Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P12] Alarm czy jest?

rob620922
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Ja i mój kolega mamy podobne Primery

Czy alarm w Primerze w ogóle istnieje

Nie znalazłem żadnego sygnału co by odpowiadał za alarm

Gdy zamykam samochód czy powinien być jakiś sygnał i tak samo przy otwieraniu

pozdrawiam

Z tego co pamiętam to alam aktywuje się komputerem ale trzeba dodatkowo zamontować wyłącznik pod maske, jeżeli alam jest aktywny to po zamknięciu samochodu mryga szybko kontrolka immo i jak sie uzbroi alarm zo zaczyna migać normalnie.

Syrena alarmu w P12 to nic innego jak sygnał dzwiękowy ten od klaksonu.

• 4 miesiące temu...

Czy ktoś wie lub ma pomysł jak zamontować trwale czujnik od alarmu zamontowany w podsufitce? Za światełkiem kabinowym w stronę szyby przedniej znajduje się ten czujnik i wypada mi on, gdyż mam problem z umieszczeniem zaczepów za tą metalową ramką która sie tam znajduje.Nie chce używać zbyt dużo siły gdyż odkształca się cała podsufitka. Może demontował to któs i montował? Może zdemontować światełko kabinowe i wtedy podrzymując to od wewnatrz wcisnąć? Tylko wtedy pytanie jak zdemontować światełko. :)

Witam

PO otwarciu maski po lewej stronie jest syrenka jeśli jest to masz alarm !!! jest na kluczyk jeśli jest wyłączona to nie będzie sygnału ja kupowałem auto w polskim salonie i montowali alarm CLIFORDA choć ostatnio zaczeła mi się sama syrenka załaczać nie wiem czemu ??

Witam

PO otwarciu maski po lewej stronie jest syrenka jeśli jest to masz alarm !!! jest na kluczyk jeśli jest wyłączona to nie będzie sygnału ja kupowałem auto w polskim salonie i montowali alarm CLIFORDA choć ostatnio zaczeła mi się sama syrenka załaczać nie wiem czemu ??

Posprawdzaj centrlkę na możliwość zamoknięcia, w Focusie zamontowali cliforda blisko wlewu spryskiwaczy i niestety się go podlewało i zaczął sam się włączać, wystarczyło parę dni i mu przeszło ale to w wakacje i teraz jest spokój

Czy ktoś wie lub ma pomysł jak zamontować trwale czujnik od alarmu zamontowany w podsufitce? Za światełkiem kabinowym w stronę szyby przedniej znajduje się ten czujnik i wypada mi on, gdyż mam problem z umieszczeniem zaczepów za tą metalową ramką która sie tam znajduje.Nie chce używać zbyt dużo siły gdyż odkształca się cała podsufitka. Może demontował to któs i montował? Może zdemontować światełko kabinowe i wtedy podrzymując to od wewnatrz wcisnąć? Tylko wtedy pytanie jak zdemontować światełko. :)

Może ktoś pomoże.

• 10 miesięcy temu...
  • 1 rok później...

Ja również w swojej Tince nie mam alarmu, bo i po co??? Za to, wole zainwestować w AC - będzie szybszy zwrot gotówki niż u tych, co mają auto alarm a nie posiadają AC.

Pozdrowionka.