Gość lasic Opublikowano 1 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2009 Witam, czytam forum od dawna, ale wypowiadam sie po raz pierwszy. Problem istnieje od ponad roku, a zwlekam z nim tak dlugo bo objawia sie tylko w najcieplejsze dni. Przy temperaturze zewnetrznej powyzej 25 stopni i dluzszej jezdzie w korku znikaja wolne obroty na gazie. Na benzynie wszystko dalej jest ok. Jak przestygnie to wszystko wraca do normy. Sama moc tez nie spada bo na wyzszych obrotach jezdzi bez problemu. Czy moze byc to spowodowane? Gazownik u ktorego bylem w sumie rozlozyl rece . Moze macie jakis serwis od gazu w Warszawie do polecania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wjck Opublikowano 1 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2009 A czy dzieje się tak przy załączonej klimie czy nie ma to związku? Bo ja mam tak dziwnie że jak chodzi klima, a chodzi często bo idzie się w Primerze udusić, na rozgrzanym silniku samochód skacze na gazie, na benzynie nie. Skacze tylko ok. 2000 obrotów/min, wyżej jest OK. Ale prowadzi to do tego że w mieście nie można jeździć na klimie albo trzeba się nauczyć. Postawiłem na przepływomierz bo gazownik rozłożył ręce. Ale że to kosztuje więc poczeka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lasic Opublikowano 1 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2009 A czy dzieje się tak przy załączonej klimie czy nie ma to związku? Bo ja mam tak dziwnie że jak chodzi klima, a chodzi często bo idzie się w Primerze udusić, na rozgrzanym silniku samochód skacze na gazie, na benzynie nie. Skacze tylko ok. 2000 obrotów/min, wyżej jest OK. Ale prowadzi to do tego że w mieście nie można jeździć na klimie albo trzeba się nauczyć. Postawiłem na przepływomierz bo gazownik rozłożył ręce. Ale że to kosztuje więc poczeka. zwiazku nie ma bo i nie mam klimy . ma zwiazek tylko i wylacznie z bardzo wysoka temperatura (nie ma rowniez zwiazku z wlaczajacym sie wiatrakiem chlodnicy) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wjck Opublikowano 1 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2009 zwiazku nie ma bo i nie mam klimy . ma zwiazek tylko i wylacznie z bardzo wysoka temperatura (nie ma rowniez zwiazku z wlaczajacym sie wiatrakiem chlodnicy) No to nie pomogę. Ale spróbuj może w Czakramie się umówić: Punkt Serwisowy ul. Maciejki 12, tel. (0-22) 868-48-99 Piotrek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borciuch1964 Opublikowano 4 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2009 ja stawiam na membrany w reduktorze.. podczas gdy sie bardzo nagrzewaja sie poprostu rozjada i jest amen.. mysle tez nad instalacja lpg i nad mapami ale nie pisales co masz tam wsadzone.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lasic Opublikowano 8 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2009 No to nie pomogę. Ale spróbuj może w Czakramie się umówić: Punkt Serwisowy ul. Maciejki 12, tel. (0-22) 868-48-99 Piotrek Kucze, a nie znasz jakiegos dobrego serwisu po drugiej stronie wisły? Typu Brudno, Ząbki, Zielonka, Marki, ewentualnie Bemowo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lasic Opublikowano 8 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2009 ja stawiam na membrany w reduktorze.. podczas gdy sie bardzo nagrzewaja sie poprostu rozjada i jest amen.. mysle tez nad instalacja lpg i nad mapami ale nie pisales co masz tam wsadzone.. reduktor ma około 2 lata. instalacja to 2 generacja (chyba), ze stag 100. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borciuch1964 Opublikowano 8 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2009 a byles na regulacji? bo ta instalka wymaga gazownika.. ja staiwam na membrany ze zdechly Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.