SlawekS25 Opublikowano 6 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2009 Witam. Ostatnio zauważyłem, że lampa od strony kierowcy wali do góry.. Podjechałem na ustawienie świateł a gość mi pokazuje że owa lampa jest przykręcona na sztywno (płaskownik+blachowkręty) do auta. Odkręciłem ten płaskownik i się okazało że lampa ma urwany zaczep w dolnym lewym rogu; bez przykręcenia do auta lampa lata. Światła nie da się obniżyć bo jest już na max obniżone. Tak myślę nad wymianą i chciałem Was zapytać czy takie najtańsze zamienniki z allegro byłyby dobre? http://moto.allegro.pl/item754338802_nissan_primera_p11_96_99_reflektor_elektrycz_lewy.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woro_woro Opublikowano 6 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2009 Witam. Ostatnio zauważyłem, że lampa od strony kierowcy wali do góry.. Podjechałem na ustawienie świateł a gość mi pokazuje że owa lampa jest przykręcona na sztywno (płaskownik+blachowkręty) do auta. Odkręciłem ten płaskownik i się okazało że lampa ma urwany zaczep w dolnym lewym rogu; bez przykręcenia do auta lampa lata. Światła nie da się obniżyć bo jest już na max obniżone. Tak myślę nad wymianą i chciałem Was zapytać czy takie najtańsze zamienniki z allegro byłyby dobre? http://moto.allegro.pl/item754338802_nissan_primera_p11_96_99_reflektor_elektrycz_lewy.html Napewno wart jest swojej ceny . Pamietaj, ze bedzie roznica pomiedzy tym nowym, co wstawisz i tym starym, co zostanie. Glownie w przezroczystosci szkieł. Auto bedzie wygladac jak po naprawie. W tanich zamiennikach odbłyśnik potrafi sie łuszczyć. Facet tam pisze ze to jest zamiennik w jakosci oryginalu. Takze moze lepiej sie dowiedziec, co to za producent, bo moze sie okazac naprawde dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GeorgeGt Opublikowano 6 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2009 Witam. Ostatnio zauważyłem, że lampa od strony kierowcy wali do góry.. Podjechałem na ustawienie świateł a gość mi pokazuje że owa lampa jest przykręcona na sztywno (płaskownik+blachowkręty) do auta. Odkręciłem ten płaskownik i się okazało że lampa ma urwany zaczep w dolnym lewym rogu; bez przykręcenia do auta lampa lata. Światła nie da się obniżyć bo jest już na max obniżone. Tak myślę nad wymianą i chciałem Was zapytać czy takie najtańsze zamienniki z allegro byłyby dobre? http://moto.allegro.pl/item754338802_nissan_primera_p11_96_99_reflektor_elektrycz_lewy.html powiem ci szczerze z własnych obserwacji, że kupiłem WP11 z jednym zamiennikiem własnie Depo i słabiutko słabiutko.. po jednej nocce wymieniłem na orginalne lampki od mojego P11GT i tak to mozna jezdzic .. zawsze lepiej wiecej widziec na drodze niz mniej ... ale to moje zdanie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nice-wawa Opublikowano 6 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2009 Daj sobie spokój szkoda czasu i nerwow na lampie pisze Depo , ja mam TYC i też straszne badziewie . Szukaj używki aby nie od angola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekS25 Opublikowano 6 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2009 Daj sobie spokój szkoda czasu i nerwow na lampie pisze Depo , ja mam TYC i też straszne badziewie . Szukaj używki aby nie od angola. W intercars są Valeo po 395zł ma ktoś może zniżki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GeorgeGt Opublikowano 7 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2009 W intercars są Valeo po 395zł ma ktoś może zniżki? na ale drogo chyba taniej byłoby brać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeroM Opublikowano 13 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 Temat lamp też ostatnio przerabiałem u siebie. Kupiłem auto z lampami Depo i wymieniłem na Valeo. Różnica w świeceniu i jakości wykonana - niebo a ziemia. Różnica w kolorze szkła będzie widoczna. Depo ma niebieskawe szkło, Valeo lekko zielone. 2 lampy z silniczkami i żarówkami kosztowały mnie 355 zł używki w bdb stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekS25 Opublikowano 14 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2009 Zabrałem się dziś za wymianę lamp... Po zdjęciu tej uszkodzonej okazało się, że urwana jest śruba mocująca do której montuje się lampę. Zaznaczyłem na zdjęciu o który zaczep chodzi. Teraz pytanie co robić? wystaje tylko ok 1cm tej śruby, tylko jest ona zardzewiała i nie nadaje się do niczego. Od drugiej strony tej śruby kompletnie nie można nic zrobić bo jest chłodnica a poza tym śruba ta jest zakończona łebkiem. Zostaje tylko zwalenie chłodnicy, ewentualnie odciągnięcie jej do silnika i przewiercenie tej śruby.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeroM Opublikowano 15 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 Hmm tylko że to jest 'śruba' na stałe... od strony chłodnicy jest to zamocowane na stale(zanitowane)... a z drugiej strony jest nakretka '10' Wiec w sumie mógłbyś po zdjęciu lampy, od strony chłodnicy, ta główkę śruby uciąć kątówką... Powinieneś się jakoś zmieścic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekS25 Opublikowano 15 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 Hmm tylko że to jest 'śruba' na stałe... od strony chłodnicy jest to zamocowane na stale(zanitowane)... a z drugiej strony jest nakretka '10' Wiec w sumie mógłbyś po zdjęciu lampy, od strony chłodnicy, ta główkę śruby uciąć kątówką... Powinieneś się jakoś zmieścic... Właśnie, nie widziałem czy to przyspawane czy nit.. dobrze wiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chmielo Opublikowano 15 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 Sam ostatnio myślałem o nowej lampie, ale : u mnie pękła lampa na zaczepach górnych które przykręca się do pasa. Skleiłem "poxipolem " i się trzyma, złamała się atrapa przy śrubie mocującej maski i też tak skleiłem no i się trzyma Spróbuj skleić . jak się nie da to widzę po postach że lepiej kupić używkę niż zamiennik za ok 120zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi