Gość bgs Opublikowano 6 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2009 Witam, Podczas ostatniej wizyty u gaziarzy pracownik zasugerował, że ktoś mi buchną silnik krokowy z instalacji lpg. Mówi, że elektronika jest a silnika brak, podobno czasami tak się robi jak sonda lambda nie działa. Samochód jeździ bez tego, wiec się bardzo nie przejąłem, tylko przy spadku obrotów słychać strzały dobiegające spod maski. Czy ponowna(?) instalacja silnika może to zniwelować??? tak też myślę, że spalanie może się zmniejszyć? Dodam, że mam dosyć nietypową instalacje jak na n15 bo jest to instalacja bez wtrysku na mikserze. W Czakramie za nowy silnik z instalacja liczą sobie około 250, nie wiem czy w to inwestować jeżeli nic to nie zmieni. Może w warszawie/lublinie można gdzieś to taniej zrobić? Na allegro takie silniczki zaczynają się od około 60pln. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lisek Opublikowano 6 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2009 zapewne go nie masz bo spece co zakładali gaz nie byli w stanie ustawic poprawnie pracy twojego silnika. Co do strzałów to zależy gdzie strzela, jak w wydechowy to może byc wina krokowca, jak w ssący to mało prawdopodobne (ale tez możliwe bo brak krokowca wymusił inne ustawienie parownika). Sprawdz czy na benzynie działa sonda lambda. Ogólnie moim zdaniem powinieneś zainwestowac w krokowca, chociażby dla ochrony katalizatora i sondy lambda, i nie zatruwasz powietrza ;-) Ale to nie dla każdego jest problem (niestety) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bgs Opublikowano 7 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2009 Domyslam sie, że w chalupniczy sposob nie mozna okreslic czy dziala sonda lambda? Strzaly mam raczej w wylotowym. Co do zatruwania powietrza to faktycznie jak jezdze na benzynie, to straszny syf, bo mikser za duzo przykrywa wlotu powietrza i idze zbyt bogata mieszanka. Gdy sie go wykreci, ponizej normy tak samo jak i na gazie Myslisz, ze jak bede mial krokowca to zmniejszy sie zuzycie gazu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 15 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 Ja mam tak, że na lpg działa sonda na benzynie nie. Co może być tego przyczyną? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Archie Opublikowano 16 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 Ktora generacja LPG? II? Jak druga, to na gazie masz emulator, ktory podaje sygnal kwadratowy, 0 / 0,6 - 0,7, dlatego Ci sie wydaje, ze działa. Jak nie dziala na benzynie, to: a: jest odlaczona b: zepsula sie. W sekwencji nie ma prawa byc takiego zjawiska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 16 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 Instalacja to II gen. Niedawno był podłączany skaner diagnostyczny i tam było widać, że na lpg ładnie reaguje a na pb jest "martwa". Co to jest ten emulator, jak bym go wyjął to co by się działo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.