Gość PetR Opublikowano 27 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2005 Właśnie zauważyłem, że osłona z plastiku na podszybiu od strony kierowcy zaczyna się odklejać :? Miał ktoś podobny problem? Zastanawiam się czy przez tą szczelinę istnieje możliwość dostawania się wody do kabiny, czy do komory silnika? Z tego co wyczytałem w innych postach wnioskuję, że to tylko osłona, a właściwe uszczelnienie jest pod nią. Wolę się jednak upewnić, czy można to tak zostawić, czy lepiej jakoś 'załatać' :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vqsoft1 Opublikowano 29 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2005 Właśnie zauważyłem, że osłona z plastiku na podszybiu od strony kierowcy zaczyna się odklejać :? Miał ktoś podobny problem? Zastanawiam się czy przez tą szczelinę istnieje możliwość dostawania się wody do kabiny, czy do komory silnika? Z tego co wyczytałem w innych postach wnioskuję, że to tylko osłona, a właściwe uszczelnienie jest pod nią. Wolę się jednak upewnić, czy można to tak zostawić, czy lepiej jakoś 'załatać' :?: mam to samo i wlasnie zastanawiam sie czy to podkelic silikonem czy tez olac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek Opublikowano 29 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2005 A możecie dokładniej okreslić miejsce gdzie następuje rozklejenie :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adas74 Opublikowano 29 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2005 też coś takiego mam i nic się niedzieje nigdzie wody niema. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość PetR Opublikowano 30 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2005 Misiek - chodzi o plastikową osłonę na podszybiu. U mnie nie przylega po prostu idealnie do szyby (przed kierowcą) - robi się mały pagórek i szczelina... Mój znajomy ma Seata Cordobe - i ma to samo. On twierdzi, że ten plastik jest montowany na jakieś zatrzaski, które, jak się robi gorąco, to puszczają i wtedy może ta osłona odstawać. Twierdzi jednak, że niczego nie powinno zalać, więc na razie ja to olewam :wink: Chyba, że ktoś jednak miał z tego powodu powódź :? ,to szybko zmienię zdanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość USURI Opublikowano 5 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2005 To tylko maskownica, szyba zachodzi na blachę i jest wklejona. Jeśli odstaje to tylko dla estetyki można ją podkleić ale jeśli raz wstała to raczej tak jej zostanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zarowa Opublikowano 6 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2005 Mam to samo niestety. Nie to, zeby specjalnie przeszkadzalo, ale troszke tandeta traci... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość PetR Opublikowano 6 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2005 też coś takiego mam i nic się niedzieje nigdzie wody niema. zgadza się, w sobotę byłem na myjni, a potem jechałem długo w ulewie - nie zauważyłem żadnych przecieków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.