MRC Opublikowano 16 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 co było z nim nie tak ? przyszedł od innego auta czy może średnica 2.25? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rossi20 Opublikowano 16 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 Wklej fotke tego co zamowiles/tego co przyszlo, z ciekawosci NIE MAM, skoro nie to co chciałem to po co mi to ;-) , kolektor przyszedl do SR20 oczywiscie tylko rozmiar....... niestety 2 cale (52 mm), wiec dobry ale do pojemnosci 1.6 chyba ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wujek_trzcina Opublikowano 16 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 Ja 52 mm srednicy to mam rurki w tym kolektorze 4-1 co teraz go nie mam czasu doszlifowac Za kolektorem 2.5 cala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rossi20 Opublikowano 16 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 co było z nim nie tak ? przyszedł od innego auta czy może średnica 2.25? oby 2.25 cala ;-) to jeszcze pol biedy ale to bylo 2 cale ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość PMW Opublikowano 16 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 oby 2.25 cala ;-) to jeszcze pol biedy ale to bylo 2 cale ;-) czego żeś od Wujka Trzciny nie wziął tego kolektora... przynajmniej flansze byś miał z kwasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kenet Opublikowano 16 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 A nie można go uciąć na zejściu 2w1 tak żeby od tego miejsca dać 2,25" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wujek_trzcina Opublikowano 16 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 (edytowane) czego żeś od Wujka Trzciny nie wziął tego kolektora... przynajmniej flansze byś miał z kwasa Rossi a może założymy tego 4-1 do Ciebie? W sam raz! Potrzebuję Primery żeby na nią założyć ten mój kolektor 4-1 i dospawać brakującą część tj. rurę łączącą kolektor z resztą wydechu (tą resztą od katalizatora do końca). Mam rury 2.5 cala to wyspawamy wszystko w Wyszkowie i wrócisz na tym kolektorze i pustym wydechu z Wyszkowa do Wawy potem wspawasz sobie jakieś tłumiczki żeby głowy nie urywało i hamownia. Zastanów się bo muszę mieć samochód żeby można było z niego zdjąć wydech i założyć mój kolektor + dospawać resztę jego na miejscu, na podnośniku. Miałbyś rury kolektora 2" i wydech 2.5" całkiem męsko, po upewnieniu się że wydech nie puszcza na łączeniach ogień na hamownię i w końcu będziemy wiedzieć co ten mój kolektor wart. A seria zawsze zostanie na wszelki wypadek. Edytowane 16 Października 2009 przez wujek_trzcina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRC Opublikowano 16 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 faktycznie 2' to mało przyszłościowy setup.. myślę że propozycja wujka_trzcina jest spoko no i przy okazji zobaczylibyśmy jak się sprawuje 4-1 w SR20DE na seryjnych wałkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rossi20 Opublikowano 17 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2009 A nie można go uciąć na zejściu 2w1 tak żeby od tego miejsca dać 2,25" ? no niby mozna , ale 2.25 tez mnie nie interesuje. Tylko i wylacznie 2.5 cala. Tylko policz czy to warto, koszt kolektora + sztukowanie reszty, raczej nie opłacalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodek_n14 Opublikowano 17 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2009 W zasadzie nie trzeba by tam niczego sztukować. Dla kogoś kto będzie robił Ci wydech nie będzie różnicy czy rozpocznie go pod siedzeniami czy bliżej silnika. Cena powinna być ta sama. Osa mi mówił, że grubości rurek są takie same jak w 2,5" tylko inna jest średnica rury wylotowej. Myślę, że bez problemu można tam przyspawać rurę 2,5" i będzie pełnowymiarowy SSAC 2,5". Oczywiście warunek, że baran i dwururka jest tej samej średnicy co SSAC 2,5" a może tak być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość PMW Opublikowano 17 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2009 no własnie w tym rzecz że piping ma mniej niż 48 w ssac- w tym obx jest jakieś 42 i zupełnie inaczej wykonane zejście... śledziłem kiedyś temat kolektorów do SR20 i tylko jeden sprzedawca na e-bay - "XS Power" posiadał kopie SSAC/Hotshot/HGW co jest czego kopią i sprzedawał je w UK przypomnę jak wygląda ssac raz jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 18 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2009 ja w swojej srebrnej primie gdy to był stan przejściowy miedzy turbo a N/A to mialem kolekotr z wyjściem 2" a reszta el-tec 2,5" i tak miałem 173KM i 219Nm Moim zdaniem jak nie planujesz iść w moc powyżej 200KM to średnica wylotu kolektora może pozostać na 2"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodek_n14 Opublikowano 18 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2009 Już nie chciałem pisać, że wystarczyło by nawet 2,25" bo by mnie zaraz zjedli starzy wyjadacze a tu taka miła niespodzianka Jak bym miał po raz drugi kupować kolektor do DE to brał bym 2,25" i wydech również zrobił bym 2,25" ale przy obecnych planach na 200+ w VE 2,5" będzie w sam raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wujek_trzcina Opublikowano 19 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2009 (edytowane) Rossi, mozemy zrobic 2" albo 2.5 cala do miejsca gdzie kolektor łączy się z katem, w obu przypadkach mam kolanka i rury ale lepiej byloby poleciec z 2.5" bo bede mial flansze standardowe od Dr. Nismo wyciete w kwasowce. Proponuje Ci taki dil: atakujemy Wyszkow w piatek na wieczor, zrzucamy wydech u Ciebie (wszystko do katalizatora) i dorabiamy (czyli docinamy) kolanka i rurki zeby bylo PNP. I teraz uwaga: jak NIE uda mi sie zalatwic spawacza na sobote rano, to po przygotowaniu rurek, kolanek, kolektora i siatki do spawania, zakladamy z powrotem Twoj seryjny wydech i gnamy z powrotem do Wawy a kolektor bedzie pospawany w poniedzialek. Jesli uda mi sie zalatwic spawacza na sobote, ja sie przekimam u braciaka a rano jak on to pospawa, zabieram i przywoze do wawy. Nawet gdybys nie chcial ladowac wydechu 2.5 to mialbym juz w koncu przygotowany ten kolektor do testow i ktos kto ma 2,5 cala moglby go w koncu shamowac. Co Ty na to? Edytowane 19 Października 2009 przez wujek_trzcina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rossi20 Opublikowano 19 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2009 tak tylko pozostaje kwestia tłumików........ chociazby koncowego, bo to musi byc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wujek_trzcina Opublikowano 19 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2009 Ja wiem ale czy będą tłumiki czy nie, kolektor będzie gotowy i łatwiej będzie o testera z wydechem 2.5 cala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 20 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2009 JA to proponuję tak na podstawie auta Rossiego dopasować i przetestować twój kolektor... Narazie przygotuj go tak by pasował do jego auta i był przykrecany do seryjnego katalizatora - i to będzie baza pasująca do wszyskich bud wyposażonych w SR20 montowane poprzecznie Następnie testing na hamowni jak wypadnie pomyślnie to niech Rossi uderzy na szybkie wydechowanie do EL-teca... albo też u Ciebie 2,5 ale na cichych tłumikach od EL-teca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wujek_trzcina Opublikowano 22 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2009 (edytowane) Dobra chlopaki, Coobcio potwierdza, wejscie do katalizatora jest 2.5 cala. Chłopaki, żeby nie przedłużać OT, kto mi pomoże i podjedzie wozem w sobote do Wyszkowa na 1/2 dnia? (popołudnie...wieczór) Edytowane 22 Października 2009 przez wujek_trzcina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rossi20 Opublikowano 22 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2009 Dobra chlopaki, Coobcio potwierdza, wejscie do katalizatora jest 2.5 cala. Chłopaki, żeby nie przedłużać OT, kto mi pomoże i podjedzie wozem w sobote do Wyszkowa na 1/2 dnia? (popołudnie...wieczór) wyslalem na gg info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wujek_trzcina Opublikowano 22 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2009 (edytowane) dzwon pisz: 665812757 bo cos mi sie z gg jebie sie EDIT: Atakujemy w sobotę Edytowane 22 Października 2009 przez wujek_trzcina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 25 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2009 elo no i jak ten nowy kolektorek wyszedł - pasuje ?? Jakieś foto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rossi20 Opublikowano 25 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2009 elo no i jak ten nowy kolektorek wyszedł - pasuje ?? Jakieś foto nie wszedl bo nie wyrobilem sie w sobote , a w poniedzialek wujek nie moze. przelozymy to w przyszlym tygodniu. A my musimy cos zrobic co sie umawialismy ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wujek_trzcina Opublikowano 25 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2009 No temat z kolektorem będzie uskuteczniony, w najbliższy weekend mamy zaduszki więc odpada ale pilnujcie się bo w końcu ten czas nadchodzi... Sa już piękne flansze 2.5 cala @ 10mm wycięte z uszczelki od doktorka Nismo co wygląda naprawdę profi.. komplet rur 2.5 cala czeka na przymiarkę na samochodzie i spawanie, więc listopad się ciekawie zapowiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 27 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2009 Tak więc przez najbliższe dni jedynie przekonamy się co daje bez zwęrzkowy dolot i strojenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wujek_trzcina Opublikowano 28 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 Tak więc przez najbliższe dni jedynie przekonamy się co daje bez zwęrzkowy dolot i strojenie Na to wyglada, bo mamy Zaduszki. W innym przypadku juz wlatywalby kolektor Mozliwe ze next week jak Rossinio znajdzie czas w sobote Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi