Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N16] Powałkujmy coś sterego

el_conejo

Rekomendowane odpowiedzi

To znowu ja wiecie kupiłem sobie autko prawie w doskonałym stanie i teraz szaleje aby było cycuś. Mam 2 pytanka>

1. Nie świeci mi kontrolka pasów i nie wiem czy powinna. Co zrobić co sprawdzić aby rozbłysła jak poranne słonko.

2. Mryga mi kontroleczka Jaśka ( airbag ) i nie wiem co zrobić żeby zaświeciła i po 7 sek. zgasła a nie mrugała bo w końcu się jej znudzi i co.... Jak domowym sposobem rozwiazac ten problem.

Pozdrawiam i jak zwykle pokładam duże nadzieje w pomocy od SZANOWNYCH kolegów.

To znowu ja wiecie kupiłem sobie autko prawie w doskonałym stanie i teraz szaleje aby było cycuś. Mam 2 pytanka>

1. Nie świeci mi kontrolka pasów i nie wiem czy powinna. Co zrobić co sprawdzić aby rozbłysła jak poranne słonko.

2. Mryga mi kontroleczka Jaśka ( airbag ) i nie wiem co zrobić żeby zaświeciła i po 7 sek. zgasła a nie mrugała bo w końcu się jej znudzi i co.... Jak domowym sposobem rozwiazac ten problem.

Odpiąc aku i tak zostawic..... devil.gif wtedy nic nie zamryga.

A powaznie, odpiac aku, zostawic na noc i rano sprawdzic czy pomoglo. Pomoglo czy nie pomoglo, podjechac do serwisu i podlaczyc sie pod kompa, zeby sprawdzic, co z ta poduszkac

Co do kontrolki pasow to moze poprostu zaroweczka sie spalila, u mnie kontrolka od jakiegos czasu tez nie swieci, a pamietam ze wczesniej swiecila.

Odnosnie kontrolki poduszki to jest sposob na skasowanie bledu, wiem ze przekreca sie kluczyk do pozycji zaplonu i spowrotem kilka razy, nie pamietam ile razy (moze 5), bylo o tym na forum, u mnie zadzialalo. Blad mogl powstac przez chwilowy brak styku, i teraz moze byc juz OK, z tym ze bledy w Almerze sie same nie kasuja, jak w niektorych autach, i dlatego kontrolka mruga i bedzie mrugac ze sie bledu nei skasuje. Jak mruganie bedzie "wracac" to znaczy ze cos jest nie tak.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...