Gość rossi20 Opublikowano 2 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2009 Ok, wrzucam dwa wykresy: Prawidłowa shamowana seria: Po korekcie zapłonu , doszło 2 konie, widac jak sie poprawiła góra w zakresie o 5000 do 7000: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 2 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2009 (edytowane) czyli ja tu widzę poprawę od 0 do 3000obr.min i od 5000 do odcinki - dobrze jest, jak w wawie zostanę to może moda rozrządu ogarniemy skoro już uszczlkę pod łep namierzyłeś Hehe taki samo jak z moją almerą GTI można iść u Ciebie Ps. masz bardzo konkurencyjne auto do Lukasowej Primki - fajnie by było się spotkać u mnie pod garagem i sprawdzić je między sobą Edytowane 2 Października 2009 przez Coobcio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rossi20 Opublikowano 2 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2009 (edytowane) Ps. masz bardzo konkurencyjne auto do Lukasowej Primki - fajnie by było się spotkać u mnie pod garagem i sprawdzić je między sobą No ja narazie mam tylko 151 koni on o wiele wiecej ;-) narazie. Edytowane 2 Października 2009 przez rossi20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 2 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2009 Ale masz koła 14 a on 15 i przede wszytkim skrzynię biegów z GT !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rossi20 Opublikowano 2 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2009 Ale masz koła 14 a on 15 i przede wszytkim skrzynię biegów z GT !! ano chyba ze tak ;-), moze jakas walke bym podjał. Czekam na ten nieszczesny kolektor i wchodze z reszta wydechu , potem mod rozrzadu chyba ze kolejnosc tu nie ma znaczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xkarol Opublikowano 2 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2009 Pozdrawiam z Pileckiego 1xx ... Samochodzik na zywo bardzo ladnie wyglada tylko umyj brudasa pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rossi20 Opublikowano 2 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2009 Pozdrawiam z Pileckiego 1xx ... Samochodzik na zywo bardzo ladnie wyglada tylko umyj brudasa pzdr co chwile pada, i zaczyna sie robic moja ulubiona pora roku :-), wiec ciezko utrzymac czystosc ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rossi20 Opublikowano 2 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2009 zastanawiam sie nad tym co daje koncowy tłumik typu twin loop, tak jak robia to w ssg np. http://img62.imageshack.us/img62/52/img8995copy.jpg lub http://img17.imageshack.us/img17/3696/img8960copy.jpg Wyglada to zacnie ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodek_n14 Opublikowano 2 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2009 Nie wiem jak on wygląda w środku ale pierwsza myśl to, że jest cichszy. Mogą to być np. 2 tłumiki przelotowe zabudowane w jedną puszkę. Ile oni sobie każą za taki tłumik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 2 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2009 Rossi !! Zróbmy narazie tak że zmienimy kolekotr i mod rozrządu a potem sprawdzimy ile da sam wydech - cholernie chiekaw jestem... U mnie w Almerze Kolekotr SSAC 4-2-1 wraz z wydechem dało 7KM i 7Nm chciałbym sprawdzić ile z tego daje sam kolektor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rossi20 Opublikowano 3 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2009 Nie wiem jak on wygląda w środku ale pierwsza myśl to, że jest cichszy. Mogą to być np. 2 tłumiki przelotowe zabudowane w jedną puszkę. Ile oni sobie każą za taki tłumik? nie wiem nie pytałem o cene, zobaczyłem ze robia cos takiego, moze oprocz wycieszenie ma to zalete bardziej konkretna, poprzez wydluzenie wydechu, co moze spowodowac jakis minimalny wzrost mocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość PMW Opublikowano 3 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2009 Rossi !! Zróbmy narazie tak że zmienimy kolekotr i mod rozrządu a potem sprawdzimy ile da sam wydech - cholernie chiekaw jestem... U mnie w Almerze Kolekotr SSAC 4-2-1 wraz z wydechem dało 7KM i 7Nm chciałbym sprawdzić ile z tego daje sam kolektor u mnie kiedyś na samym SSAC-u wyszło 157km/181nm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xtomek Opublikowano 3 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2009 SSAC+wydech+CAI+filtr powietrza JR dał w czerwonej około 15KM/15Nm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rossi20 Opublikowano 5 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2009 (edytowane) No dzis oprocz wymiany kompletu tylnych hebli powedrował mod rozrzadu i oto wynik: 155 koni i 190 Nm. Jest w miare ok ;-) Przy okazji Kuba obejrzał silnik od wewnątrz i był zdumiony ze tak ładnie w srodku ;-) Wałki nie wytarte prawie wogole, rozrzad bez luzu, nawet pokrywa nie sciagana od nowosci ;-) Edytowane 5 Października 2009 przez rossi20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wujek_trzcina Opublikowano 5 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2009 Furka bajera, bardzo zadbana Ziom. Ciekaw jestem co pokaże z kolektorkiem i wydeszkiem... Dzięki za dyszkę, ustawimy się jakoś to oddam. Trzcina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xtomek Opublikowano 5 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2009 (edytowane) Czerwona Primera P11 GT 155.4 HP @ 6402 i 188.3 Nm @ 5051 - było Granatowa Primera P10 GT 155 koni i 190 Nm. Jest w miare ok ;-) No to chyba jesteś w punkcie wyjścia Ale bryka lżejsza. Pozdro od x-ów i powodzenia !!! Edytowane 5 Października 2009 przez xtomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 5 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2009 Jest fajnie, kiedyś dolot wydech i wynik jak wynik drogo i pewny niedostatek teraz wystarczy że zrobię moda rozrzadu i jest + 4KM i + 11Nm z czego największy przyrost od zera do 6800obr.min, to się nazywa dobry stosunek nakładu pracy do przyrostów Ps. w jeździe czuć to ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rossi20 Opublikowano 5 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2009 Jest fajnie, kiedyś dolot wydech i wynik jak wynik drogo i pewny niedostatek teraz wystarczy że zrobię moda rozrzadu i jest + 4KM i + 11Nm z czego największy przyrost od zera do 6800obr.min, to się nazywa dobry stosunek nakładu pracy do przyrostów Ps. w jeździe czuć to ? czuc ciagnie od dołu od razu lepiej ;-) No niedlugo sie ogarnie wydech i dolot z ecumasterem, moze by podpasowal ten dolot co masz w czerwonych chrupku, z kwasowki od razu z bezzwezkowym przepływomierzem??? podpasowalby do mojego silnika? ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RooS Opublikowano 8 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2009 http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C9907289 To samo autko na allegro i 2 lata w PL? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rossi20 Opublikowano 8 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2009 (edytowane) http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C9907289 To samo autko na allegro i 2 lata w PL? tak te ogloszenie wystawili mu na gieldzie na miesiac , a on go nie kasowal. Nie rozumiem znaku zapytania? Edytowane 8 Października 2009 przez rossi20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rybon Opublikowano 8 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2009 tak te ogloszenie wystawili mu na gieldzie na miesiac , a on go nie kasowal. Nie rozumiem znaku zapytania? Jaki tym sekwencji masz tam ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rossi20 Opublikowano 8 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2009 Jaki tym sekwencji masz tam ?? BRC Sequent Fly 24, na grubym 8 mm przewodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wujek_trzcina Opublikowano 16 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 Rossi zrób jakiegoś moda to umówimy się na hamkę, podjadę z dolocikiem zobaczyć ile dała zmiana nie wiem nie pytałem o cene, zobaczyłem ze robia cos takiego, moze oprocz wycieszenie ma to zalete bardziej konkretna, poprzez wydluzenie wydechu, co moze spowodowac jakis minimalny wzrost mocy. Moim zdaniem najbardziej prawopodobnym wytłumaczeniem jest to, iż chcieli mieć idealnie zestrojony wydech na rezonans i pojemność. Przyznam, że pomysł bajeczka no i boost niutonów w zakresie obrotów dla którego liczyli wydech.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rossi20 Opublikowano 16 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 Rossi zrób jakiegoś moda to umówimy się na hamkę, podjadę z dolocikiem zobaczyć ile dała zmiana chcialem zrobic moda w postaci kolektora wydechowego, ale przyszedl nie taki jak zamawiałem :-( i niestety ten mod narazie odpada, moze wejdzie bezwezkowy dolot z ecu masterem i wsytrojeniem, zamiast kolektora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wujek_trzcina Opublikowano 16 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 Wklej fotke tego co zamowiles/tego co przyszlo, z ciekawosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi