Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Pedał gazu n15 2.0 diesel

Gość Simah

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam almere z 1998 roku diesel 2.0 od czasu zakupu pedał gazu nie chodził płynnie i czasami się zacinał i zapalała się kontrolka od silnika. Miesiąc temu podczas jazdy znowu zapaliła się kontrolka, lecz tym razem samochód zaczął gasnąć. Po konsultacji z mechanikiem ustaliłem że to wina potencjometru pedału gazu, który nadaje się jedynie do wymiany. I tu pojawia się problem, bo takiej części nigdzie nie mogę znaleźć, a nowa w nissanie kosztuje 3500 zł. Czy ktoś miał podobny problem, lub słyszał coś o wymianie tej części?

Poszukaj mojego tematu w podforum Almera o zacinającym się pedale w silniku CD20E Almera/Sunny Y10. Wyjaśniłem tam powód świecenia się kontrolki. Wiele osób ma podobny problem, który można rozwiązać rozbierając potencjometr na części pierwsze, czyszcząc i smarując. Jak kupisz używkę to skąd wiesz ile pochodzi? A nikt do tej pory nie pisał, by po czyszczeniu znowu zrobiło się szybko nie halo

Jak coś to na priva.

Pozdrawiam!

Gaweł napisz jak coś rozkminisz z tył pedałem.

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...