Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Stuki w zawieszeniu w prawej strony

Gość BaqL

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam pewien problem z zawieszeniem. Od pewnego czasu coś "tłucze się" w zawieszeniu (przy pokonywaniu dziur lub nawet niewielkich nierówności słychać puknięcia z prawej strony). Oględziny przez 2 mechaników jednak nic nie wykazują, szarpanie na stacji diagnostycznej też nie daje rezultatów. Amortyzatory mają dobre tłumienie. Problem zdaje się, że pojawił się po wymianie przegubów (od strony koła). Wcześniej wymieniane były też drążki stabilizatora, więc przypuszczam, że nie one są problemem, choć na nie padło początkowo podejrzenie. Czy ktoś spotkał się w podobnymi objawami? Gdzie szukać przyczyny?

Teraz myślę, że może coś zostało w czasie napraw źle złożone i teraz powoduje opisane wyżej problemy? Będę wdzięczny za sugestie.

Sugestia mechanika jest taka, ze mogą już głośno pracować amortyzatory, ale skoro mają dobre tłumienie, to wymiana może być bezcelowa, a amortyzatory jednak swoje kosztują.

Będę wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam

• 2 miesiące temu...

mam podobny problem mianowicie cos puka na małych nierownosciach obejzałem wszystko i zero luzow wszystko wporzo podobnie miałem w astrze i tam pomogła wymiana poduszki amortyzatora czy tutaj tez moze miec to wine?? nawet jak na postoju opre sie o pas przedni i naciskam słysze te stuki wydobywaja sie jakby z amortyzatora ale ciezko je zlokalizowac badanie na stacji pokazało ze amo sa w bdb stanie a więc??

• 3 tygodnie później...

przedni stabilizator ma takie tuleje gumowe, w takich jak gdyby obejmach, jeżeli są wytłuczone to stuka...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...