Gość djrolex Opublikowano 4 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2009 Witam miałem dzisiaj dziwna sytuację z moją primerką, otóż podczas jazdy auto nagle zgasło i nie można juz odpalić, nic na to nie wskazywało dobrze jeździła aż nagle zgasła, pod maską wygląda wszystko na ok, rozrusznik kręci a nie chce odpalić, podczas kręcenia czuc zapach spalenizny spod maski, co może byc tego przyczyną? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and_pec Opublikowano 4 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2009 Za mało się ogarnąłeś jeszcze Jaki to silnik napisz. może to być czujnik położenia wału, ale równie dobrze coś innego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość djrolex Opublikowano 4 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2009 Silnik 1.6 16 v Primera P10 95 r, nigdy takich sytuacji nie mialem a teraz nagle zgasl i nie odpala tylko czuc spalenizne podczas krecenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość djrolex Opublikowano 5 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2009 I jak orientuje sie ktos co moglo sie wydarzyc??lub moze mal ktos taka sama sytuacje?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waichwaich Opublikowano 6 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2009 Moj traktorek też tak miał zerwał się pasek rozrządu tylko że nie czułem spalenizny sprawdź czy to przypadkiem nie łańcuch :/ mam nadzieje ze nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ice Opublikowano 7 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2009 Jak znam ten te silniki to na zacznij od sprawdzenia iskry. Często padały aparaty zapłonowe w tych modelach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość djrolex Opublikowano 26 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2009 Witam, otóz kolega miał rację, czesto siadają aparaty w tych silnikach bo sa dość rozbudowane, lecz nie aparat poszedl tylko moduł w aparacie, mała płyteczka która steruje zapłonem wszedzie prad był a juz na cewke nie szła iskra:)koszt naprawy 300zł... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.