Gość darthpavel Opublikowano 17 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2009 Mam pytanie? Jak wymienić pompkę paliwa i gdzie ona właściwie się znajduje (w baku czy gdzieś indziej)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość el ronin00 Opublikowano 17 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2009 Mam pytanie? Jak wymienić pompkę paliwa i gdzie ona właściwie się znajduje (w baku czy gdzieś indziej)? Znajduje sie ona w baku,musisz odkręcić tylne oparcie siedzeń zeby sie do niej dokopać.Jak już ściągniesz ten dekielek z baku (na nim umocowany jest pływak)wypnij sobie wtyczkę od zasilania pompki,będzie lepszy dostęp .Pompka znajduje sie w takim plastikowym "koszyczku" z tyłu pompki jest taki zatrzask,który musisz odpiąć by ją wyjąć z baku.Miłej zabawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Markus6 Opublikowano 18 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2009 Gaźnik czy wtrysk? bo przy gaźniku pompa jest mechaniczna po prawej stronie gaźnika trochę zabawy z odkręcaniem i przykręcaniem ale da się zrobić bez demontażu innych podzespołów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polo1976 Opublikowano 18 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2009 Markus6 on ma 16-to zaworowy więc raczej na wtrysku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Markus6 Opublikowano 19 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2009 ja też mam 16V i na gaźniku to nie ma nic do rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość darthpavel Opublikowano 22 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2009 (edytowane) Dzięki za odpowiedź Edytowane 22 Września 2009 przez darthpavel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość falbinho Opublikowano 31 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2009 Oooo to ej ja mam N14 1.6 16V slx gaznik z 91roku wiec gdzie znajduje sie pompa paliwa? nie musze baku wyciagac? duzo razy zdarzylo mi sie jezdzic do konca i zaczelo mi nim szarpac jak mu daje gazu to potrafi teraz nawet jakby z gaznika strzelic tylko slychac tam puuuf!! i ma takie dziwne zawiechy jak jade i dam mu lekko gazu to tak jak by tego nie odczuł a jak pompuje gazem to wtedy jest lepiej mniej szarpie i zaczyna sierozpedzac...? to pompa paliwa do wymiany?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Markus6 Opublikowano 31 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2009 falbinho pompa znajduje się z prawej strony gaźnika przymocowana na 2 śruby do korpusu silnika poniżej klawiatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość falbinho Opublikowano 1 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2009 Ok Ok dzieki. znajdzie sie. Ale jak myslisz to wina pompy czy gaznika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wronek89 Opublikowano 1 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2009 A czy mieszanki nie masz za bogatej przypadkiem? Szkoda, że nie jesteś z okolic Łodzi, bo tu jest świetny gaźnikowiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość falbinho Opublikowano 1 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2009 Jak to za bogatej?? 98 zalałem za 50zł zapłon raczej lekko przyspieszony chyba ze nie w tą strone go przesunelismy ale obroty sie lekko zwiekszyly na chwile. A na 95 szarpie az cholera ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polo1976 Opublikowano 1 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2009 A na jakiej bynie przestawialiście zapłon?? 95 cz 98?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość falbinho Opublikowano 2 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2009 No na 95 dzien pojezdziłem i jakby na wieczór zalałem 98 ... ale to raczej najmniej wazne bo szarpie i na tym paliwie i na tym ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość grzeny Opublikowano 4 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 Witam wszystkich. Podepnę się pod temat, wymieniłem pompę paliwa, ale nie działa , czy są jakieś "czary" przy wymianie pompy??? Jest to pompa mechaniczna która posiada taką "łyżkę", którą popycha jakaś krzywka w silniku.Czy podczas montażu trzeba tą wystającą z pompy łyżkę o coś zaczepić w silniku , odpowiednio włożyć , czy co?? Jest to nissan sunny N14 1,6 benzyna/LPG.Pompa jest nowa. Sprawdziłem już wszystkie inne możliwości: paliwo w baku jest(odkręciłem wężyk od pompy i zaciągnąłem na "piechotę" ustami i bez problemu leci benzyna),wyjście od pompy też odpiąłem i zostawiłem luzem i nic(na odpalonym silniku-LPG).Zauważyłem ,że przy odpalonym silniku przykładając palec do rurki którą pompa zasysa w ogóle nie czuć ssania, tak jak by ona nie pracowała. Może to coś w silniku się spier***ło. Prosił bym o jakieś sugestie,bo nie chciał bym wymieniać pompy na następną nową i miało by się okazać ,że to nie pompa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość falbinho Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 Odnawiam temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi