Gość donDzik Opublikowano 15 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 witam a wiec...zima sie zaczęła a tu bach ! nie moge przełączyc rodzaju dmuchania nawiewu... (nie wiem jak to nazwac) na panelu sterowania tzn. przyciski sie przełączają ale włączony jest nawiew z kratek i pod nogi, a nie działa mi nawiew na przednia szybę i mi paruje podczas jazdy :/ sprawdzałem bezpieczniki... i nic ( nie wiem czy to awaria mechaniczna czy elektryczna) prosze o jakas podpowiedż, moze u kogoś było podobnie i przy okazji: do czego jest przycisk zaznaczony na zielono ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ice Opublikowano 15 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 zgodnie z opisem od klimy A nawiewy nie działają bo pewnie spadło cięgno i nie zmienia ustawień. Z tego co pamiętam widać je od strony kierowcy na dole tunelu centralnego. TAGUJ TEMATY ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Peter Opublikowano 16 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 Przycisk od klimy. Miałem ostatnio podobny problem, z tymże mniej dokuczliwy, bo akurat nawiew zatrzymał się na szybie, więc odpadł mi problem parowania. Spadło właśnie cięgno jak kolega wyżej pisał. Poszukaj przy pedale gazu w tunelu. Tam się wszystko znajduje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mike_83 Opublikowano 17 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2009 A świecą się kontrolki pod przyciskami?U mnie kiedyś przepaliła się ścieżka na tej płytce ale z mojej winy,zwarcie zrobiłem Jak nie świecą,to szeroka biała wtyczka z tyłu panelu ma luz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and_pec Opublikowano 17 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2009 Zajrzyj do filtra kabinowego (jeśli jest) może jest już silnie zapchany syfem Do szybkiego odparowywania użyj klimy (przycisk A/C ten o który pytasz) jeśli masz czynnik. Przy włączonym zamkniętym obiegu (przycisk z symbolem samochodu i zawiniętą strzałką) szyby moment parują, używa się go jedynie na krótko np przy jeździe za tirem lub autobusem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mike_83 Opublikowano 17 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2009 Jak wyżej napisałem,jeżeli nie świecą Ci diody pod przyciskami,wyjmij radio,włóż rękę,wymacaj wtyczkę i poruszaj.Jak będzie działać masz odpowiedź.Często przy montażu radia,zwłaszcza jak kilka razy się je wyciąga i wkłada,można naruszyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość donDzik Opublikowano 22 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2009 dziekuje wszystkim za podpowiedzi biore sie za naprawe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Janusz_ Opublikowano 23 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2009 U mnie był podobny problem. Brak możliwości przełączania pozycji nawiewu. Nie świeciły się diody pod przyciskami. Dociskanie kostki - rozwiązanie na krótką metę, bo po kilku dniach to samo. Trzeba było wyciągnąć panel - nie jest to trudne - i polutować kostkę - gdzieś lut na jednym czy dwóch pinach poleciał - pękł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mike_83 Opublikowano 23 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2009 Albo tak ja k napisał Janusz Ogólnie chodzi o tę nieszczęsną wtyczkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.