Gość Szymon300zx Opublikowano 9 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2009 Witam! Zastanawiam się nad kupnem Nissana 300ZX. Chciałbym go tuningować ale nie wiem gdzie. Nie wiecie przypadkiem gdzie w poznaniu i okolicach można by było go podkręcić? Z góry dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 10 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2009 Wolnossący czy wersja twin turbo ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mal Opublikowano 20 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2009 mnie interesuje twin turbo, a Szymon300ZX na pewno się nie obrazi jeśli chodziło mu o wolnossący Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 29 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2009 W obu przypadkach spore przyrosty daje wymiana ukladu wydechowego na jakiś robiony na zamowienie - w PL nie ma popularnych "chińczyków" w wersji N/A jak się puści nowy wydzior od katalizatorów do końca uzyskamy ok 15KM i 15-20Nm. Natomiast w wersji turbo przyrosty będą jeszcze większe. Co do Wolnossaka wydech najlepiej zrobić z rur o średnicy 52-57mm dla wersji Turbo spokojnie można zrobić z 60-63,5mm. Dolot w wersji turbo wsadzenie stożka poprawi wstawanie turbin i doda kolejne 8-12KM - turbiny stabilniej będą doładowanie na wysokich trzymać. Dalej można Wystroić za pomocą "świnki" oba te auta w wolnossaku przyrosty będą oczywiście mniejsze - jeszcze nie stroiłem wolnossaka tak wiec nie wiem co to przyniesie, natomiast w wersji turbo strojeniem wraz z podniesieniem ciśnienia doładowania można uzyskać maksymalnie 360-370KM na seryjnych sprężarkach... Pamiętać należy że przed przystąpieniem do grzebania w tych autach należy sprawdzić jakie daje ciśnienie paliwa pompa - z reguły są one padnięte, w TT jeśli będzie robione coś więcej jak tylko wydech i montaż stożka to obowiązkowo należy zmienić pompę na wydajniejszą np. wallbro GS341 lub GS342 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylson Opublikowano 29 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2009 W zx-ie wydech jest podwojny po calosci czy tylko na koncu sie rozdwaja (z32)? Jesli po calosci to do wolnossaka 2x57 bedzie chyba za duzo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 29 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2009 rozdwaja się... 57mm będzie dobre, w stanach to 2,5" ładują do tego i do tego - przyrosty jedno jak i drugie ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.