Gość katarzyna82 Opublikowano 25 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 witam! jaka może być cena nowych części do micry 11- dwa paski i napinacz w rozrządzie??? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieshaq Opublikowano 26 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2009 Koleżanko z tego co kojarzę to masz benzynę i tam rozrząd jest na łańcuchach. 2 łańcuchy + napinacz + ślizg można kupić od 500pln Rozrząd na paskach od 300pln 2 paski i rolka napinacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość iLOVEmicra Opublikowano 26 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2009 No właśnie - spory wydatek, a kumpel mi doradził wymianę paska rozrządu "na wszelki wypadek" (autko kupiłam niedawno), twierdząc, że jak pęknie, to po silniku i kaplica K11 chyba mają łańcuszek, a ten raczej usłyszę zanim padnie trupem?.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfabox0266 Opublikowano 26 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2009 No właśnie - spory wydatek, a kumpel mi doradził wymianę paska rozrządu "na wszelki wypadek" (autko kupiłam niedawno), twierdząc, że jak pęknie, to po silniku i kaplica K11 chyba mają łańcuszek, a ten raczej usłyszę zanim padnie trupem?.. Dokładnie ,zanim padnie trupem to upłynie kilka lat,ale najpierw będzie go słychać i to nie znaczy jeszcze że to łańcuszek,bo najpierw napinacze się odzywają .Tak że luzik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość katarzyna82 Opublikowano 26 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2009 zrobiłam ten rozrząd:) poniewaz samochod ma 15 lat a ja nie wiem kiedy i czy kiedykolwiek byl wymianiany- niestety 500zl nie liczac robocizny- ale warto, nie slychac juz trykotania i mam nadzieje ze juz nie bedzie... a propos takiej pewnosci ze jak lancuch to nic sie nie stanie- odsylam do watku osoby 'jacazmutek' ktoremu w znacznie mlodszej micrze niz moja wykrecil sie napinacz gornego lancucha i dostal sie mdzy kola walkow rozrzadu blokujac je i zrywajac lancuch (notabene mial takie same objawy jak moj- i kazano mu po prostu jezdzic...- stalo sie tak przy 122tys), do remontu mial glowice, wymieniono polowe zaworow- zaplacil chyba niemalo; wiec chyba jednak warto byc pewnym ze rozrząd jest ok:) pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wronek89 Opublikowano 26 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2009 Ale szczerze Ci powiem, że na nowym łańcuchu też Ci sie tak może stać, po prostu to jest pech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość katarzyna82 Opublikowano 26 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2009 Ale szczerze Ci powiem, że na nowym łańcuchu też Ci sie tak może stać, po prostu to jest pech tak, ale trzeba słuchać odgłosów autka:)z reguły daje znać że coś jest nie tak:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość iLOVEmicra Opublikowano 27 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2009 Dzięki i nie straszyć mnie więcej! ;P Autka słucham zawsze, dziś dostał w prezencie kolejną dawkę AmbiPurCar I niech teraz spróbuje tylko coś odstrzelić! pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawcior Opublikowano 27 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2009 ja w ASO w Lublinie za zestaw naprawczy placilem ok 450 zl. 2 lancuchy , ktorys napinacz i pasta uszczelniajaca. mialem wymienic przy 300 tys ale do tej pory tego nie robilem bo jest jeszcze cicho. jednak w ASO mowili tez cos o kolach zebatych - cen a2 tysiace. przy moim przebiegu ( 354 tys) chya rowniez je bede musial wymienic al ekiedy to nie wiem. lancuch jest duzo trwalszy niz zwykly pasek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witekgenia Opublikowano 25 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2009 cena łańcuchów i napinaczy plus uszczelki do mikry silnik k11 to 309 zł plus wymiana 150 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marioxxx2 Opublikowano 31 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2009 Dokładnie ,zanim padnie trupem to upłynie kilka lat,ale najpierw będzie go słychać i to nie znaczy jeszcze że to łańcuszek,bo najpierw napinacze się odzywają .Tak że luzik Mam takie pytanko czy można wymienić same napinacze czy trzeba cały rozrząd????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfabox0266 Opublikowano 31 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2009 Mam takie pytanko czy można wymienić same napinacze czy trzeba cały rozrząd????? Oczywiście,jeżeli napinacz (lub napinacze) jest uszkodzony a po łańcuchach nie widac aby był zbytnio wyciągnięty to jak najbardziej jest wskazana wymiana samych napinaczy.(Po co bić w koszty) Inna sprawa jest z elementani,które ściśle z sobą współpracują,to znaczy jeśli wymieniamy łańcuchy to należy wymienić równierz koła zębate. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi