaturkach próbka tego jak świecą i jak wyglądają kiedy są zgaszone... ) Duży plus dla tego kompletu za to, że wpinasz i podłączasz do instalacji nic nie wiercąc, a i oryginalne plastiki zostają nie uszkodzone, więc przy powrocie do oryginału nie będzie dodatkowych kosztów oraz nie będzie trzeba szukać drugich plastików... Czy możesz podać namiar na dostawcę od którego kupiłeś cały zestaw ( kompletny diody + plastik z mocowaniem ). Bardzo interesuje mnie ten zestaw z uwagi że jest mało inwazyjny ( bez wiercenia i przerabiania ) a do tego estetyczny i efektywny ( mocne światło ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_gru Opublikowano 18 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2012 Mam zamontowane światła dzienne Philips LED4. Działają ok, gasną kilka sekund po wyłączeniu silnika. Jednak niedawno wymieniłem całe oświetlenie kabiny, tablicy rejestracyjnej, lampki w lusterkach bocznych podświetlające podłoże po otwarciu drzwi (odkluczeniu pilotem) na diody LED. Po tej operacji nastąpiło ciekawe zjawisko - po otworzeniu pilotem drzwi, kiedy zapalają się lampki w kabinie, razem z nimi zapalają się światła do jazdy dziennej. Jak oświetlenie kabiny zgaśnie, gasną również ledy dzinne. Nie wiem czy czasem nie zaczyna się jakiś problem ze sterownikiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dubik77 Opublikowano 18 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2012 Czy możesz podać namiar na dostawcę od którego kupiłeś cały zestaw ( kompletny diody + plastik z mocowaniem ). Bardzo interesuje mnie ten zestaw z uwagi że jest mało inwazyjny ( bez wiercenia i przerabiania ) a do tego estetyczny i efektywny ( mocne światło ). Kolega tomi-ei rzadko już chyba zaglada, ale światła kupił na ebay (link poniżej) http://www.ebay.pl/itm/LED-Tagfahrlicht-Nissan-Qashqai-und-Qashqai-2-Modell-/360323801702?pt=Autoteile_Zubeh%C3%B6r&hash=item53e4f8e266 Co prawda to aukcji z "kiedyś" ale jest tam kontakt do sprzedawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Fajka Opublikowano 19 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2012 Kolega tomi-ei rzadko już chyba zaglada, ale światła kupił na ebay (link poniżej) http://www.ebay.pl/i...=item53e4f8e266 Co prawda to aukcji z "kiedyś" ale jest tam kontakt do sprzedawcy. Dzięki za podpowiedź. Tego Dirkes-a namierzyłem wcześniej. Myślałem że gdzieś w Polsce można już kupić ten zestaw. Swoją drogą ciekawe czy te diody są szczelne i nie parują ale chyba marka HELLI to gwarancja dobrej jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badi Opublikowano 21 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 Kolego też jestem z 3-miasta i w K.M.J chcą prawie 300PLN za montaż LED-ów. Gdzie finalnie dokonałeś montażu? Też mam autko na gwarancji. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegit Opublikowano 21 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 Odnalazłem w inecie http://www.ebay.de/i...em=370591223870 Proszę napisać opinie, czy warto.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seby Opublikowano 22 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2012 (edytowane) Witam mi przy okazji zamawiania autka zaproponowali w Novellusie w Tarnowie światła dzienne + montaż za 450 zł (światła 199 + 251 montaż). mają po 4 czy 5 diód i są osadzone w niesymetrycznej obudowie (z jednej strony "dziubek") i idealnie wkomponowują się w otwory pod zderzakiem Chyba się zdecyduję bo jak czytam wcześniejsze posty to ceny gdzie indziej są kosmiczne... Edytowane 22 Maja 2012 przez Seby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
castoro Opublikowano 22 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2012 Te też się komponują i możesz rozmieścić jak chcesz , a i cena nie jest kosmiczna http://tablica.pl/of...led-IDq4Bl.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Fajka Opublikowano 24 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2012 Witam mi przy okazji zamawiania autka zaproponowali w Novellusie w Tarnowie światła dzienne + montaż za 450 zł (światła 199 + 251 montaż). mają po 4 czy 5 diód i są osadzone w niesymetrycznej obudowie (z jednej strony "dziubek") i idealnie wkomponowują się w otwory pod zderzakiem Chyba się zdecyduję bo jak czytam wcześniejsze posty to ceny gdzie indziej są kosmiczne... Czy wiesz jakie to światła ( np. ile diod, jaki wymiar, kto jest producentem )? Może masz zdjęcie tych świateł już zamontowanych na QQ-łce lub jakiś link do strony z tym modelem świateł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seby Opublikowano 25 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2012 Niestety nie i na razie odmówiłem - zobaczę jak i czy mi żarówki będą padały to może doinstaluję LEDy. Zadzwoń do Novellusa do Tarnowa i zapytaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia96 Opublikowano 28 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2012 Kolego też jestem z 3-miasta i w K.M.J chcą prawie 300PLN za montaż LED-ów. Gdzie finalnie dokonałeś montażu? Też mam autko na gwarancji. Pozdrawiam. Jak z 3miasta to na ul.Kartuska,skrzyzowanie z łostowicka,lampy led Philips z montazem 350 zł. Przy reklamie Toyota Carter. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aquariusmax Opublikowano 8 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2012 Czy ktoś może wie jakie światła dzienne LED montuje diler w Gdańsku/Gdyni (lub inny)? Bo 600zł to chyba zbyt dużo za światła warte 180zł (łudząco przypominające DLR 506HP)? Czy jakieś inne (jakie), czyli dłuższe niż 16 cm wejdą spokojnie do QQ po FL? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badi Opublikowano 9 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2012 Też się zastanawiałem nad tymi światłami, ale drogo sobie liczą. Nawet nie wiem jakie światła KMJ zakłada. Orientujesz się co to za model? Mi powiedziano, że Hella, ale trzeba zobaczyć jak to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aquariusmax Opublikowano 9 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2012 (edytowane) A kto Ci powiedział, że Hella? W Gdańsku mają nawet wystawkę z opisem Osram. Ale są to jedynie diody Osram nie lampy (choć w modelu 16 cm dla QQ są raczej diody Samsung). Widziałem je nawet zamontowane w QQ + 2. Trochę krótkie, ale mówią, że 19 cm się nie mieszczą. Mają długość 16 cm, 5 diód, są skośne, czyli grubsze z jednego boku. Są łudząco podobne do tych z linku: http://twojeauto24.p...acja-e4-rl.html Edytowane 9 Czerwca 2012 przez aquariusmax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badi Opublikowano 10 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2012 Powiedział mi jeden z gości, którzy pracują u nich w serwisie za biurkiem. Jeżeli nie zobaczę zalakowanego pudełka Helli nie uwierzę. Jeżeli jesteś kolego zainteresowany montażem (jak ja) to może jakoś z nimi to wynegocjować. Sam montaż to o ile pamiętam 280PLN. Duuuuuużo moim zdaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badi Opublikowano 10 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2012 To jest Promotor, czy KMJ? Ile mają te Philipsy diod, 4 czy 5? Dzięki z góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aquariusmax Opublikowano 10 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2012 Wg mnie jest to inny niezależny od Nissana sklep/serwis. Po montażu tam potencjalnie traci się gwarancję na elektrykę. Philipsy mogą mieć 4 i 5 ledów. Jednak te z 5 ledami raczej ciężko zmieścić w QQ, bo ledy mają 19cm, a miejsca jest max. ok. 18,2 cm. Dlatego do QQ zakłada się Philipsy 4 ledowe, które wyglądają raczej skromnie i słabo je widać z daleka, ale to zmartwienie innych, bo spełniają normy. Poza tym Philipsy (pewnie i część innych) włączają się jak wykryją napięcie ładowania (np. ok. 14V), a w QQ jest system ograniczenia ładowania pełnego akumulatora i ledy się wyłączają po dłuższej jeździe. Wtedy należy wymienić/zastosować sterownik, który włącza ledy już po przekręceniu zapłonu. Może jednak lepiej kupić ledy samemu np. takie podobne lub nawet takie same jak w KMJ i założyć za 60-80 zł w Promotorze (dzwoniłem osobiście) i zachować pełną gwarancję. Te ledy to http://twojeauto24.pl/pl/swiatla-do-jazdy-dziennej-na-diodach-samsung-506-led-smd-homologacja-e4-rl.html PS. Do Admina: Może warto połączyć 2 dublujące się wątki o światłach dziennych i LED? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcome Opublikowano 11 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 (edytowane) Dlatego do QQ zakłada się Philipsy 4 ledowe, które wyglądają raczej skromnie i słabo je widać z daleka, Kolego mam Phiipsy DayLight 4 i uwierz mi nie świecą słabo; z daleka tzn jakiej odległości i chyba nie myślisz że będą świecić jak mijania?? Edytowane 11 Czerwca 2012 przez marcome Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcome Opublikowano 11 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 Jeżeli nie zobaczę zalakowanego pudełka Helli nie uwierzę. na szkle światła jest nazwa firmy wiec nie patrz na pudełko tylko to co w środku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badi Opublikowano 11 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 Promotor to robi za 60-80PLN z zachowaniem gwarancji? Cena jest bardzo przyzwoita. Jedziemy? montowałem i jestem zadowolony, zamontowałem 4 diodow2e, bo te 5 to trochę za szerokie, a te ładnie wyglądają Kolego, ale te 5 diodowe Philipsy w ogóle pasują do QQ po lifcie? Koledzy zdecydowałem się na LED-y do mojej QQ po lifcie...tylko jakie wybrać? Wybór jest ogromny. Chciałbym założyć 5 diodowe Philipsy, ale nie jestem pewien, czy będą pasowały. Ewentualnie inne 5 diodówki, tylko nie badziew, chciałbym żeby świeciły mocnym światłem białym, a nie niebiesko-bladawym Sugestie mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavelsti Opublikowano 11 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 (edytowane) Promotor to robi za 60-80PLN z zachowaniem gwarancji? Cena jest bardzo przyzwoita. Jedziemy? Kolego, ale te 5 diodowe Philipsy w ogóle pasują do QQ po lifcie? Koledzy zdecydowałem się na LED-y do mojej QQ po lifcie...tylko jakie wybrać? Wybór jest ogromny. Chciałbym założyć 5 diodowe Philipsy, ale nie jestem pewien, czy będą pasowały. Ewentualnie inne 5 diodówki, tylko nie badziew, chciałbym żeby świeciły mocnym światłem białym, a nie niebiesko-bladawym Sugestie mile widziane. co do 5 diodowych philipsów to popatrz na stronę 8 tego tematu będzie tam zdjęcie zamieszczone przez forumowicza i to są chyba te ledy o których myślisz QQ po FL w kolorze cafe latte (taki kolor krem) i te ledy ok zamontować zamontujesz tam gdzie większość czyli zaraz pod częścią lakierowaną zderzaka ale one są za duże i raczej nie będzie to montaż w 100% z zachowaniem wszystkich odległości a tak na marginesie zamieszczam plik pdf w którym masz szablon ze strony philipsa do wydruku na grubszym papierze philps 4ledy i 8 ledow, piecioledowych nie znalazlem a przynajmniej na dysku ich nie mam ja mam philipy 4 ledy i są według mnie ok ale to kwestia gustu dzienne druk.pdf Edytowane 11 Czerwca 2012 przez pavelsti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi