Gość adamus223 Opublikowano 9 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2009 Witam ! Mam pytanie, w moim QQ 1,6 benzyna w czasie pracy silnika na jałowym biegu słychać dziwny szum z okolic silnika, po wciśnięciu pedału sprzegła szum cichnie i slychac tylko rowna prace silnika, po ponownym wyciśnięciu sprzegła szum znow jest słyszalny. Ten szum jest napewno związany z pracą sprzegła, czy jest to normalny objaw w tym modelu? ( dodam że jeździłem też innymi samochodami i w żadnym nie spodkałem się z czymś takim ). Czy może jest to jakies wadliwe łożysko sprzegła. Proszę o pomoc w wyjaśnieniu tego prblemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buba1996 Opublikowano 9 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2009 mnie w serwisie tłumaczyli że to normalne, ale to nie jest normalne bo luz na łożysku oporowym (to jest ten szum) nie powinien powodować takiego szumu, w serwisie powiedzieli mi ze mogą mi wymienić (pewnie za mój $$$) ale będzie to samo... więc zrzuciłem to na karby francuskich rozwiązań konstrukcyjnych .... generalnie nie ma co się przejmować chyba że zacznie mocno charczeć ... wtedy reklamacja, i o ile tarcza sprzęgła nie podlega reklamacji o tyle docisk i łożysko oporowe chyba tak.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sirgornik Opublikowano 9 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2009 U mnie jest dokładnie to samo, pewnie każdy z tym silnikiem tak ma. Może to być wada albo po prostu tak jest... Jak zacznie się coś gorszego z tym dziać to wtedy będziemy się przejmować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adamus223 Opublikowano 10 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2009 Dzieki za wasze odpowiedzi. Będe się przysłuchiwał czy szum nie narasta, jeli tak zgłosze to do serwisu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 11 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2009 Panowie ,koledzy,W Note występuje ten sam problem...niestety uznaliśmy to jako TTTM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.