Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Jak wymienić pompę paliwa?

Gość darthpavel
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość el ronin00

Mam pytanie? Jak wymienić pompkę paliwa i gdzie ona właściwie się znajduje (w baku czy gdzieś indziej)?

Znajduje sie ona w baku,musisz odkręcić tylne oparcie siedzeń zeby sie do niej dokopać.Jak już ściągniesz ten dekielek z baku (na nim umocowany jest pływak)wypnij sobie wtyczkę od zasilania pompki,będzie lepszy dostęp .Pompka znajduje sie w takim plastikowym "koszyczku" z tyłu pompki jest taki zatrzask,który musisz odpiąć by ją wyjąć z baku.Miłej zabawy :)

• 1 miesiąc temu...

Oooo to ej ja mam N14 1.6 16V slx gaznik z 91roku wiec gdzie znajduje sie pompa paliwa? nie musze baku wyciagac? duzo razy zdarzylo mi sie jezdzic do konca i zaczelo mi nim szarpac jak mu daje gazu to potrafi teraz nawet jakby z gaznika strzelic tylko slychac tam puuuf!! i ma takie dziwne zawiechy jak jade i dam mu lekko gazu to tak jak by tego nie odczuł a jak pompuje gazem to wtedy jest lepiej mniej szarpie i zaczyna sierozpedzac...? to pompa paliwa do wymiany??

Jak to za bogatej?? 98 zalałem za 50zł zapłon raczej lekko przyspieszony chyba ze nie w tą strone go przesunelismy :D ale obroty sie lekko zwiekszyly na chwile. A na 95 szarpie az cholera ;/

Witam wszystkich.

Podepnę się pod temat, wymieniłem pompę paliwa, ale nie działa , czy są jakieś "czary" przy wymianie pompy???

Jest to pompa mechaniczna która posiada taką "łyżkę", którą popycha jakaś krzywka w silniku.Czy podczas montażu trzeba tą wystającą z pompy łyżkę o coś zaczepić w silniku , odpowiednio włożyć , czy co??

Jest to nissan sunny N14 1,6 benzyna/LPG.Pompa jest nowa. Sprawdziłem już wszystkie inne możliwości: paliwo w baku jest(odkręciłem wężyk od pompy i zaciągnąłem na "piechotę" ustami i bez problemu leci benzyna),wyjście od pompy też odpiąłem i zostawiłem luzem i nic(na odpalonym silniku-LPG).Zauważyłem ,że przy odpalonym silniku przykładając palec do rurki którą pompa zasysa w ogóle nie czuć ssania, tak jak by ona nie pracowała. Może to coś w silniku się spier***ło. Prosił bym o jakieś sugestie,bo nie chciał bym wymieniać pompy na następną nową i miało by się okazać ,że to nie pompa.

• 2 tygodnie później...