Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Wymiana oleju

Gość benio36

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Koledzy mam pytanie co do wymiany oleju w Tino.Zawsze sam robiłem wymiany wszelkich płynów z tym,że jest to mój pierwszy diesel i nie wiem czy mogę postąpić tak samo jak z benzyniakiem.A mianowicie zawsze po spuszczeniu oleju kręciłem rozrusznikiem ze dwa razy od 1do2 sekund aby pozbyć się starego oleju z pompy jak i przewodów ,po takiej operacji wchodziło mi zawsze do 0,5 litra oleju (świeżego i czystego) więcej.Czy w naszych dieslach nie spowoduje to zapowietrzenia pompy lub jakiejś innej usterki?

Witam wszystkich i prosze o odpowiedź,a mianowicie ile wchodzi oleju do silnika 1,8 bo z instrukcji wynika ,że 2,7 l czy to możliwe????

Dokładnie tyle wchodzi

Ma to plusy i minusy ;) mało oleju kupujesz ale też baczniej kontrolujesz zużycie szczególnie jak masz model 1,8 od 2003r wzwyż. A filterek jaki jest potężny ho ho. Taki z Poloneza to gigant a tutaj to 1/2 puszki coli

Dokładnie tyle wchodzi

Ma to plusy i minusy ;) mało oleju kupujesz ale też baczniej kontrolujesz zużycie szczególnie jak masz model 1,8 od 2003r wzwyż. A filterek jaki jest potężny ho ho. Taki z Poloneza to gigant a tutaj to 1/2 puszki coli

Do diesla tez wkład jest mniejszy od puszki coli a miesci MI (czy mnie) sie równe 5,0 litra oleju (silnik 2,2Di). PRzy zmianie po 8tys km filtr miałem raczej czyty (bez glutów nazwałbym)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...