Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[a32] rdza w maximie .

Gość misiulek

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie czy maxima ma ocynk ?

u mie w maximie występuje rdza na progu przy nadkolach tylnych z obu stron . :(

oraz na samych nadkolach mam małe ślady korozji :(

czy to normalne czy znaczy że z nią było coś robione ??

jakie są słabe punkty jeśli chodzi o rdze w maximie o co warto zadbac na przyszłośc ??

Tylne nadkola to normalka, moje też sa zżerane systematycznie i na przyszly rok trzebabedzie sie juz tym zajac.

Innych punktow nie zauwazylem poza tylna czescia podwozia co tez mam zamiar zrobic.

Tylne nadkola to normalka, moje też sa zżerane systematycznie i na przyszly rok trzebabedzie sie juz tym zajac.

Innych punktow nie zauwazylem poza tylna czescia podwozia co tez mam zamiar zrobic.

przy ilu latach maximy trzeba liczyc ze cos wylezie?

ja na razie nie zauwazylem rdzy.

PS. czy ktos z Was robil konserwacje podwozia w maximie na zime? oplaca sie to robic? jaki koszt?

przy ilu latach maximy trzeba liczyc ze cos wylezie?

ja na razie nie zauwazylem rdzy.

PS. czy ktos z Was robil konserwacje podwozia w maximie na zime? oplaca sie to robic? jaki koszt?

Jasne, że się opłaca - jeśli ktoś dobrze zrobi, W wawie jakiś warsztat brał 400zł za czyszczenie, mycie, suszenie, konserwacje miejsc juz nadgryzionych, podklad, i na to baranek. taka operacja 2 dni im zajmowała ale efekt był fajny, spokoj na dlugie lata.

Przy ilu latach wyjdzie rdza to trudno powiedziec bo zalezy w jakich warunkach byl uzytkowany pojazd.

Moj byl od poczatku w polsce no i widac 10 solnych zim zrobilo swoje.

Profesjonalna konserwacja podwozia to koszt nawet 1500zl. Mam zamiar to zrobic ale wlasnie szukam jakiegos sprawdzonego warsztatu ktory moze zrobi to taniej.

Wiem, że można znaleźć progi, ale na Allegro znajdziesz całe części w cenie reparaturek.

Ale czy jest sens kupować np błotnik który niewiedomo w jakich warunakach był użytkowany ?

Moim zdanie lepiej jaies reperaturki o ile sa dostępne .

Progi to dużo zakładów blacharskich teraz sama dorabia z wzoru na aucie .

• 2 lata później...

Przy ilu latach wyjdzie rdza to trudno powiedziec bo zalezy w jakich warunkach byl uzytkowany pojazd.

Moj byl od poczatku w polsce no i widac 10 solnych zim zrobilo swoje.

Profesjonalna konserwacja podwozia to koszt nawet 1500zl. Mam zamiar to zrobic ale wlasnie szukam jakiegos sprawdzonego warsztatu ktory moze zrobi to taniej.

kupiłem A32 2,0 rok 95 2 miesiące temu od 1 właściciela w polsce,on kupił ją w Belgii 3 lata temu też od 1 właściciela.Auto nie ma śladu rdzy,ma orginalny lakier,byłem przekonany że ma ocynkdribble.gif

mam A 32 2,0 rok 95 250 000km,auto 3 lata temu kupiono w Belgii od 1 właściciela ja jestem 2 w kraju.Auto jest w orginale,nie ma śladu rdzy i byłem święcie przekonany że to ocynkdribble.gif.Dałem za nie 9 tyś i przez 3 miesiące zrobiłem 7 tyś i tylko leję.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...