lookas Opublikowano 29 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2009 Witam. Otóż dziś rano stałem na światłach. Zapala sie zielone. Wrzucam jedynke - słychać lekki zgrzyt i stoje w miejscu. gałka zmiany biegów luźno chodzi jak chce, jednak nie załapują biegi. O co chodzi? Czy coś się urwało w mechanizmie zmiany biegów? Czy to jakaś powazniejsza usterka? Z góry dzięki za odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pemo_ Opublikowano 30 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2009 Sprawdz najpierw cięgna skrzyni biegów, może jedno spadlo, moze wiecej. Zaden bieg nie wchodzi? Trojka, czworka? Ja mialem takie cos tylko w Xsarze, lewarkiem mozna bylo mieszac do okola, ale zostal mi 3. i 4. bieg i tak dojechalem do domu 100 km . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lookas Opublikowano 30 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Września 2009 Już wiem o co chodzi. Dobrałem się do końcówki cięgna...po prostu spadła z tej kuleczki od skrzyni biegów...problem tylko w tym że nawet jak ją nałożę z powrotem to i tak spada, musiało się wyrobić to oczko które nachodzi na kulkę. Zacisnę jakąś opaską i może nie spadnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pemo_ Opublikowano 30 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2009 Proponuje wymienic cale ciegno, koszt niewielki, a naprawione tak jak trzeba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lookas Opublikowano 5 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2009 Tyle że ciężko dostać taką część...pytałem w sklepach - nie mają, kazali do ASO, a tam pewnie jak żyd za matkę będą chcieć :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bubson Opublikowano 7 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2009 Słyszałem, że te cięgna w N16 to częsta usterka. U mnie problemów ze zmianą biegów nie ma, chociaż serwis zasygnalizował, że za jakiś czas mogę być zmuszony do wymiany. Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.