Gość Rudy89 Opublikowano 19 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2009 Dzisiaj na pewno zamieszczę zdjęcie. Na 2 dni "ukradli" mi samochód celem wymiany sprzęgła na Aisina i hamulców przód na Ashikę i nie miałem dostępu do Sunnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rudy89 Opublikowano 19 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2009 Oto moje zegary. Widać gdzie są umieszczone diody (tam światło jest mocniejsze). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polo1976 Opublikowano 20 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2009 (edytowane) jakie diody zamontowałeś flux czy walcowe?? Efekt moim zadaniem byłby lepszy jeśli byś podświetlił wskazówki na biało tak jak zegarek. Teraz trochę się to wszystko zlewa. Ale to moja opinia a o gustach się nie dyskutuje.(BRR bardzo nie lubię zielonego miałem go we fieście i szlag mnie trafiał na ta wszechobecną zieleń) Edytowane 20 Września 2009 przez polo1976 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rudy89 Opublikowano 20 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2009 jakie diody zamontowałeś flux czy walcowe?? Efekt moim zadaniem byłby lepszy jeśli byś podświetlił wskazówki na biało tak jak zegarek. Teraz trochę się to wszystko zlewa. Ale to moja opinia a o gustach się nie dyskutuje.(BRR bardzo nie lubię zielonego miałem go we fieście i szlag mnie trafiał na ta wszechobecną zieleń) Fluxy zamontowałem. Zdjęcie nie oddaje w pełni prawdziwego efektu. Kolor jest bardziej "bajerancki", a wskazówki mają wyraźne kontury i nie są całe zielone. Wydaje się tak przez dość długi czas naświetlania zdjęcia mimo czułości ISO 3200. Zdjęcia robiłem w zamkniętym garażu. Spróbuję zrobić nowe, lepsze. Za dnia zielone widać tylko w okolicach diód, ale to i tak wygląda fajnie. Odcień podświetlenia zegarka wyszedł taki fajny, zielonkawy (chyba pod wpływem diód). Jestem bardzo zadowolony, tylko rozproszenie mogłoby być lepsze. Kolorek (tarcz zegarów) jest naprawdę fajny i przyjemny dla oczu. Polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polo1976 Opublikowano 20 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2009 Żadne zdjęcie nie odda nigdy prawdziwego efektu. Żeby zlikwidować ten efekt punktowego naświetlenia tarczy możesz delikatnie przeszlifować soczewkę diody flux papierem ściernym o grubości ziarna ok 120. Robiłem tak jak były dostępne tylko zwykłe diody o kącie rozproszenia 30st. Całość wygląda OK, a kwestia koloru hmm, Tobie ma się podobać a reszta nieważna. I najważniejsza jest satysfakcja, że się coś samemu zrobiło . Powodzenia w dalszych eksperymentach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rudy89 Opublikowano 22 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2009 Rzeczywiście wystarczyło inaczej wkręcić oprawki. Na lampkę oznaczającą włączenie ogrzewania tylnej szyby mam jaskrawą pomarańczową, a przeciwmgłowych - delikatną czerwoną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polo1976 Opublikowano 23 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2009 Rzeczywiście wystarczyło inaczej wkręcić oprawki. Na lampkę oznaczającą włączenie ogrzewania tylnej szyby mam jaskrawą pomarańczową, a przeciwmgłowych - delikatną czerwoną To się cieszę, że mogłem pomóc. Jakbyś miał jeszcze jakieś pytania, pisz postaram się pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cortez Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 Czy mógłby ktoś napisać dokładnie jak wymienić te oświetlenie w sunnym i co należy kupić konkretnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polo1976 Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 Czy mógłby ktoś napisać dokładnie jak wymienić te oświetlenie w sunnym i co należy kupić konkretnie ? Kupujesz odpowiednią ilość diód w oprawkach W5W na allegro. Masz do wyboru albo diody walcowe albo fluxy. Rozkładasz deskę, wyciągasz zegary, wywalasz stare żarówki i wkładasz nowe zakupione na allegro. Diody działają + do + a - do - więc popatrz jak masz masę na zegarach. Jak któraś nie będzie świecić obróć o 180 stopni i powinno być ok. To jest najprostsze rozwiązanie. Jak masz trochę umiejętności elektronicznych, lutownicę i tp. to możesz sam sobie takie Fluxy zrobić. Wyciągasz żarówkę z oprawki, dolutowujesz do plusowej stopki diody rezystorek o parametrach od 500-1000 Ohm i całość wlutowujesz w oprawkę. Koszt jednej diody zrobionej własnoręcznie ok 1,50zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tuner Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Witam. Chcę wymienić podświetlenie pod zegarami bo trochu mi się tam popaliło Zależy mi na białym podświetleniu zegarów. Myslałem nad diodami (białe fluxy) ale ktoś tu wspominał że ona nie dają białego światła (dominata dziwnego niebieskiego) i teraz pytanie czy dla mnie nie lepiej włożyć zwykłe żarówki w5w 5wat (bo chyba są 3watowe tam) Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bober Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 możesz zamówić, lub raczej w każdym dobrym motoryzacyjnym powinny byś takie żaróweczki 3 watowe na miejscu, bo chyba nawet widziałem gdzieś.. Ja szczerze powiem że mam włożone 5W żaróweczki bo nie miałem innych pod ręką, a wymieniałem już ze 3 razy, i to dosyć dawno... raczej nie ma różnicy w mocy świecenia a i działa bezawaryjnie, ale to tylko moja sugestia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kroliqster Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2010 możesz zamówić, lub raczej w każdym dobrym motoryzacyjnym powinny byś takie żaróweczki 3 watowe na miejscu, bo chyba nawet widziałem gdzieś.. Ja szczerze powiem że mam włożone 5W żaróweczki bo nie miałem innych pod ręką, a wymieniałem już ze 3 razy, i to dosyć dawno... raczej nie ma różnicy w mocy świecenia a i działa bezawaryjnie, ale to tylko moja sugestia. ja polecam philips blue vision swieca typowo bialym kolorem i to sa zwykle zarowki w5w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzesiek94 Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 A ja tak z innej beczki walnę, bo można ładne zegary indiglo (o ile źle tego nie napisałem ) kupić na alledrogo. I teraz pytanie, one są do 100NX, na pierwszy rzut oka zegary takie same, ale czy aby na pewno. Jeśli ktoś wie dokładnie to proszę o odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi