Gość misiulek Opublikowano 10 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2009 Witam . Mam pytanie dotyczące jarzma hamulca bo moje mam luzy i puka podczas jazdy podobno te prowadnice sie wyrobiły . byłem u mechanika potwierdził moja teorie na temt awarii i twierdzi że trzeba to wymienic . gdzie to można dostać bo byłem w kilku sklepach pytałem sprawdzali w katalogach i niema . inercars też niema... Co o tym sądzicie ?? może z jakiegos innego modelu podchodzą zapomniałem napisac że to maxi z 97r z 3.0L silnikem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przedszkolak Opublikowano 12 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 Jak zwykle Allegro, jest parę Maxim rozebranych. Na Twoim miejscu podjechałbym, do warsztatu, gdzie rozebrano Maxi, obejrzałbym i ewentualnie kupił. jest jeszcze możliwość sprowadzenia z Niemiec lub USA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość luzniakos Opublikowano 5 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2009 no ja mam właśnie podobny problem... podczas gdy jadę po dziurach (nawet delikatnych) to gdy wciskam hamulec słyszę takie buczenie jakieś ale tylko przez chwilę.. gdy docisnę mocniej hamulec - przestaje... :> tak jakby tam jakiś luz był... z tego co wiem to coś mam nie tak z zaciskiem (z jednej strony dociska bardziej klocek niż z drugiej czy jakoś tak) może to być winne takiemu zachowaniu? acha.. no i jeszcze poduszki amortyzatorów mam do wymiany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylson Opublikowano 5 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2009 luzniakos zdejmij jarzmo i zobacz czy dwie tulejki ktore sa w nim lekko chodza. U mnie w kazdym jarzmie jedna tulejka byla zapieczona. Jesli tak jest jeden klocek moze sie scierac tylko u gory/na dole. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość luzniakos Opublikowano 11 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2009 jarzmo sprawdzone... jednak to nie jest problemem mogą to być zniszczone poduszki amortyzatorów? zauważyłem, że na zakrętach czasem stuknie mi coś w zawieszeniu z tyłu bardzo podobnie do dźwięku, który słyszę własnie przy wciskaniu hamulca, z tym, że przy wciskaniu hamulca jest to trochę dłuższy dźwięk.. tak jakby to wpadało w taki rezonans (?) sam jużnie wiem.. .ale irytujące to jest trochę :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.