Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N14] Problem z silnikiem ?

Gość kwiatekbydg

Rekomendowane odpowiedzi

Gość kwiatekbydg

Witam. Na wstępie chciałbym zaznaczyć że jestem kompletnym nowicjuszem, ponieważ niedawno kupiłem to autko i też nie bardzo się na tym znam ale sądzę że jesteście mi wstanie pomóc. Zaczynając od początku kiedyś zostawiłem włączone na noc światła więc całkiem rozładował mi się akumulator :rolleyes2: . Podładowałem go i kiedy go już załączałem silnik jakby się "uruchomił" tzn. słychać było że coś się w nim włączyło, przekręciłem i normalnie bez problemu wszystko działało. Kilka dni potem ledwo przejechałem 10 metrów i mi zgasł, przekręciłem jeszcze raz kluczkiem załapał ale znowu za chwilę zgasł zrobiłem jeszcze raz to samo i teraz już od tego czasu nie odpala. Pomyślałem że może słaby akumulator, znowu go podładowałem ale nic i zaznaczę że już NIE MA TEGO CHARAKTERYSTYCZNEGO DŹWIĘKU PRZY PODPINANIU AKUMULATORA. Silnik jakby w ogóle nie reagował wtedy że ma akumulator :) Może to coś z elektryką? Bardzo proszę o odpowiedź

Pozdrawiam kwiatekbydg :rolleyes:

Witam kolego ..

Napisz jaki masz silnik ... benzyna czy diesel może oznaczanie GA14 / GA16 - jeśli benzyna to czy na gaźniku czy na wtrysku.

jak przekręcasz kluczyk to kręci ale nie chce odpalić ?

Mam benzynę i lpg. Nie działa ani na jednym ani na drugim. Jak przekręcę to kręci normalnie tylko tak jakby nie chciało załapać.

no dobra o LPG to ja ci nie podpowiem bo nie mam i się nie znam, Ale jeśli na benzynie nie chce odpalić ..

to pierwsze pytanie czy po przekręceniu stacyjki słyszysz czy pompka paliwa w zbiorniku pracuje - czy podaje paliwo..

jeśli idzie paliwo to czas na elektrykę - świece przewody, kopułka, palec... przejrzyj czy wszytko jest git...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...