Gość marasmus Opublikowano 16 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2009 Witam wszystkich użytkowników forum. Mam zapytanie czy ktoś może mi pomoc informacją jak zdemontować radio w K12 ? Odkręciłem w konsoli z radiem 2 srubki od dołu , otworzyłem schowek nad radiem i tam tez 2 sruby a cala konsola nie che sie ruszyc , czy jest tam cos jeszcze ?? Bede wdzieczny za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demano Opublikowano 16 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2009 Witam wszystkich użytkowników forum. Mam zapytanie czy ktoś może mi pomoc informacją jak zdemontować radio w K12 ? Odkręciłem w konsoli z radiem 2 srubki od dołu , otworzyłem schowek nad radiem i tam tez 2 sruby a cala konsola nie che sie ruszyc , czy jest tam cos jeszcze ?? Bede wdzieczny za pomoc. domyslam sie ze chodzi o fabryczne radio? jesli tak to z przodu są jakby 4 dziurki na panelu od radia , tam trzeba wsadzic taki specjalnie wygięty kawałek pręta w kształcie litery U , po jednym w kazdą parę otworów , wtedy zwolni on zatrzaski które trzymają radio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marasmus Opublikowano 16 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2009 domyslam sie ze chodzi o fabryczne radio? jesli tak to z przodu są jakby 4 dziurki na panelu od radia , tam trzeba wsadzic taki specjalnie wygięty kawałek pręta w kształcie litery U , po jednym w kazdą parę otworów , wtedy zwolni on zatrzaski które trzymają radio. Tak tak chodzi o fabyczne radio , natomiast ku memu zdziwieniu , gdyz tez tak myslalem , przedni panel radia ma tylko takie jakby zaznaczenia na plastiku panela ze powinny być tam otwory , natomist te miejsca stanowią calośc z panelem i nie mam mozliwosci wlozenia tam niczego. Otrzymałem informacje ze trzeba zdjąć radio z całościa tej konsoli nastepnie od tyłu jakoś sie to radio wyjmuje. A ja nadal sie zastanawiam jak ta konsole zdemontowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demano Opublikowano 17 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2009 Tak tak chodzi o fabyczne radio , natomiast ku memu zdziwieniu , gdyz tez tak myslalem , przedni panel radia ma tylko takie jakby zaznaczenia na plastiku panela ze powinny być tam otwory , natomist te miejsca stanowią calośc z panelem i nie mam mozliwosci wlozenia tam niczego. Otrzymałem informacje ze trzeba zdjąć radio z całościa tej konsoli nastepnie od tyłu jakoś sie to radio wyjmuje. A ja nadal sie zastanawiam jak ta konsole zdemontowac Do tyłu to wg mnie na 100% sie tego radia nie wyciąga , raczej wypycha się je w jakiś sposób do przodu.. No chyba ze atrapa radia stanowi całośc z konsola to wtedy sie zgodze ze wyciąga się je od tyłu. Poszukaj ksiązki Haynes o micrze k12 , tam w szczegółowy sposób będzie pokazane jak rozebrać każdy element samochodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szmiglo Opublikowano 17 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2009 Do tyłu to wg mnie na 100% sie tego radia nie wyciąga , raczej wypycha się je w jakiś sposób do przodu.. No chyba ze atrapa radia stanowi całośc z konsola to wtedy sie zgodze ze wyciąga się je od tyłu. Poszukaj ksiązki Haynes o micrze k12 , tam w szczegółowy sposób będzie pokazane jak rozebrać każdy element samochodu. Witam po bardzo długiej przerwie od forum, po 1 to fabrycznie zamontowane radio w micrze k12 na 100000% wyjmuje się odkręcając panel. Nie wiem jak to zrobić, w moim przypadku robili to magicy w firmie zajmującej się Car Audio w Łodzi. po 2 moje radio (kupione na allegro, okazało się uszkodzone)ma te bolce to standardowego wyjmowania przewiercone ciekawa jaka była przeszłość tego radyjka, tak więc w moim przypadku wyjmuje się już je za pomocą bolców. W twoim przypadku należy zdemontować konsolę. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marasmus Opublikowano 18 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2009 Witam po bardzo długiej przerwie od forum, po 1 to fabrycznie zamontowane radio w micrze k12 na 100000% wyjmuje się odkręcając panel. Nie wiem jak to zrobić, w moim przypadku robili to magicy w firmie zajmującej się Car Audio w Łodzi. po 2 moje radio (kupione na allegro, okazało się uszkodzone)ma te bolce to standardowego wyjmowania przewiercone ciekawa jaka była przeszłość tego radyjka, tak więc w moim przypadku wyjmuje się już je za pomocą bolców. W twoim przypadku należy zdemontować konsolę. pozdrawiam No właśnie ale jak ta konsole zdemontowac ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mig Opublikowano 23 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2009 No właśnie ale jak ta konsole zdemontowac ???? Może to pomoże: W instrukcjach nic o wciskaniu tych małych otworków nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marasmus Opublikowano 24 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2009 Może to pomoże: W instrukcjach nic o wciskaniu tych małych otworków nie ma Super dzieki za podpowiedz, aczkolwiek robilem dokladnie jak w instrukcji zaprezentowanej i gdzies ta cala konsola jeszcze trzyma. Ale OK musze sie pomeczyć , Jeszcze raz wielkie dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Krzysztof J. Opublikowano 21 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2009 (edytowane) (...) i gdzies ta cala konsola jeszcze trzyma. Ale OK musze sie pomeczyć , Jeszcze raz wielkie dzieki Doszedłeś już do tego, co jeszcze trzymało ? Mam dokładnie ten sam problem i boję się popsuć żonie autko jej marzeń Edytowane 21 Listopada 2009 przez Krzysztof J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dziegiel Opublikowano 26 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2009 Doszedłeś już do tego, co jeszcze trzymało ? Mam dokładnie ten sam problem i boję się popsuć żonie autko jej marzeń mam ten sam problem a zalaczona grafika chyba nie dziala... dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Krzysztof J. Opublikowano 28 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2009 No to dla ciebie i potomnych - jest jeszcze piąta śrubka. Trzeba zdjąć półkę pod przednią szybą (w zasadzie wystarczy ją podważyć). Trzeba ją podważyć przy słupku przy drzwiach. Podnieść lekko - za radiem jest śruba. Wykręcić i ... już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi