Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Czy zderzak od N14 pasuje do Y10?

Gość Plawgo
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam jestem tutaj nowy:)Posiadam Nissana Sunny Y10, pozniej go przedstawie w prezentacjach.Mam pytanie: czy zderzak od Sunny N14 pasuje do Y10?Planuje wymienic orginalny zderzak na ten od Gti n14 ale najpierw wole sie dowiedziec czy jest taka mozliwosc no i czy ewentualnie składa sie na to duzo przerobek.Dzieki za pomoc

Pozdrawiam:)

Przepraszam jesli wprowadzilem was w bład, zle sprecyzowalem pytanie, oczywiscie chodzi mi o przedni zderzak, mam do dostania zderzak od N14 z 4halogenami (SR, GTI) i chcialbym go zalozyc do Y10, jesli przerobki okaza sie niewielkie to go biore, przed godzinka mierzylem zderzak w N14 sasiada a zaraz ide mierzyc moje Y10 mam nadzieje ze bedzie pasowac:)Jak byscie mieli jescze jakies informacje to bylbym wdzieczny, z informacji jakie zdobylem jak narazie wychodzi ze bardzo mozliwe ze uda mi sie go zamontowac, np. patrzac na przedni pas od Y10 i N14 widac ze sa one identyczne.

Według mnie to przedni od y10 jest tak jakby lekko rozciągnięty w górę (miejsca na halogeny i otwór centralny wydają się być wyższe).. porównaj na zdjęciach z tych aukcji:

n14: http://www.allegro.pl/item723927899_nissan_sunny_n14_91_96_zderzak_przod_przedni_nowy.html

y10: http://www.allegro.pl/item734160700_nissan_sunny_n14_y10_kombi_zderzak_przod.html

no ale może zaczepy i same wymiary na długość i szerokość się zgadzają więc może pasować. kto wie? trzeba by przymierzyć

Edytowane przez canidus

Bombel, a wiesz dokladnie co nie pasuje?Czy belka jest inna, czy mocowania nie pasuja?Bo musze przyznac ze po dzisiejszych pomiarach zderzaki sa praktycznie identyczne oprocz tego ze w Y10 jest na wysokosc krotszy o 3 cm niz w n14 co mi nawet pasuje bo jak wiadomo Y10 wysoko stoi a taki zderzak go optycznie obnizy.Jutro dostane zdjecia belki od N14 i wtedy zadecyduje czy biore czy nie.Dzieki wszystkim za pomoc.

Pozdrawiam:)

Pomierzyłem równiez belke i wychodzi na to ze powinno pasowac.Zderzak zamowiłem (350zł z przesylka).Jest w bardzo ladnym stanie, belka nie jest zgnita, jedynie w jednym halogenie się zebrala para wodna.Bede mial go pojutrze, wiec przez weekend postaram sie go zamontowac i napisze w tym temacie jak to wyszło:)

Bomble według Ciebie nie pasuje prawie wszystko, a jednak sporo części (choć może nieznacznie się różniących wizualnie) jednak pasuje (vide: przedni zderzak), więc jeśli nie miałeś tego w rękach (a Twoje doświadczenie z sunnym opiera się na posiadaniu N13) to nie wprowadzaj kogoś w błąd... Ostatnio z użytkownikiem tazbir porównywałem zderzak przedni z N14 3D do swojego i mocowania są w tych samych miejscach...

No tak jak mowilem zderzak jest juz w drodze:)

Niestety w piatek nie doszedl wiec musze czekac do poniedzialku.Tak czy inaczej bedziecie sie musieli uzbroic w cierpliwość bo za zmiane zderzaka wezme sie z pewnych pilniejszych powodów dopiero w weekend.Chociaz juz teraz ciekawosc mnie zrzera wiec mozliwe ze zderzak zaloze wczesniej:)

Tak jak pisałem ciekawosc nie dała mi spokoju i w godzine po tym jak kurier dostarczyl mi zderzak, zarzucilem go na auto:)Pasuje jak ulal, wszystkie mocowania pasują, jedynym problemem jest hak holowniczy, w Y10 mialem 2 wyzej zamontowane, obecnie nie ma z nich zadnego pozytku gdyz zderzak od Gti je przysłania.Pozatym potrzebuje jeszcze zaslepke na hak.W przeciagu ok 2 tyg chce rowniez pomalowac obydwa zderzaki w kolorze nadwozia, oczywiscie na wzór orginalnego malowania (listy pozostaną czarne)

Ps.Tak, prawy relektor jest zbity, stłuczka parkingowa....zamowilem juz nowy za 90 zl z przesyłka.

post-27300-12535674227958_thumb.jpg

post-27300-12535679954167_thumb.jpg

post-27300-12535680202686_thumb.jpg

post-27300-1253568040816_thumb.jpg

post-27300-12535680892326_thumb.jpg

Kameh, powiem Ci ze auto na tym zderzaku duzo lepiej sie prezentuje na zywo, naprawde zakochalem sie od pierwszego wejrzenia gdy go pierwszy raz zobaczylem na aucie ;) Jak pomaluje zderzaki to zrobie jakas małą sesje lepszym aparatem i w normalnym oswietleniu i moze wtedy sie przekonasz:)

HimerJestes pewien ze ten zderzak wychodzil tylko w SR?Bo podczas szukania tego zderzaka to tak co trzecie auto ktore go mialo na sobie pod maską posiadalo 2.0 , zreszta jeden handlarz krzyczal mi za taki zderzak (jest jescze na allegro) ok 600zl bo jak on to powiedzial (Jest to zderzak z kultowej wersji Gti, i jest to naprawde rarytas"

w takim razie zwracam honor ;) ...o tym szczególe nie było mi wiadomo. Zawsze myślałem, że większość GTi na sprzedaż było bitych z przodu i ze względu na fakt, że ciężko znaleźć zderzak od GTi...zakładano ten od SR :)

Edytowane przez mimier