Gość momopole Opublikowano 18 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2009 (edytowane) witam czy ktoś może wie od jakiego innego pojazdu mogłyby pasować zwykłe stalowe 14' felgi do "słoneczka" ?? i prosiłbym (jeśli ktoś wie, a na pewno takie osoby są) o podanie najkorzystniejszego rozmiaru tych 14' bo poszukuje najlepiej nowych tak owych ps. jeszcze dwa pytanka jeśli założę felgi ROZMIAR 14" 5,5JX14 ROZSTAW 4X100X59 ET 45 to czy muszę zastosować jakieś dystanse ?? i czy do tych felg mogę takie opony Rozmiar: 185/65R14 ?? chodzi mi o to czy nie będą obcierać ?? z góry dzięki za pomoc Edytowane 18 Września 2009 przez momopole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polo1976 Opublikowano 18 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2009 Miałem na nysce 195/45/R14 ET 25 i nic nie obcierało. Najrozsądniejszy wymiar to chyba 175/75/R14 (przynajmniej teraz takie mam i jest OK). Najlepiej wyczytaj w manualu od Sunnego jaki powinien być fabryczny rozmiar kół, po czym skorzystaj z kalkulatora opon mp takiego http://www.opony.com.pl/opony/opony_zamienniki.asp. Tam Ci przeliczy jaki jest najlepszy zamiennik. Felgi powinny pasować jeszcze od renaulta hondy peugeota i coś jeszcze ale już dokładnie nie pamiętam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimier Opublikowano 18 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2009 (edytowane) Felgi powinny pasować jeszcze od renaulta hondy peugeota i coś jeszcze ale już dokładnie nie pamiętam od starszych Renault podejdą ale gdzie wyczytałeś, że z hondy i peugota podpasują? Edytowane 19 Września 2009 przez mimier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość momopole Opublikowano 19 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2009 no właśnie z hondy i peżota chyba nie bardzo w renówki to wiem że tak choć maja troszeczkę większy otwór centrujący (60 mm) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimier Opublikowano 19 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2009 w renówki to wiem że tak choć maja troszeczkę większy otwór centrujący (60 mm) no i mają trochę mniejsze ET Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polo1976 Opublikowano 19 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2009 Sorry dopiero doczytałem że chodzi o stalówki. Co do Hondy, na takich jeżdżę tylko alu. O peugeocie słyszałem od kumpla który handluje felgami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość momopole Opublikowano 19 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2009 no ale nadal nie dowiedziałem się 1) czy muszę do tych felg zastosować jakieś dystanse ?? 2) czy mogę takie opony do nich włożyć ?? z góry dzięki za jak najszybszą odpowiedź i pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość momopole Opublikowano 20 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2009 i jeszcze jedno pytanko może głupie ale wolę się upewnić czy pełnowymiarowe zapasowe felgi są takiej samej wytrzymałości, jakości itp co normalne ?? z góry dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość flisio Opublikowano 12 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 Ja mam w swoim sunnym felgi 15calowe i gumy yokohamy 45x195 to zapewnia barsdzo dobra przyczepnosc ale odczuwalne sa wszystkie nierownosci nawierzchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gomez Opublikowano 4 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 Witam wszystkich. Mogłbym prosic o jakies dane odnośnie otworu centrujacego w sunny i et? Dziekuje z gory i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieshaq Opublikowano 4 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/6440-felgi-i-et-rozstaw-rub/page__p__56699__hl__felgi%20et__fromsearch__1entry56699 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi