Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

14' stalowe felgi

Gość momopole
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

witam

czy ktoś może wie od jakiego innego pojazdu mogłyby pasować zwykłe stalowe 14' felgi do "słoneczka" ?? i prosiłbym (jeśli ktoś wie, a na pewno takie osoby są) o podanie najkorzystniejszego rozmiaru tych 14' :) bo poszukuje najlepiej nowych tak owych :)

ps. jeszcze dwa pytanka :)

jeśli założę felgi ROZMIAR 14" 5,5JX14 ROZSTAW 4X100X59 ET 45 to czy muszę zastosować jakieś dystanse ??

i czy do tych felg mogę takie opony Rozmiar: 185/65R14 ?? chodzi mi o to czy nie będą obcierać ??

z góry dzięki za pomoc

Edytowane przez momopole

Miałem na nysce 195/45/R14 ET 25 i nic nie obcierało. Najrozsądniejszy wymiar to chyba 175/75/R14 (przynajmniej teraz takie mam i jest OK). Najlepiej wyczytaj w manualu od Sunnego jaki powinien być fabryczny rozmiar kół, po czym skorzystaj z kalkulatora opon mp takiego http://www.opony.com.pl/opony/opony_zamienniki.asp. Tam Ci przeliczy jaki jest najlepszy zamiennik. Felgi powinny pasować jeszcze od renaulta hondy peugeota i coś jeszcze ale już dokładnie nie pamiętam

Felgi powinny pasować jeszcze od renaulta hondy peugeota i coś jeszcze ale już dokładnie nie pamiętam

od starszych Renault podejdą ale gdzie wyczytałeś, że z hondy i peugota podpasują?

Edytowane przez mimier

w renówki to wiem że tak choć maja troszeczkę większy otwór centrujący (60 mm)

no i mają trochę mniejsze ET ;)

Sorry dopiero doczytałem że chodzi o stalówki. Co do Hondy, na takich jeżdżę tylko alu. O peugeocie słyszałem od kumpla który handluje felgami.

no ale nadal nie dowiedziałem się

1) czy muszę do tych felg zastosować jakieś dystanse ??

2) czy mogę takie opony do nich włożyć ??

z góry dzięki za jak najszybszą odpowiedź i pomoc :)

• 4 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...