Gość morphem Opublikowano 14 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2009 Witam, dziś zauważyłem taki problem: z panelu drzwiach kierowcy nie mogę opuścić ani podnieść szyby pasażera. Za to z przycisku na drzwiach pasażera da się tą szybę tylko opuścić. Najciekawsze jest to, że przy otwartych drzwiach pasażera mogą tą szybę bez problemu opuścić i podnieść zarówno z przycisku pasażera, jak i kierowcy A gdy zamknę drzwi, to zamykanie szyby ponownie nie działa. Ma ktoś jakieś sugestie? Edit: Pomogło kilkukrotne otwarcie i zamknięcie drzwi podczas opuszczania i podnoszenia szyby. Jednak dalej nie wiem co mogło być tego przyczyną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sprinter Opublikowano 14 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2009 Według mnie problem jest z wiązką kabli, które prawdopodobnie się przetarły przy otwieraniu drzwi. Dlatego jak otworzysz drzwi to szyby działają bo kabelki wtedy akurat mają styk, a na zamkniętych nie zawsze. U mnie z elektrycznymi szybami miałem problem z włącznikiem, ale wystarczyło przeczyścić styki i działają jak nowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość morphem Opublikowano 14 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2009 Niedawno przy wygłuszaniu drzwi oglądałem elektrykę w drzwiach oraz w tym łączniku-przegubie między drzwiami a korpusem auta i wszystko wyglądało OK. Ale podsunąłeś mi jeszcze jedną myśl - być może za słabo skręciłem tę śrubę łączącą obie części złącza elektrycznego w drzwiach i stąd był ten problem. Upewnię się przy najbliższej okazji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jaroslaw_graczy Opublikowano 18 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2009 dokładnie wyczyśc złącze w drzwiach,spryskaj wd40 lub kontaktem.miałem taki problem tylko dotyczył centralnego zamka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urfeen Opublikowano 21 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2009 Witam , mam taki sam problem. czy WD20 pomogł czy było jakiesz inne rozwiązanie? Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość morphem Opublikowano 21 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2009 Psiknąłem WD40 oraz mocniej dokręciłem śrubę łączącą obie części złącza elektrycznego. Podczas dokręcania słyszałem jeszcze cykanie przekaźnika od centralnego ale po dokręceniu problem już się nie pojawia i wszystko gra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urfeen Opublikowano 24 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2009 Dzięki wielkie kolego , nie werzylem ale cud WD40 ! Psiknełem kilka razy i ...okno otwiera się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.