Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N16]wyciek z maglownicy

Gość zarzewiak

Rekomendowane odpowiedzi

witam zauwazylem ostanio wyciek z maglownicy i mam pytanie co mam zrobic jak widze jak na razie nie ma luzow w kieorwnicy tylko jest wyciek czy mozna ja tylko uszczelnic kupic zimering i bedzie ok czy trzeba ja wymieniac lub regenowac ?? wogole da sie ja uszczelnic albo kupic taki zimering w sklepie jest wogole mozliwosc to kupic czy tylko ratuje regeneracja chcialbym sobie to sam wymienic zimering . czy nie awrto sie wto bawic i tylko kupic uzywke .jest wogole roznica przekladni:anglikiem a polskim np wszystko jest to samo

Różnica między polskim a angielskim jest. Co jak co ale akurat przekładnia kierownicza jest w zupełnie innym miejscu.

Skąd dokładnie cieknie ?

Żeby to stwierdzić umyj dokładnie przekładnię , włącz silnik i daj popracować pompie wspomagania , a następnie sprawdź skąd cieknie.

Może wystarczy wymienić jakiś przewód, albo gumowe osłony.

Witam,

też mam ten problem, u mnie w Almerce 2,2 di 2000r. Wycieka płyn od wspomagania. Jeżdżąc po mechanikach, każdy twierdzi że w grę wchodzi wyłącznie wymiana(na nową/regenerowaną) lub regeneracja. Co do kosztów to w Warszawce i okolicach powiedziano mi że:

1. koszt wymiany na nową to ok. 1100 + robocizna (a tu różnie od 150 nawet do 600 usłyszałem)

2. koszt wymiany na regenerowaną to ok. 650-850 + robocizna (tu też od 150 - 600)

3. co do regeneracji posiadanej tylko dwóch mechaników stwierdziło że się tym zajmie (czyt. zdemontują, zawiozą do regeneracji, przywiozą i założą) i tu cena 1200 zł

Ma ktoś doświadczenia w tym temacie proszę o informację.

Ewentualnie namiar do kogoś z Wawy, Pruszkowa lub okolic kto się tym zajmie.

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...