Gość pawel_o85 Opublikowano 26 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2009 Witam, mam takie pytanie nie działa mi oswietlenie w baagazniku, wymieniałem żarówkę, spradzałem kablem wszystko OK, Gdzie moze byc przyczyna bo zaczyna to byc denerwujące jak wieczorem nie mozna nic znaleść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcome Opublikowano 27 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2009 nietety mam tez sam prablem, bezpieczniki też sprawdzałem, ale ja mam inne pytanie gdzie jest włącznik światła w bagażniku??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość żuczek Opublikowano 27 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2009 (edytowane) Panowie, proponuję poszukać serwis manuala do N16, ewentualnie zaopatrzeni w translator (choć może być on niepotrzebny, zajrzyjcie tu: http://www.japancars.ru/cat/nissan/ , po podaniu VIN, lub jeśli po VIN nie zwróci wyniku, to w drugiej pozycji, po wskazaniu wymaganych tam danych będziecie mogli przyjrzeć się wszelkim układom w swych autach. Nie wiem jak to jest w N15/N16, u mnie światło zapala się po otwarciu klapy bagażnika, więc domyślam się że prosty chodzi o prosty układ działający na zasadzie "obieg elektryczny zamknięty/otwarty", który skoro bezpiecznik i żarówka są OK, należałoby przejrzeć, na początek szukałbym "czujki" zamknięcia/otwarcia, zdjąłbym tapicerkę przy oświetleniu, i tapicerkę klapy, przejrzałbym połączenia i odszukałbym "czujkę". Edytowane 27 Września 2009 przez roobalek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcome Opublikowano 27 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2009 Panowie, proponuję poszukać serwis manuala do N16, ewentualnie zaopatrzeni w translator (choć może być on niepotrzebny, zajrzyjcie tu: http://www.japancars.ru/cat/nissan/ , po podaniu VIN, lub jeśli po VIN nie zwróci wyniku, to w drugiej pozycji, po wskazaniu wymaganych tam danych będziecie mogli przyjrzeć się wszelkim układom w swych autach. Nie wiem jak to jest w N15/N16, u mnie światło zapala się po otwarciu klapy bagażnika, więc domyślam się że prosty chodzi o prosty układ działający na zasadzie "obieg elektryczny zamknięty/otwarty", i "czujki" zamknięcia/otwarcia szukałbym w klapie. oki sprawdze mam nadziej że to to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość żuczek Opublikowano 27 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2009 (edytowane) skrót/link, który podałem prowadzi do katalogu części zamiennych, ale ma tę właściwość, że na obrazkach dosyć dobrze pokazuje umiejscowienie i podzespoły. Najlepszym żródłem jest serwis manual, albo jakaś kniga (o ile istnieje) z serii "Sam naprawiam", katalog też stanowi niezłe wsparcie. Edytowane 27 Września 2009 przez roobalek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcome Opublikowano 29 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2009 (edytowane) No to panowie po problemie, czas naprawy u mnie 5 min, co do miejsca umieszczenia to tak jak kolega wyżej pisał trzeba rozebrać klapę, no i jak się spojrzy na zamek klapy to jest tam jeden mały kabelek na białej kostce mi on wypadł po włożeniu wszystko działa zdjęcie wrzucę wieczorkiem co i jak Edytowane 29 Września 2009 przez marcome Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skawin Opublikowano 29 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2009 wrzucaj wrzucaj przyda się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcome Opublikowano 29 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2009 Tak jak obiecałem co potrzebne: 2 śrubokręty płaskie małe śrubokręt krzyżakowy i 10 min czasu. Otwieramy klapę tylnią wyciągamy 2-ie spinki śrubokrętami płaskimi łatwiej wychodzą i następnie odkręcamy śrubę która jest w uchwycie, lekko szarpniemy w dół za tą rączkę i powinna odskoczyć Teraz siadamy w bagażniku i mamy widok na zamek bagażnika i ten kabelek co widać: wkładamy do kostki tam się znajdującej i po problemie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdS Opublikowano 2 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2010 Pytanko nie odbiegające za bardzo od tematu: jaki jest rodzaj żarówki w oświetleniu bagażnika w N16 (hatchback)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pemo_ Opublikowano 3 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2010 Z tego co pamietam jest to zwykla zarówka 5W taka jak do świateł postojowych, czy oswietlenia tablicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Almera_Przasnysz Opublikowano 23 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 Siema, u mnie w N16 mam taki problem, kupilem sobie neon do podswietlenia bagaznika, wyjąlem ten plastik z zarówką i wypiąłem kostke, podlączylem neonik i wszystko ładnie swieciło, i gaslo po zamknięciu klapy, następnego dnia chcialem to poskladac do kupy i juz nie świeci, neon i ta zarowka w orginale, a jest dobra, gdzie szukac usterki? bo oswietlenie kabiny , swiatla wszystko dziala, moze wklapie jest jakiś czujnik ktory sie zawiesił i caly czas jest wcisnięty? co poradzicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian93 Opublikowano 8 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2014 Sprawdź bezpieczniki bo może któryś jest od podświetlenia bagażnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzio358 Opublikowano 3 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2016 Witam wszystkich ja mam troszkę pytanie z innej beczki czy gdy otworzycie bagażnik w hatchbacku przy włączonym silniku to zapala wam się kontrolka otwartych drzwi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi