Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

N16 wymiana szyby

Gość kysiu
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam almere rocznik 2001 niestety musze wymienic szybe na nowa ktos moze polecic jakas firme w okolicach gorzowa wlkp lub poznania i ewentualnie doradzic jakiej firmy szybe? do tego ma byc atermiczna czy nie? z gory dziekuje za wszystkie porady.

pozdrawiam

marcome ma rację

Co ma kwestia wymiany szyby po jej uszkodzeniu do ewentualnego ubezpieczenia? Chyba tylko potwierdzenie przysłowia "Polak mądry po szkodzie". Gość pyta gdzie wymienić szybę, a nie jak ubezpieczyć auto.

Ze swojego doświadczenia powiem tak: pękła mi szyba czołowa, no cóż zdarza się. Pośpieszyłem się i wymieniłem na szybę NordGlass, na dodatek nie zrobiłem zdjęcia auta przed wymianą, potwierdzającego że auto nie było uderzone. Do jakości NordGlas nie mam najdrobniejszych uwag, ale do dziś żałuję, że nie zakręciłem się za szybą czołową z anglika z odpowiednim rocznikiem. Było by wszystko oryginalne a tak, przy sprzedaży będzie "Panie walony przód, przednia szyba wymieniana"

Podkreślam jednak - to tylko moje zdanie i moje przemyślenia niech każdy robi co uważa za słuszne.

Przeczytaj warunki ubezpieczenia PZUszyba to będziesz wiedział - czemu tak podpowiedziałem, nigdzie nie jest napisane że musi oglądać auto ubezpieczyciel przy zawieraniu ubezpieczenia, wiem sam kupowałem więc czemu kolega ma tracić 500 lub więcej kasy jak może za 30-60 zł się ubezpieczyć i mu z tego pokryją, wymianę szyby

Przeczytaj warunki ubezpieczenia PZUszyba to będziesz wiedział - czemu tak podpowiedziałem, nigdzie nie jest napisane że musi oglądać auto ubezpieczyciel przy zawieraniu ubezpieczenia, wiem sam kupowałem więc czemu kolega ma tracić 500 lub więcej kasy jak może za 30-60 zł się ubezpieczyć i mu z tego pokryją, wymianę szyby

Jeżeli koledze udało się ubezpieczyć auto uszkodzone (wybita szyba) bez wcześniejszych oględzin ubezpieczyciela a następnego dnia stawić się w celu zgłoszenia szkody (wybita szyba ta co przed ubezpieczeniem była wybita) to chylę czoło i szczerze gratuluję. Podziel się kolego informacją gdzie tak ubezpieczają auta - idę w ciemno i ubezpieczam.

marcome ?!?

To ubezpieczonko "autoszyba" to jest jakieś "towarzyszace", czy zupełnie "niezależne"? Nie przeszkadza, że OC/AC, siedzi w innej firmie?

jest to niezależne ubezpieczenie i można osobno kupić

Jeżeli koledze udało się ubezpieczyć auto uszkodzone (wybita szyba) bez wcześniejszych oględzin ubezpieczyciela a następnego dnia stawić się w celu zgłoszenia szkody (wybita szyba ta co przed ubezpieczeniem była wybita) to chylę czoło i szczerze gratuluję. Podziel się kolego informacją gdzie tak ubezpieczają auta - idę w ciemno i ubezpieczam.

zapraszam PZU każdy oddział jak kupowałem ubezpieczenie nikt mi auta nie oglądał,

http://www.pzu.pl/?nodeid=produkt_pzu_sa&group_id=40&category_id=29809&prod_id=322350

więcej informacji

Edytowane przez marcome

jest to niezależne ubezpieczenie i można osobno kupić

zapraszam PZU każdy oddział jak kupowałem ubezpieczenie nikt mi auta nie oglądał, może z tydzień poczekać a nie jeden dzień :P

http://www.pzu.pl/?nodeid=produkt_pzu_sa&group_id=40&category_id=29809&prod_id=322350

więcej informacji

Przeczytaj sobie paragraf 10.1 warunków ubezpieczenia. Przypominam, że w warunkach ubezpieczenia, jako ubezpieczający deklarujesz stan auta. W swoim życiu NIE SPOTKAŁEM zdarzenia, aby przed zawarciem polisy ubezpieczenia AC, lub jak w tym przypadku pokrewnej ubezpieczyciel, nie sprawdził stanu auta i nie sporządził dokumentacji przed zawarciem polisy ubezpieczeniowej (bywa różnie - zdjęcia, czy choćby oględziny agenta ubezpieczającego).

To co proponujesz czytającym na forum to zakrawa na przestępstwo. Powtarzam, jeśli TOBIE akurat się tak udało to masz fart i gratuluję, ale nie wprowadzaj ludzi w błąd!

Edytowane przez mind
  • Upvote 1

• 3 lata później...

Witam! Jaka i jakiej firmy jest szyba czołowa w Nissan Almera N16 po liftingu? Mam na myśli oryginalnie montowaną.

Edytowane przez SDRaid

Hmm.. nie wiem czy u Ciebie jest jakiś odzdział Pilingtona, ale mój kumpel do Focusa montował ostatnio u nich podgrzewaną i wyszło z robocizną coś około 400 zł. Pzdr.

za podgrzewaną to 400 z robocizną nie sądzę,bo sama szyba podgrzewana do Forda jest droższa,a wklejenie z klejem i robocizną to pewnie ze 2 stówki,Jeśli faktycznie dał 400 za grzaną przednią szybę,to daj namiary w Necie gdzie tak tanio robią,a klienci będą walić drzwiami i oknami.

kurde nie sprawdziłem daty postu,ale to nie zmienia sytuacji co do ceny