Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Problem z zamknięciem szyby od kierowcy

Gość norbay

Rekomendowane odpowiedzi

Dzien dobry wszystkim.mam problem z zamknięciem szyby od kierowcy jak probuję zamknąć w automacie,szyba zamyka się do końca i otwiera na około 20 cm.W ASO w radomiu najpierw powiedzieli ze to problem rozprogramowania ,a potem ze to jednak cos powazniejszego i nie zrobia od reki.Moze ktos wie cos na ten temat.Murano 2005 europejska

pozdrawiam

Dzien dobry wszystkim.mam problem z zamknięciem szyby od kierowcy jak probuję zamknąć w automacie,szyba zamyka się do końca i otwiera na około 20 cm.W ASO w radomiu najpierw powiedzieli ze to problem rozprogramowania ,a potem ze to jednak cos powazniejszego i nie zrobia od reki.Moze ktos wie cos na ten temat.Murano 2005 europejska

pozdrawiam

u mnie też wystąpił podobny problem trzeba sprawdzic wtyczki a konkretnir kabelki które wchodzą do sterownika otwieraniem szyb lewa strona kierowcy to właśnie ten element którym się zamyka szyby może masz tam zwarcie lub masz uszkodzony ten sterownik on jest z mikroprocesorem i odpowiada za sterowanie moja rada sprawdz kable w wtyczce (wszystki mocno dociśnij do tej wtyczki) mi pomogło lub zamów na allegro nowy sterownik szyb koszt około 150 zł

Spróbuj odłączyć akumulator na parę minut, następnie podnieś szybę na maksa do góry i nie puszczając przycisku przytrzymaj 3 sek., następnie opuść w dół i nie puszczając przycisku przytrzymaj 3 sek. Może być odwrotnie, najpierw w dół, następnie w górę. Powinno działać już normalnie, jeżeli nie patrz post powyżej :). Opisana czynność pomaga w 90% przypadków.

Spróbuj odłączyć akumulator na parę minut, następnie podnieś szybę na maksa do góry i nie puszczając przycisku przytrzymaj 3 sek., następnie opuść w dół i nie puszczając przycisku przytrzymaj 3 sek. Może być odwrotnie, najpierw w dół, następnie w górę. Powinno działać już normalnie, jeżeli nie patrz post powyżej :). Opisana czynność pomaga w 90% przypadków.

witam ponownie ,no niestety próby zaprogramowania skończyły się niepowodzeniem ,spróbuje powalczyć z przełącznikiem o wynikach poinformuję pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...