Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N15] Coś się tłuczę, tył - prawa strona

Gość kot

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie, jeżdżąc po polskich "drogach" na dziurach i wybojach coś się tłucze a właściwie puka z prawej strony. Podczas jazdy po "normalnej" drodze bez dziur i wyboi nic nie słychać. Słychać to gdzieś w pobliżu nadkola, przynajmniej tak mi się wydaję. Czy ktoś ma jakieś pomysły co to takiego może być? Jest to N15, 95 rok (3 drzwi) Dziękuję z góry za odpowiedź.

Dam znać dokładniej za jakiś czas, byłem u mechanika tak zerknął "5 przez 10" i chyba nie umiał sprecyzować swojej odpowiedzi. Chyba pora zmienić mechanika, swoją drogą zaczęło się to w sumie dzisiaj dziać, wczoraj jak wymieniłem koła i wracałem do domu nic nie stukało, możliwe że to po wymianie na zimówki... luzy przy kołach, odnośnie amortyzatorów, nie zauważyłem aby coś z nich ciekło. Wygląda na to że trzeba wybrać się do kogoś konkretniejszego :) Na razie nie zawracam Wam głowy panowie i panie :) Zobaczymy co mi powie drugi mechanik.

Jak w temacie, jeżdżąc po polskich "drogach" na dziurach i wybojach coś się tłucze a właściwie puka z prawej strony. Podczas jazdy po "normalnej" drodze bez dziur i wyboi nic nie słychać. Słychać to gdzieś w pobliżu nadkola, przynajmniej tak mi się wydaję. Czy ktoś ma jakieś pomysły co to takiego może być? Jest to N15, 95 rok (3 drzwi) Dziękuję z góry za odpowiedź.

Masz SR, czyli pewnie tarcze z tyłu - parę razy pojawił się na forum temat stukających luźnych klocków hamulcowych - może tam warto zajrzeć.

Zwróć uwagę, czy stukanie występuje też przy wciśniętym hamulcu - jeśli nie, to właśnie może być to.

powodzenia

ps.mam nadzieję, że poza tym Almerka Cię nie rozczarowała ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...