Gość chopin12 Opublikowano 7 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 Cześć Od jakiegoś czasu słyszę stuki i uderzenia w okolicy przedniego zawieszenia. Wczoraj byłem w warsztacie i diagnoza brzmi "uszkodzona tylna poduszka skrzyni biegów". Oryginalna część 280 zł. Zajrzałęm pod samochód i zrobiłem kilka fotek: Sama poduszka jest bez problemu dostępna na allegro: http://allegro.pl/ni...2682635245.html Niestety ten "pierścień" i "łapka" też są luźne i uderzają o maglownicę. W książce serwisowej od Almery na rusunku technicznym nigdzie niema tych dwóch części. Czy ktoś z was spotkał się z czymś takim ? Gdzie to można kupić ? Almera to N15 1998 1.4 87 kucy w sedanie Pozdrawiam Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 7 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 Odnośnie tego "dzyndzla", co jest przy poduszce - odkręć go i zauważysz, że są tylko 2 możliwości przykręcenia go, po prostu 2 różne położenia tej łapki (przesunięcie o około 1/5 obrotu). Przykręć inaczej, niż masz teraz - pukanie ustanie Przerabiałem to u siebie, najbardziej słyszalne jest to na wstecznym przy mocnym dodaniu gazu. Mechaniki zapewne nie znają tematu i jak usłyszeli stuki z okolic poduszki to zaraz "panie, poduszka do wymiany" P.S. Oryginalna poduszka w ASO Nissana to koszt 600zł, taką cenę mi podano, jak pytałem o tę poduszkę. Za 280zł to jakiś zamiennik. Poszukaj na Allegro lub w google sprzedawcę "Auto części ZERD" i zapytaj o poduszkę firmy Yamato do tej Almery. O ile dobrze pamiętam to kosztowała u niego 89zł. Nie kupuj Ted-Gum, tandeta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chopin12 Opublikowano 8 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2012 Poduszkę znalazłem: http://allegro.pl/nissan-almera-n15-poduszka-silnika-skrzyni-tylna-i2682635245.html a oryginalna nissana - 503 zł :-) Czy wg. ciebie mimo, że ten "dzyndzel" jest totalnie luźny i można go wyjąć palcami powinienem to rozkręcić, przesunąć o 1/5 obrotu i skręcić ? Tak na chłopski rozum, skoro kiedyś była cisza, to ten "dzyndzel" był sztywny i nie uderzał o nic, czyli teraz jest wyrobiony i pewnie należało by go wymienić. Tak w ogóle to wiesz może jaką funkcję pełni ten "dzyndzel"? Pozdrawiam Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 8 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2012 To jest niby tłumik drgań, aczkolwiek ja robiłem u siebie testy i odkręciłem to zupełnie. Przejechałem się i różnicy nie widzę, ale dla lepszego samopoczucia założyłem to z powrotem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi