Ali906 Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 Może ktoś wie na ile ustawić zbieżność przednich kół w Y10 /słyszałem że od 0 do +2 /czyli zbieżny/ ale takż esłysałem kiedyś że z napędem naprzód ustawia sie rozbieżne czyli na - Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kolega Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 na logikę jeżeli masz auto przednionapędowe to koła muszą być "rozjechane"(mają być na boki), oczywiście w granicach normy. gdy ruszysz z miejsca gumy na wahaczach minimalnie się poddają i powinno być 0 w czasie jazdy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rudy89 Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 U mnie wzrokowo jest tak jak mówi kolega- z przodu zbieżne ( o góry opony są dalej niż na dole) A z tyłu wyraźnie rozbieżne. Ściera Dębice równo na obu osiach. Ta rozbieżność z przodu pewno po to, by przy hamowaniu lub obciążaniu zewnętrznego koła na zakręcie (gdy wahacz się "poddaje) zapewnić lepszą przyczepność i równą ścieralność przy największym "hardkorze" dla opon. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILAN Opublikowano 15 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 U mnie wzrokowo jest tak jak mówi kolega- z przodu zbieżne ( o góry opony są dalej niż na dole) A z tyłu wyraźnie rozbieżne. Ściera Dębice równo na obu osiach. Ta rozbieżność z przodu pewno po to, by przy hamowaniu lub obciążaniu zewnętrznego koła na zakręcie (gdy wahacz się "poddaje) zapewnić lepszą przyczepność i równą ścieralność przy największym "hardkorze" dla opon. Opisujesz tu pochylenie koła a zbieżność to zupełnie co innego ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rudy89 Opublikowano 15 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 Opisujesz tu pochylenie koła a zbieżność to zupełnie co innego ! Przepraszam, nie wiedziałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pppiterek Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Z tego co wiem to dopuszczalne jest 0006`całkowita w każdą stronę ale zalecane 0,00. Połówkowa 0003`-0006` pochylenie koła 0045` wyprzedzenie osi 1010` Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.