Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N15] gromadzace sie bloto :/

limo

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc,

Nie przykladalem do tego wiekszej uwagi, ale czy Wam tez sie gromadzi bloto, liscie itd w tej szczelinie miedzy progiem za przednimi drzwiami ?

http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/21894-p11wp11-czy-u-was-tez-sie-tak-zbiera-pod-botnikiem/page__hl__brud

Wczoraj wydlubalem stamtad sporo tego syfu i nie wiem czy mozna temu jakos zaradzic ? Chlapacze sa oryginalne i na pierwszy rzut oka wydaje sie wszystko w porzadku.

Chyba każdemu gromadzi się tam syf w postaci błota i wszystkiego co niesie ze sobą koło. Też jakiś czas temu dłubałem tam patykiem ale strasznie ciężko się tam dostać. Najlepiej sprężonym powietrzem to później wydmuchiwać.

Jak wygląda z tego załącznika to nie tylko problem N15,

Ja odkręcałem chlapacz i wypłukałem w zeszłym roku i narazie spokój.

a ja przy każdym myciu wkładam węża i leję wodę pod cisnieniem. Tak profilaktycznie. ważne, żeby woda wylatywąła kanalikami od spodu.

skręć sobie koła tak abyś mógł łatwo odkręcić 3 śruby krzyżakiem mocujące plastikową nakładkę i wyczyść to. To jest na 10 minut na dwie strony roboty dosłownie. Nawiasem mówiąc dobrze, że przypominałes bo ja też muszę wyczyścić u siebie :)

OK, przy wymianie na zimowe kol w warunkach polowych zlokalizowalem dwie nakretki mocujace chlapacze. Wyczyszcze ten badziew przy najblizszej okazji, bo niestety nie bylo kluczy pod reka odpowiednich. Swoja droga okazalo sie, ze miejscami progi juz gnija i trzeba bedzie odwiedzic blacharza-lakiernika.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...