Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P10/W10] "Gumy pod ławą"

Gość MaserTi
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Mam taki problem panowie. Mechanik zasugerował mi, iż mam do wymiany "gumy pod ławą". Co to oznacza Panowie i jaki może być koszt wymiany? Mechanik uznał, że ta usterka jest do wymiany tylko w serwisie nissana. Prawda to?

Pytanie numer 2.

Pytam tutaj a nie na nissan power team bo nie chce robić kilku wątków. Po założeniu zimnego układu dolotowego autko troszke mi się zmuliło. Niby jeździ normalnie ale do setki przyspieszaw w około 11 sek. ( sprawdzane z fordem mondeo mk2 1.8 115km). Czy to zmulenie może być spowodowane rozstrojeniem silnika? Pojechanie na komputer i dostrojenie coś da? Pozdrawiam i dzieki za odpowiedzi!!

Oj mechanik przesadza że wymiana tulejek ławy (sanek) tylko w ASO ,ale żeby kupić tulejki to może być problem i mogą być tylko dostępne w ASO + trzeba je wprasować w jakimś zakładzie . Ja wymieniałem całe sanki w P11 cały dzień roboty na kanale.

Ja bym się zdecydował chyba poszukać dobrej używki całych sanek (cena to koło 100zł) ,wyjdzie najtaniej .

Oj mechanik przesadza że wymiana tulejek ławy (sanek) tylko w ASO ,ale żeby kupić tulejki to może być problem i mogą być tylko dostępne w ASO + trzeba je wprasować w jakimś zakładzie . Ja wymieniałem całe sanki w P11 cały dzień roboty na kanale.

Ja bym się zdecydował chyba poszukać dobrej używki całych sanek (cena to koło 100zł) ,wyjdzie najtaniej .

A Kolego gdzie moge takie "sanki" dostać używane i ile może kosztować ich wymiana u porzadnego mechanika? Jak to się profesjonalnie nazywa? Dzięki bardzo za odpowiedź !!

Masz tutaj linka do aukcji z sankami http://www.allegro.pl/listing/search.php?p=2&sg=0&string=primera+sanki

A cena za przełożenie to pewnie może się wahać od 200 do 500 zależy od miejscowości i mechanika .

Masz tutaj linka do aukcji z sankami http://www.allegro.pl/listing/search.php?p=2&sg=0&string=primera+sanki

A cena za przełożenie to pewnie może się wahać od 200 do 500 zależy od miejscowości i mechanika .

Ok:) Dzięki za pomoc. I teraz moje pytanie. Skąd mam wiedzieć czy używane sanki będą w dobrym stanie? Nie jestem mechanikiem a nie chce kupic padła jakiegoś <_<

Takie coś się nada panowie?

Edytowane przez MaserTi

Od tego typa to tylko osobiście bym kupował , sam chciałem od niego kupić sanki pojechałem i zobaczyłem że 3 śruby były urwane .

Powiedz dlaczego mechanik stwierdził że masz tulejki do wymiany , jakie objawy.

Bo jak ci coś puka w zawieszeniu to wątpię że to jest od sanek .

Od tego typa to tylko osobiście bym kupował , sam chciałem od niego kupić sanki pojechałem i zobaczyłem że 3 śruby były urwane .

Powiedz dlaczego mechanik stwierdził że masz tulejki do wymiany , jakie objawy.

Bo jak ci coś puka w zawieszeniu to wątpię że to jest od sanek .

Jakbym juz kupował to poprosiłbym kogoś z forum znającego sie na tym aby je zobaczył wcześniej o ile znajde kogoś takiego. Mechanik stwierdził, że to gumy pod ławą. Patrzyłem pod spód i pokazywał mi, że w jedynym miejscu to gumy już w sumie nie ma. Sanki mam raczej całe ale te gumy powiedziały "papa" już. Objawy ciężko opisać. Stuka dokładnie w tym miejscu gdzie ta guma już rozpadła się i wątpie aby to było cos innego. Ciągle tylko zastanawiam się czy wymieniać całe sanki czy wymienić tylko te gumy. A gumy takie można w ogóle gdzieś dostac?

Jakbym juz kupował to poprosiłbym kogoś z forum znającego sie na tym aby je zobaczył wcześniej o ile znajde kogoś takiego. Mechanik stwierdził, że to gumy pod ławą. Patrzyłem pod spód i pokazywał mi, że w jedynym miejscu to gumy już w sumie nie ma. Sanki mam raczej całe ale te gumy powiedziały "papa" już. Objawy ciężko opisać. Stuka dokładnie w tym miejscu gdzie ta guma już rozpadła się i wątpie aby to było cos innego. Ciągle tylko zastanawiam się czy wymieniać całe sanki czy wymienić tylko te gumy. A gumy takie można w ogóle gdzieś dostac?

Jak faktycznie guma wybita to może być problem . Kupić to raczej tylko w ASO , rzadko te tuleje się wymienia . Musisz podzwonić i się zorientować

Jak faktycznie guma wybita to może być problem . Kupić to raczej tylko w ASO , rzadko te tuleje się wymienia . Musisz podzwonić i się zorientować

Tak też uczynie. Najpierw się zorientuje ile takie gumy mogą kosztować a potem ile może wyjść za wymniane ich. Powiedz mi kolego czy przy wyciąganiu sanek coś jeszcze może wyjść do zrobienia?

Napiszę co trzeba odkręcić :

Maglownice tylko od sanek (przykręcona na 4 śruby) , wahacze dolne tylko od strony sanek ,stabilizator, belka silnika z poduszkami , układ wydechowy , wodziki od skrzyni biegów .

W trakcie rozbierania mogą wyjść jakieś rzeczy ,wiec awaryjnie trzeba być przygotowanym .

Z nowych a tanich części to możesz kupić 2 nowe gumy stabilizatora.

Jutro bądź we wtorek będe dzwonił do ASO i dowiadywał się czy takie gumy można kupić. Oczywiście poinformuje w temacie o tym aby było dla przyszłych pokoleń. Zapytam tutaj. Szukam porządnego mechanika od nissana w Szczecinie. Zna ktoś i może polecić? Pozdrawiam!

Jutro bądź we wtorek będe dzwonił do ASO i dowiadywał się czy takie gumy można kupić. Oczywiście poinformuje w temacie o tym aby było dla przyszłych pokoleń. Zapytam tutaj. Szukam porządnego mechanika od nissana w Szczecinie. Zna ktoś i może polecić? Pozdrawiam!

AUTO-PRO ul. Janickiego - POLECAM