Gość Szlumik Opublikowano 21 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2009 Jaki akumulator do X-TRAIL T-30 2,0 benzyna z 2003 roku. Pytam, bo chcę wymienić a na zamontowanym trudno cokolwiek odczytać. Dane ze stron www firm Varta, Bosch, itp ... chyba nie dokońca są do zastosowania. Jeśli mógłby Ktoś odczytać POJEMNOŚĆ(Ah)i PRAD ROZRUCHU(A) na swoim aku to będę wdzięczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jankbkak Opublikowano 22 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2009 cześć,, kto pyta nie błądzi "poszukaj tutaj www.centra-evolution.com/pl/tool.html akumulator X-TRAIL T-30 2,0 benzyna ;12V pojemność 70Ah prąd rozruchowy wg.EN;540A wymiary; DŁ;270mm SZER;173mm WYS;222mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Szlumik Opublikowano 23 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2009 No, właśnie ... takie dane znalazłem już wcześniej tylko, podstawka pod akumulator uniemożliwia postawienie bateryjki o dł. - 27 cm ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rudolf102 Opublikowano 23 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2009 w naszym (tj. mojej dziewczyny) X-Trailu 2.0 benzyna z 2003 roku jest akumulator marki "banner" oznaczony symbolem 560 068 039 - to pewnie producenta, a wartości o które pytałeś to 12V; 60Ah; 390A pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Szlumik Opublikowano 23 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2009 w naszym (tj. mojej dziewczyny) X-Trailu 2.0 benzyna z 2003 roku jest akumulator marki "banner" oznaczony symbolem 560 068 039 - to pewnie producenta, a wartości o które pytałeś to 12V; 60Ah; 390A pozdrawiam Bardzo Dziękuję u mnie też oznaczenie zaczyna się od 560 ....(tyle jeszcze widać) wychodzi na to, że w moim samochodzie również jest fabryczny Dzięki ! Nie wiem co robić (jaki kupić) ponieważ: producenci akumulatorów do tego modelu samochodu wskazują: VARTA: 70 Ah 760 A BOSCH: 74 Ah 680 A BANNER BATTERIES: 74 Ah 680 A CENTRA Plus: 60 Ah 390 A wynika z tego, że tylko akumulator zasugerowany przez firmę CENTRA jest identyczny jak fabryczny. Co robić ? Czy bez obaw można podłączyć akumulator, którego parametry są wyższe od fabrycznego ? Co się stanie jak zastąpię akumulator o parametrach 60Ah/390A na 74Ah/680A ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PltnikVratko Opublikowano 23 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2009 Co robić ? Czy bez obaw można podłączyć akumulator, którego parametry są wyższe od fabrycznego ? Co się stanie jak zastąpię akumulator o parametrach 60Ah/390A na 74Ah/680A ? Szczegółowa odpowiedź na twoje pytanie znajduję się tutaj: (punkt 38) http://www.akumulatory.auto.pl/porady.htm#38 Mam nadzieję, że pomoże ci to w wyborze właściwego akumulatora Pozdrawiam V Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Szlumik Opublikowano 23 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2009 Szczegółowa odpowiedź na twoje pytanie znajduję się tutaj: (punkt 38) http://www.akumulatory.auto.pl/porady.htm#38 Mam nadzieję, że pomoże ci to w wyborze właściwego akumulatora Pozdrawiam V Bardzo Dziękuję ! Kopalnia wiedzy ! Dzięki ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PltnikVratko Opublikowano 24 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2009 Dzięki ! Nie ma sprawy. Pozdrawiam Pltnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.