Missiakkuss Opublikowano 16 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 Witam, mam pytanko odnośnie filcu pod maską. Almera rocznik 2003, silnik 1,5 benzyna. Bezpośrednio pod maską brakuje filcu. Nie wiem czy to brak fabryczny czy znak, że samochód mógł być stuknięty i zmieniono maskę? Czy brak tego elementu wpływa na wyciszenie silnika i utrzymanie temperatury pod maską(zwłaszcza zimą)? I czy taki bajer można kupić wycięty pod Almerkę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość danstan Opublikowano 16 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 Witam, mam pytanko odnośnie filcu pod maską. Almera rocznik 2003, silnik 1,5 benzyna. Bezpośrednio pod maską brakuje filcu. Nie wiem czy to brak fabryczny czy znak, że samochód mógł być stuknięty i zmieniono maskę? Czy brak tego elementu wpływa na wyciszenie silnika i utrzymanie temperatury pod maską(zwłaszcza zimą)? I czy taki bajer można kupić wycięty pod Almerkę? Witam Z tego co pamiętam w przypadku N16 po FL wykładzina głusząca pod maskę występowała jedynie przy silnikach benzynowych QG18. Będzie oczywiście pasować pod pokrywę maski w N16FL z silnikiem QG15. Wykładzinę taką możesz poszukać na szrocie, na Allegro albo nówkę w ASO. Pamiętaj także o spinkach potrzebnych do jej przypięcia. Rozpiętość cenowa ogromna. Najdrożej jak zwykle za nówkę w ASO. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Missiakkuss Opublikowano 16 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 Dzięki. Znalazłem takie maty na Allegro ale to są pasy do wycinania, a ręki krawcowej raczej nie mam Czy orientujesz się ile może kosztować taki bajer w ASO, oczywiście razem ze spinkami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość danstan Opublikowano 16 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 Dzięki. Znalazłem takie maty na Allegro ale to są pasy do wycinania, a ręki krawcowej raczej nie mam Czy orientujesz się ile może kosztować taki bajer w ASO, oczywiście razem ze spinkami? Witam. Z tego co pamiętam to dużżooo. Sama gotowa do założenia wykładzina ok 400 zł. Cen spinek nie znam. Pozdrawiam :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pemo_ Opublikowano 19 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2009 Z tego co pamiętam w przypadku N16 po FL wykładzina głusząca pod maskę występowała jedynie przy silnikach benzynowych QG18. U mnie w poliftowej 2.2 Di tez jest mata . Dla diesla tego typu rzecz jest obowiazkowa ze wzgledu na klekot, hałas i wibracje. W silniku benzynowym moze tego nie byc. Tez mam problem z mata, bo prawdopodobnie szczury wyżarły w niej potezna dziure. Pytałem sie w ASO, nie pamietam dokladnie ceny, ale pamietam, ze byla baaardzo wysoka. Tez szukam używki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Missiakkuss Opublikowano 19 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2009 OK, dzięki za info ... Domyślam się, że w ASO będą wołać kwoty które zniechęcą mnie do tego zakupu, dlatego trzeba szukać u innych źródeł ... Być może, że wygryzły Ci to kuny, a nie szczury - kuny lubią ciepło, czasem nawet nadgryzają przewody, ale można zamontować jakiegoś brzęczka który je odstrasza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adr7 Opublikowano 19 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2009 poszukaj na allegro speców od rozbiórek samochodów oni z reguły wywalają takie rzeczy bo im się nie opłaca tego trzymać powinienes wyrwac to od nich za grosze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.