Gość Plawgo Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 Witam jestem tutaj nowy:)Posiadam Nissana Sunny Y10, pozniej go przedstawie w prezentacjach.Mam pytanie: czy zderzak od Sunny N14 pasuje do Y10?Planuje wymienic orginalny zderzak na ten od Gti n14 ale najpierw wole sie dowiedziec czy jest taka mozliwosc no i czy ewentualnie składa sie na to duzo przerobek.Dzieki za pomoc Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Plawgo Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 Nie pasuje [/quote Bombel, rozumiem ze jestes pewien w 100%?? Bo rozmawialem z 2 handlarzami, jeden byl pewien ze pasuje drugi uwazal ze raczej nie bedzie pasowac.Dzieki za odpowiedz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość canidus Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 Potwierdzam. Nie pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimier Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 a możecie opisać jakie są różnice pomiędzy tymi zderzakami, bo mnie to ciekawi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość canidus Opublikowano 15 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 Chyba wystarczy porównać dwa zdjęcia n14 i y10 z tyłu.. y10 ma wcięcie na klapę w zderzaku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Plawgo Opublikowano 15 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 Przepraszam jesli wprowadzilem was w bład, zle sprecyzowalem pytanie, oczywiscie chodzi mi o przedni zderzak, mam do dostania zderzak od N14 z 4halogenami (SR, GTI) i chcialbym go zalozyc do Y10, jesli przerobki okaza sie niewielkie to go biore, przed godzinka mierzylem zderzak w N14 sasiada a zaraz ide mierzyc moje Y10 mam nadzieje ze bedzie pasowac:)Jak byscie mieli jescze jakies informacje to bylbym wdzieczny, z informacji jakie zdobylem jak narazie wychodzi ze bardzo mozliwe ze uda mi sie go zamontowac, np. patrzac na przedni pas od Y10 i N14 widac ze sa one identyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość canidus Opublikowano 15 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 (edytowane) Według mnie to przedni od y10 jest tak jakby lekko rozciągnięty w górę (miejsca na halogeny i otwór centralny wydają się być wyższe).. porównaj na zdjęciach z tych aukcji: n14: http://www.allegro.pl/item723927899_nissan_sunny_n14_91_96_zderzak_przod_przedni_nowy.html y10: http://www.allegro.pl/item734160700_nissan_sunny_n14_y10_kombi_zderzak_przod.html no ale może zaczepy i same wymiary na długość i szerokość się zgadzają więc może pasować. kto wie? trzeba by przymierzyć Edytowane 15 Września 2009 przez canidus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość canidus Opublikowano 15 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 ok nie wtrącam się już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Plawgo Opublikowano 15 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 Bombel, a wiesz dokladnie co nie pasuje?Czy belka jest inna, czy mocowania nie pasuja?Bo musze przyznac ze po dzisiejszych pomiarach zderzaki sa praktycznie identyczne oprocz tego ze w Y10 jest na wysokosc krotszy o 3 cm niz w n14 co mi nawet pasuje bo jak wiadomo Y10 wysoko stoi a taki zderzak go optycznie obnizy.Jutro dostane zdjecia belki od N14 i wtedy zadecyduje czy biore czy nie.Dzieki wszystkim za pomoc. Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Plawgo Opublikowano 16 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2009 Pomierzyłem równiez belke i wychodzi na to ze powinno pasowac.Zderzak zamowiłem (350zł z przesylka).Jest w bardzo ladnym stanie, belka nie jest zgnita, jedynie w jednym halogenie się zebrala para wodna.Bede mial go pojutrze, wiec przez weekend postaram sie go zamontowac i napisze w tym temacie jak to wyszło:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mikey_one Opublikowano 17 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2009 Bomble według Ciebie nie pasuje prawie wszystko, a jednak sporo części (choć może nieznacznie się różniących wizualnie) jednak pasuje (vide: przedni zderzak), więc jeśli nie miałeś tego w rękach (a Twoje doświadczenie z sunnym opiera się na posiadaniu N13) to nie wprowadzaj kogoś w błąd... Ostatnio z użytkownikiem tazbir porównywałem zderzak przedni z N14 3D do swojego i mocowania są w tych samych miejscach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimier Opublikowano 17 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2009 no i Plawgo zakupiłeś ten zderzak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość canidus Opublikowano 17 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2009 Napisał że zamówił więc pewno tak.. niedługo się raz na zawsze dowiemy czy faktycznie będzie pasować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Plawgo Opublikowano 19 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2009 No tak jak mowilem zderzak jest juz w drodze:) Niestety w piatek nie doszedl wiec musze czekac do poniedzialku.Tak czy inaczej bedziecie sie musieli uzbroic w cierpliwość bo za zmiane zderzaka wezme sie z pewnych pilniejszych powodów dopiero w weekend.Chociaz juz teraz ciekawosc mnie zrzera wiec mozliwe ze zderzak zaloze wczesniej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Plawgo Opublikowano 21 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2009 Tak jak pisałem ciekawosc nie dała mi spokoju i w godzine po tym jak kurier dostarczyl mi zderzak, zarzucilem go na auto:)Pasuje jak ulal, wszystkie mocowania pasują, jedynym problemem jest hak holowniczy, w Y10 mialem 2 wyzej zamontowane, obecnie nie ma z nich zadnego pozytku gdyz zderzak od Gti je przysłania.Pozatym potrzebuje jeszcze zaslepke na hak.W przeciagu ok 2 tyg chce rowniez pomalowac obydwa zderzaki w kolorze nadwozia, oczywiscie na wzór orginalnego malowania (listy pozostaną czarne) Ps.Tak, prawy relektor jest zbity, stłuczka parkingowa....zamowilem juz nowy za 90 zl z przesyłka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kameh Opublikowano 22 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2009 Mi to jakoś nie pasuje ten nowy zderzak, dziwne wrażenie sprawia. Może to kwestia przyzwyczajenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimier Opublikowano 22 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2009 To jest zderzak z wersji SR a nie GTi...ale i tak ładnie się prezentuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Plawgo Opublikowano 22 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2009 Kameh, powiem Ci ze auto na tym zderzaku duzo lepiej sie prezentuje na zywo, naprawde zakochalem sie od pierwszego wejrzenia gdy go pierwszy raz zobaczylem na aucie Jak pomaluje zderzaki to zrobie jakas małą sesje lepszym aparatem i w normalnym oswietleniu i moze wtedy sie przekonasz:) HimerJestes pewien ze ten zderzak wychodzil tylko w SR?Bo podczas szukania tego zderzaka to tak co trzecie auto ktore go mialo na sobie pod maską posiadalo 2.0 , zreszta jeden handlarz krzyczal mi za taki zderzak (jest jescze na allegro) ok 600zl bo jak on to powiedzial (Jest to zderzak z kultowej wersji Gti, i jest to naprawde rarytas" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimier Opublikowano 23 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2009 tutaj masz foto jak powinien wyglądać zderzak w GTi http://www.allegro.p...dni_czesci.html jak widać trochę się różni od SR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Plawgo Opublikowano 23 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2009 http://www.allegro.pl/item743031894_nissan_sunny_n14_gti_zderzak_przedni_kompletny.html A tu masz aukcje tego faceta co Ci pisalem, jest w 100% pewny ze to jest Gti:) No cóz, człowiek sie uczy całe zycie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mushroom Opublikowano 23 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2009 (edytowane) GTi w 1993 miało już taki sam zderzak jak SR, tak więc kolega Plawgo ma rację. Edytowane 23 Września 2009 przez mushroom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimier Opublikowano 23 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2009 (edytowane) w takim razie zwracam honor ...o tym szczególe nie było mi wiadomo. Zawsze myślałem, że większość GTi na sprzedaż było bitych z przodu i ze względu na fakt, że ciężko znaleźć zderzak od GTi...zakładano ten od SR Edytowane 23 Września 2009 przez mimier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi