Gość benio36 Opublikowano 8 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2009 Witam.Koledzy mam pytanie co do wymiany oleju w Tino.Zawsze sam robiłem wymiany wszelkich płynów z tym,że jest to mój pierwszy diesel i nie wiem czy mogę postąpić tak samo jak z benzyniakiem.A mianowicie zawsze po spuszczeniu oleju kręciłem rozrusznikiem ze dwa razy od 1do2 sekund aby pozbyć się starego oleju z pompy jak i przewodów ,po takiej operacji wchodziło mi zawsze do 0,5 litra oleju (świeżego i czystego) więcej.Czy w naszych dieslach nie spowoduje to zapowietrzenia pompy lub jakiejś innej usterki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tolo74 Opublikowano 9 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2009 chyba malo osob to prakykuje wg mnie -nie zaszkodzi -ale nie jestem pewny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jkorytko Opublikowano 9 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2009 Witam wszystkich i prosze o odpowiedź,a mianowicie ile wchodzi oleju do silnika 1,8 bo z instrukcji wynika ,że 2,7 l czy to możliwe???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodek05 Opublikowano 9 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2009 Witam wszystkich i prosze o odpowiedź,a mianowicie ile wchodzi oleju do silnika 1,8 bo z instrukcji wynika ,że 2,7 l czy to możliwe???? Dokładnie tyle wchodzi Ma to plusy i minusy mało oleju kupujesz ale też baczniej kontrolujesz zużycie szczególnie jak masz model 1,8 od 2003r wzwyż. A filterek jaki jest potężny ho ho. Taki z Poloneza to gigant a tutaj to 1/2 puszki coli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tolo74 Opublikowano 9 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2009 Dokładnie tyle wchodzi Ma to plusy i minusy mało oleju kupujesz ale też baczniej kontrolujesz zużycie szczególnie jak masz model 1,8 od 2003r wzwyż. A filterek jaki jest potężny ho ho. Taki z Poloneza to gigant a tutaj to 1/2 puszki coli Do diesla tez wkład jest mniejszy od puszki coli a miesci MI (czy mnie) sie równe 5,0 litra oleju (silnik 2,2Di). PRzy zmianie po 8tys km filtr miałem raczej czyty (bez glutów nazwałbym) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.