Gość freeman Opublikowano 25 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 czy bagnet oleju jest takiej samej dlugosci w silniku 1.4 i 1.6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grucha jr Opublikowano 8 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2009 Podłączę się do pytania. Jak to jest z tymi bagnetami? Potrzebuję bagnet do 1.4, czy z jakiegoś innego silnika też będzie pasował? A może ma ktoś do sprzedania, najlepiej z Warszawy?? I jeszcze jedno, czy można jeździć samochodem bez bagnetu? Czy lepiej zatkać otwór na bagnet jakimś korkiem?? Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gregorreda Opublikowano 8 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2009 (edytowane) tak silniki GA 14 i 16 mają takie same bagnety Możesz jechać bez bagnetu pod warunkiem że zaślepisz otwór i że jesteś pewny o ilości oleju Edytowane 8 Listopada 2009 przez gregorreda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grucha jr Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 (edytowane) Ilość oleju jest napewno ok. Otwór zaślepiłem, zrobiłem z 20km, otwieram maskę a korka niema Zaślepiłem jeszcze raz, tym razem lepiej dopasowanym korkiem Mam nadzieję że tym razem nie wyleci... Witam ponownie, czy ktoś kto ma Almerę N15 z silnikiem 1.4 lub 1.6 mógłby mi zrobić zdjęcie bagnetu, najlepiej z miarką obok? Albo zmierzyć odległość od końca bagnetu do miejsca w którym bagnet blokuje się w rurce, albo samej metalowej części? Będę bardzo wdzięczny, mam 2 bagnety różnej długości i nie wiem który jest ok Pozdro. Edytowane 14 Listopada 2009 przez grucha jr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rufio Opublikowano 15 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 (edytowane) Witam. Porobie fotki zmierzę bagnet i w przyszłym tygodniu Ci pomoge. Bo teraz mam urwanie głowy (chrzciny). Pozdrawiam Edytowane 15 Listopada 2009 przez Rufio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grucha jr Opublikowano 15 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 No to mam jeszcze jedno pytanko... Czy ktoś się orientuje czy tą rurkę do której wkłada się bagnet daje się wyjąć z silnika i później spowrotem włożyć?? Korek którym wcześniej zatkałem tą rurkę wpadł do środka i stanął gdzieś w połowie Czy lepiej wepchnąć korek do środka? Tylko wtedy prawdopodobnie będę musiał ściągnąć miskę, bo przez korek od spuszczania oleju raczej nie wyleci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Vultus Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 czy ktoś kto ma Almerę N15 z silnikiem 1.4 lub 1.6 [...] Albo zmierzyć odległość od końca bagnetu do miejsca w którym bagnet blokuje się w rurce, albo samej metalowej części? Hej, Moja Almera N15 1.4 ma miernik o dlugości 46,5 cm (mówię o samej metalowej części). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grucha jr Opublikowano 20 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2009 Hej, Moja Almera N15 1.4 ma miernik o dlugości 46,5 cm (mówię o samej metalowej części). Ok, dzięki. Ktoś jeszcze potwierdzi? Byłem u 2 osób z forum i bagnet od Sunny jest sporo krótszy... Może ktoś ma jakieś foto bagnetu ale koniecznie z Almery N15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rufio Opublikowano 26 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2009 Odległość od końca bagnetu do miejsca w którym bagnet blokuje się w rurce to 49cm. Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grucha jr Opublikowano 26 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2009 Dzięki panowie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi