Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Amortyzatory

Bodek05

Rekomendowane odpowiedzi

No tak ogladałem klocki a w oczy rzucił mi się inny zonk :(

Osłony gumowe na obu amortyzatorkach są spękane (miejscami na całym obwodzie) nie widać tego normalnie dopiero jak autko się podniesie i wtedy się gumy wydłużą.

Powiedzcie czy jest szansa kupić same te gumy albo zabezpieczyć istniejące? No i czy jest to opłacalne? Bo klasycznie to trzeba by było zaplacić za demontaż i montaż amorków? Amorki są sprawne (przegląd w czerwcu). Ideałem by było gdyby kupić jakieś osłony takie rozcięte wzdłuż i nałożyć może coś takiego istnieje ? Później by je owinął dobrą taśmą? bo normalnie to się przecież nasuwa.

No tak ogladałem klocki a w oczy rzucił mi się inny zonk :(

Osłony gumowe na obu amortyzatorkach są spękane (miejscami na całym obwodzie) nie widać tego normalnie dopiero jak autko się podniesie i wtedy się gumy wydłużą.

Powiedzcie czy jest szansa kupić same te gumy albo zabezpieczyć istniejące? No i czy jest to opłacalne? Bo klasycznie to trzeba by było zaplacić za demontaż i montaż amorków? Amorki są sprawne (przegląd w czerwcu). Ideałem by było gdyby kupić jakieś osłony takie rozcięte wzdłuż i nałożyć może coś takiego istnieje ? Później by je owinął dobrą taśmą? bo normalnie to się przecież nasuwa.

To drobnostka ja bym sie tym nie przejmował za dużo roboty by to wymienić nie warto, a same osłony myśle ze mozna kupić, ja mam też popękane.

U mnie jest to samo -amorki z tyłu wymienione rok temu a potem gumy parcieja szybko trac aelastycznosc i po podnisienieu auta pojawiaja sie gole amorki.

Jednak po opuszczeniu auta sa osłoniete.

Poza tym pieniadze na wymiane gum lepiej odlozyc na ewentualna wczesniejsza wymiane amortyzatorow.

Przypomne ze KYB gazowe komplet na tyl kosztuja 500zl.

• 1 miesiąc temu...

ja podjąłem się tematu wymiany osłon amorów na przodzie, sama wymiana jednej gumy to koszt od 25 do 100 zł zależy od miejscowości co do osłon to jest problem nigdzie nie mogę tego kupić a potzebuję do Tino 1.8 ale szukam ich dalej i jak znajdę takie jakie powinny być to dam znać

• 4 tygodnie później...
Gość skoczekx

tutaj znajdziecie wszystkie części do tino w bardzo atrakcyjnych cenach. sam kupiłem u nich ostatnio sporo nowych części (byłem osobiście, bo mieszkam niedaleko). polecam każdemu, kto ma problem-maja na sprzedaż nowe i używane.

http://www.japancar.pl/

• 6 miesięcy temu...

Nie polecam wymian oslon gumowych, chyba że da Wam ktoś gwarancję na ich prawidłową pracę (dopowiednia guma) na okres przynajmniej 1 roku ponieważ wydatek duży a mogą szybko spracieć. Lepiej wymienić co kilka lat nowe amortyzatory.

U mnie są gołe amorki tylko po podniesieniu auta, gorzej jak ktoś ma całe spękane, ale mimo to nie inwestowałbym w wyniane calych gum a co najwyżej naprawic częściowo samemu przez rozcięcie osłon gumowych i potem zaklejenie ich lepcem. Brzmi chałupnicz ale koszt b.niski a zabezpeiczenie przed warunkami będzie dobre.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...