Gość zarzewiak Opublikowano 22 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2009 witam zauwazylem ostanio wyciek z maglownicy i mam pytanie co mam zrobic jak widze jak na razie nie ma luzow w kieorwnicy tylko jest wyciek czy mozna ja tylko uszczelnic kupic zimering i bedzie ok czy trzeba ja wymieniac lub regenowac ?? wogole da sie ja uszczelnic albo kupic taki zimering w sklepie jest wogole mozliwosc to kupic czy tylko ratuje regeneracja chcialbym sobie to sam wymienic zimering . czy nie awrto sie wto bawic i tylko kupic uzywke .jest wogole roznica przekladni:anglikiem a polskim np wszystko jest to samo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość soda Opublikowano 24 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2009 Różnica między polskim a angielskim jest. Co jak co ale akurat przekładnia kierownicza jest w zupełnie innym miejscu. Skąd dokładnie cieknie ? Żeby to stwierdzić umyj dokładnie przekładnię , włącz silnik i daj popracować pompie wspomagania , a następnie sprawdź skąd cieknie. Może wystarczy wymienić jakiś przewód, albo gumowe osłony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Omarus Opublikowano 24 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2009 Witam, też mam ten problem, u mnie w Almerce 2,2 di 2000r. Wycieka płyn od wspomagania. Jeżdżąc po mechanikach, każdy twierdzi że w grę wchodzi wyłącznie wymiana(na nową/regenerowaną) lub regeneracja. Co do kosztów to w Warszawce i okolicach powiedziano mi że: 1. koszt wymiany na nową to ok. 1100 + robocizna (a tu różnie od 150 nawet do 600 usłyszałem) 2. koszt wymiany na regenerowaną to ok. 650-850 + robocizna (tu też od 150 - 600) 3. co do regeneracji posiadanej tylko dwóch mechaników stwierdziło że się tym zajmie (czyt. zdemontują, zawiozą do regeneracji, przywiozą i założą) i tu cena 1200 zł Ma ktoś doświadczenia w tym temacie proszę o informację. Ewentualnie namiar do kogoś z Wawy, Pruszkowa lub okolic kto się tym zajmie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Macka Opublikowano 6 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2009 Moja podobno się dopiero "poci" ale wykładam na to na razie. Dopiero jak będzie ubywać to wtedy się tym zajmę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.